Σε μια θεαματική βραδιά οι Λος Άντζελες Λέικερς, τίμησαν τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος πήρε τη θέση που του αξίζει στο «Staples Center», αφού οι φανέλες του (Νο 24 και Νο 8) αποσύρθηκαν και ανέβηκαν ψηλά στην οροφή του γηπέδου των Λέικερς, για να θυμίζουν σε όλους το μεγαλείο του τεράστιου «Black Mamba». Του 39χρονου άσου που αγωνίστηκε 20 χρόνια στους Λέικερς, πήρε πέντε πρωταθλήματα στο ΝΒΑ και κατάφερε να σημειώσει 81 πόντους κόντρα στους Ράπτορς.

Ads

Βίντεο αφιερώματα στον Μπράιαντ, πλακάτ, συνθήματα, αφίσες, τούρτες, φιγούρες, παιχνίδια, προβολές του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και άλλα πολλά, όλα όμως με ένα κοινό θέμα, τον Κόμπι Μπράιαντ, ήταν αυτά που είδαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της ομάδας, το Staples Center.

Όταν ο  Κόμπι Μπράιντ πήρε το μικρόφωνο, αφού ευχαρίστησε όλους, είπε «σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι» του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη από την «Ιθάκη».

Βρείτε τα βιβλία του Κ. Π. Καβάφη:

Η παλιά δόξα των Λέικερς γνώρισε την αποθέωση από το κοινό που συγκεντρώθηκε στο γήπεδο για να του υποκλιθεί. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ αποσύρονται δύο φανέλες του ίδιου παίκτη σε μια ομάδα.

Ads

image

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, όλοι ήθελαν μια νίκη που θα αφιέρωναν στο Κόμπι Μπράιαντ, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη σε εκείνον. Αυτή η νίκη δεν ήρθε, αφού οι Γουόριορς στην παράταση πανηγύρισαν τη νίκη.