Ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας για κορυφαίο τον Μανιά που σκόραρε δυο φορές (7′, 79′), νίκησε με 2-1 την Καλλονή και έφτασε τους 15 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους επτά. Παράπονα για την διαιτησία από τους Μυτιληνιούς.

Ads

Με τον Μανιά να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε σε μια νίκη-βάλσαμο για την συνέχεια του πρωταθλήματος κόντρα στην Καλλονή. Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν 2-1 χάρη σε δυο τέρματα του Έλληνα φορ, ενώ οι Μυτιληνιοί που προσωρινά είχαν ισοφαρίσει με τον Μπαργκάν, έφυγαν με άδεια χέρια από τους “Ζωσιμάδες”.

Περισσότερες φάσεις για γκολ οι γηπεδούχοι, που έφτασαν στους 15 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Θαλή Θεοδωρίδη έμεινε στους επτά. Παράπονα για κάποια σφυρίγματα του Καραντώνη από τους φιλοξενούμενους και ιδιαίτερα για το ακυρωθέν τέρμα του Γεωργίου (1′). Μάλιστα, τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ούκα (83′).

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: “Ζωσιμάδες”
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Πυλαρινός (Ζακύνθου)
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Τσουκαλάς, Κοζορώνης (75′ Γαρουφαλιάς), Τσάβες (91′ Ηλιάδης), Ακόστα, Ίλιτς, Μανιάς (82′ Γιάκος).
ΑΕΛ Καλλονής (Θεοδωρίδης): Χογκ, Σπυρόπουλος (70′ Αντέτζο), Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (60′ Γιορέντε), Καλτσάς, Κεϊτά, Σάμπα (78′ Κλαντρούμπσκι), Γεωργίου, Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος.
Γκολ: 7′, 79′ Μανιάς, 64′ Μπαργκάν
Κάρτες: 13′ Κεϊτά, 26′ Μπαργκάν, 29′ Ναδάλες, 40′ Μιχαήλ, 55′ Τζημόπουλος, 80′ Καρανίκας, 80′ Μανούσος / Κόκκινη: 83′ Ούκα

Ads

Η ανασκόπηση του αγώνα

Προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, έγινε μια φάση που θα συζητηθεί. Ο (εκτεθειμένος) Γεωργίου έγινε κάτοχος της μπάλας, σκόραρε, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Το ριπλέι όμως έδειξε ότι η μπάλα έφτασε στα πόδια του από αντίπαλο και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να έχει σηκώσει το σημαιάκι του ο βοηθός. Ανάλογη φάση σημειώθηκε στο 7′, όταν έγινε… ασίστ στον Μανιά από αντίπαλό του, εκείνος βρέθηκε απέναντι από τον Χογκ και τον νίκησε με υπέροχο δεξί πλασέ. Ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη που ήταν από νωρίς σε θέση οδηγού.

Στο 15′, ο Τζημόπουλος δεν κατάφερε να βρει στόχο από καλή θέση, εώ εξι λεπτά μετά έγινε η απόκρουση του αγώνα από τον Χογκ, αποσοβώντας ένα αυτογκόλ του Αναστασόπουλου. Ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο του αγώνα, όλα πήγαιναν πρίμα, με την Καλλονή να μην καταφέρνει να βρει χώρους για την εστία του Βελλίδη που περνούσε ένα ήσυχο απόγευμα. Μια άστοχη κεφαλιά του Κεϊτά (39′) ήταν η μόνη τελική των Μυτιληνιών στο πρώτο μέρος, χωρίς βέβαια να είναι καθαρή ευκαιρία.

Σε ρηχά νερά οι δυο ομάδες στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, μέχρι να έρθει το δοκάρι του Ακόστα σε σέντρα του Ναδάλες και αφού δεν έγινε το 2-0 για τον ΠΑΣ, ήρθε η… τιμωρία από τους φιλοξενούμενους. Ο Μπαργκάν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε φάλτσα και ο Βελλίδης αιφνιδιάστηκε. Το 1-1 ήταν γεγονός και το μομέντουμ άλλαζε. Βέβαια, θα μπορούσαν οι Γιαννιώτες να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα δυο λεπτά μετά, αλλά το τακουνάκι του Ίλιτς σε μπαλιά του Μανιά δεν βρήκε στόχο.

Στο 74′, ο Μανιάς έστειλε… καμπανάκι κινδύνου στους νησιώτες, χάνοντας ευκαιρία για να βάλει εκ νέου μπροστά στο σκορ την ομάδα του, αλλά φαίνεται πως δεν ήχησε δυνατά και πέντε λεπτά μετά “χτύπησε” για δεύτερη φορά, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της άμυνας της Καλλονής να απομακρύνει μετά την απόκρουση του Χογκ σε κεφαλιά του Τσάβες. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε φέρει το ματς στα μέτρα της και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα στο 83′, όταν ο Ούκα άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στους “Ζωσιμάδες”.

Ο MVP του αγώνα

Ο Μανιάς έκανε εξαιρετική εμφάνιση και πέτυχε δυο γκολ, στο 7′ και στο 79′. Ο ΠΑΣ είχε για κορυφαίο τον Έλληνα φορ που οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς σε ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η φάση του αγώνα

Η εκπληκτική επέμβαση του Χογκ σε παρολίγον αυτογκόλ του Αναστασόπουλου. Ο αμυντικός της Καλλονής έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα πήγαινε μέσα, αλλά ο Μαλτέζος γκολκίπερ επενέβη και έδιωξε υπέροχα με το δεξί του χέρι.

Ο διαιτητής

Είχε προβλήματα η διαιτησία του Καραντώνη και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν παραπονούμενοι από το γήπεδο. Η φάση του πρώτου λεπτού ήταν χαρακτηριστική, όταν ο Γεωργίου τροφοδοτήθηκε από αντίπαλο προτού σουτάρει ανενόχλητος και κακώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Άρεσε

Ο Χογκ ήταν έξαιρετικός και κράτησε όρθια την Καλλονή σε αρκετές περιπτώσεις. Πολύ καλή εμφάνιση από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, που δεν φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχτηκε.

Δεν άρεσε

Ο Τσάβες δεν έκανε καλό αγώνα για τον ΠΑΣ. Μπορεί να χειροκροτήθηκε από το φίλαθλο κοινό της ομάδας του όταν βγήκε αλλαγή, όμως ήξερε και ο ίδιος ότι κινήθηκε σε ρηχά νερά. Έχει ανεβάσει τον πήχη ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, γι’ αυτό και υπάρχουν απαιτήσεις για την εικόνα του.

Πηγή: Sport24.gr