Ο Παναθηναϊκός συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες από την προηγούμενη χρονιά, νίκησε τον Άρη με 2-0 στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Super League 1 .

Ads

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε την τρίτη σερί της νίκη στο πρωτάθλημα και πέμπτη στα έξι τελευταία για να πιάσει εκ νέου τετράδα, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα στη νέα χρονιά.

Εξαιρετικό το δίδυμο Παλάσιος-Αϊτόρ, αφού αμφότεροι ήταν καθοριστικοί με γκολ και ασίστ ,διαμορφώνοντας αυτό το 2-0 απέναντι στην αγνώριστη ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Τέταρτη σερί νίκη εντός έδρας με σκορ 2-0 ο Παναθηναϊκός που παίρνει από νωρίς προβάδισμα… Ευρώπης, τρίτη διαδοχική εκτός έδρας βαθμολογική απώλεια για τους Θεσσαλονικείς που συνεχίζουν εκτός εξάδας και πλέον στο -5 από τον σημερινό τους αντίπαλο.

Ads

Με 4-3-3 ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Μπρινιόλι στην εστία, με τους Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ στην άμυνα. Οι Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Λούντκβιστ στην τριάδα του άξονα και οι Αϊτόρ, Παλάσιος πλαισίωναν τον Μακέντα στην επίθεση.

Εκτός ήταν μεταξύ άλλων οι Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Μαουρίσιο, Πέρεθ, Μπουζούκης, Βαγιαννίδης, Αγιούμπ, Κουρμπέλης.

Ίδια διάταξη και από τον Άκη Μάντζιο για τον Άρη. Ο Κουέστα στο τέρμα, με τους Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Γκάνεα στην τετράδα της άμυνας. Οι Τζέγκο, Εντιαγέ, Σάσα στα χαφ, με τους Ιτούρμπε, Λούμορ στο πλάι και τον Λόπεθ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολόγιζε μεταξύ άλλων σε Φαμπιάνο, Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Καμαρά.

O Παναθηναϊκός έβγαλε διάθεση στο ξεκίνημα του αγώνα, πιέζοντας ψηλά και περιορίζοντας στο μισό γήπεδο τον Άρη. Κάπως έτσι εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο 14ο λεπτό, με ένα τέρμα που έχουμε δει αρκετές φορές φέτος, με τον Χουάνκαρ να πλαγιοκοπεί από τα αριστερά, να κάνει το γύρισμα, τον Αϊτόρ να τσιμπάει και να του βγαίνει σε ασίστ για τον Παλάσιος, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Ο Άρης δεν πατούσε καλά, δεν κρατούσε μπάλα και δεν μπορούσε να απειλήσει, με τον Παναθηναϊκό να αγγίζει το δεύτερο τέρμα στο 37’ αλλά ο Κουέστα έβγαλε αρχικά τη σέντρα-σουτ του Αϊτόρ και ο Παλάσιος που πήρε το ριμπάουντ δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη και μοναδική τους φάση στο 45λεπτο, άγγιξαν την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του προωθημένου Μπεναλουάν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Με μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά το πλασέ του Αϊτόρ από τα όρια της περιοχής σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα από τον πάγκο προσπαθώντας να φρεσκάρουν την ομάδα τους.

Ότι και αν έκανε ο Μάντζιος όμως, η εικόνα του Άρη δεν άλλαξε και είχε μείνει στο δοκάρι του Μπεναλουάν στο πρώτο μέρος. Το παιχνίδι είχε σκληρύνει και στο χορτάρι έπεφταν κορμιά λόγω της κρισιμότητας του.

Τα λεπτά περνούσαν, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά για να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καμία φάση.

Ο κορυφαίος του ματς Αϊτόρ, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Παλάσιος στο 83’και με πλασέ που κόντραρε στον Σούντγκρεν και κρέμασε τον Κουέστα, έγραψε το 2-0 κλειδώνοντας το τρίποντο για το τριφύλλι.

Λίγο έλειψε δε το σκορ να αυξηθεί στο φινάλε, αλλά το καταπληκτικό πλασέ του Παλάσιος πέρασε σύριζα από το αριστερό «Γ», ενώ ο Κουέστα έβγαλε ένα ακόμα του Χατζηθεοδωρίδη στις καθυστερήσεις, κρατώντας σε χαμηλό επίπεδο το αποτέλεσμα (2-0).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ (86’ Κώτσιρας), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Λούντκβιστ (86’ Βιτάλ), Αϊτόρ, Παλάσιος (92’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (85’ Σάκιτς), Γκάνεα (53’ Μπερτόγλιο), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (85’ Χαΐροβιτς), Ιτούρμπε (62’ Μάνος), Λούμορ, Λόπεθ

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων), Μωϊσιάδης Βασίλειος (Γρεβενών)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
VAR: Μπόγκναρ Τόμας (Ουγγαρία)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)

Η βαθμολογία 

image