Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε τη βαθμολογική του άνοδο, επικρατώντας δύσκολα στο χιονισμένο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» του αξιόμαχου Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, στο κλείσιμο της αυλαίας της 19ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Τέταρτη σερί νίκη με 1-0 για τους Αρκάδες, μετά από αυτές κόντρα σε Βόλο, ΟΦΗ και Παναιτωλικό εντός έδρας που τους ανέβασε στην 6η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω τους τον Άρη, ενώ «έπιασαν» τον ΟΦΗ, αλλά είναι καλύτεροι στην ισοβαθμία (0-0 στο Ηράκλειο και 1-0 στην Τρίπολη).

Σοκαριστικός τραυματισμός για τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Βέρχουλστ, που σωριάστηκε στο έδαφος και αποχώρησε με φορείο, με τα πρώτα νέα να φαίνεται πως είναι καθησυχαστικά.

Η «Ελαφρά ταξιαρχία» παραμένει ουραγός στη βαθμολογία μετά την σημερινή ήττα και πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα πορεία «πρωταθλητισμού» για να ελπίζει σε παραμονή.

Ads

Ο Βαλιέντε ήταν ο «χρυσός» σκόρερ που λύτρωσε τον Αστέρα με ένα υπέροχο τέρμα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ματς και είχε να σκοράρει από τις 3/3/2019 (εντός έδρας 3-0 τον Παναιτωλικό είχε ανοίξει το σκορ μετά την πάσα του Μανία).

Στο πρώτο μέρος του αγώνα ο Απόλλων Σμύρνης είχε βρει καλύτερα τα πατήματα του από τους γηπεδούχους και απειλούσε περισσότερο την εστία του Παπαδόπουλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αστέρας δεν είχε καμία τελική προς την εστία του Βερχουλστ ως το 41′ και η μοναδική ήρθε ένα λεπτό αργότερα από ένα άστοχο σουτ του Μπαράλες, με τον Παμλίδη να είναι ο κινητήριος μοχλός για τους φιλοξενούμενους.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και μέσα σε λίγα λεπτά άγγιξε το γκολ, αλλά ο Σονί δύο φορές δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Σίτο να έχει και δοκάρι.

Παρόλα αυτά, όλο το ματς επισκιάστηκε από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Σμύρνης Νταβίνο Βέρχουλστ ο οποίος στο 56′ είχε μια σύγκρουση με τον Σίτο και έχασε τις αισθήσεις του. Νωρίτερα είχε συγκρουστεί και με τον Κρέσπι και ίσως έπαιξε ρόλο ότι δεν είχε συνέλθει ακόμη καθώς φαινόταν ότι είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Ο Βέλγος βγήκε από το γήπεδο με φορείο και κολάρο και την θέση του πήρε ο Κότσαρης, σε μια στιγμή που έκοψε την ανάσα όλων.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, με τον Απόλλωνα να βγαίνει στην αντεπίθεση στο 71′ με τον Τσιλουλη και τον Παμλιδη να μην μπορούν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση. Τα λεπτά περνούσαν, ο Αστέρας είχε στριμώξει την Ελαφρά Ταξιαρχία που έδειχνε να αντέχει, με τον Λισγάρα να έχει ορισμένες καθοριστικές επεμβάσεις και να κρατάει το μηδέν, αλλά στο 88ο λεπτό οι Αρκάδες βρήκαν τελικά το γκολ της νίκης.

Ο Καρμόνα έκανε φοβερό σόλο, άδειασε δύο αντιπάλους του και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Βαλιέντε, που με ωραίο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, εκτέλεσε τον Κότσαρη (1-0), για να χαρίσει μια σπουδαία νίκη στον Αστέρα Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Μουνάφο (74′ Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (46’ Κρέσπι), Σίτο (74′ Καπίγια), Ριέρα (46’ Βαλιέντε), Σονί (94′ Μπενίτο), Μπαράλες.

Απόλλων Σμύρνης (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ (59λ. τρ. Κότσαρης), Ντεντάκης, Τουτουαρίμα, Ρόγκνε, Μπρούνο Άλβες, Φατιόν, Κάστρο, Γιακιμόφσκι, Παμλίδης (84′ Γιαννιώτας), Παπαγεωργίου (68′ Λισγάρας), Σίγκνεβιτς

Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
Βοηθοί: Μαυρουδής Δημήτριος (Ηρακλείου), Βασιλόπουλος Σπυρίδων (Έβρου)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
AVAR: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις