Λίγες ημέρες μετά την θριαμβευτική της πρόκριση επί του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου, η Λαμία νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ για την 20η αγωνιστική της Super League 1, κάνοντας μεγάλη ανατροπή στα τελευταία 10 λεπτά, καθώς οι Κρητικοί ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Ads

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έδωσε το τέταρτο παιχνίδι της μέσα σε διάστημα εννέα ημερών και μάλιστα αυτό της Τετάρτης κόντρα στον Άρη είχε παράταση (άρα 120΄), παρόλα αυτά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μανούσο, ο οποίος «υπέγραψε» αυτή την σπουδαία ανατροπή με γκολ στο 83′ και το 87′ και ενώ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 63′, πήρε μία σπουδαία νίκη, που της δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Τα πολλά και μαζεμένα παιχνίδια που είχε η Λαμία το τελευταίο διάστημα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, οδήγησαν τον Μιχάλη Γρηγορίου σε αρκετές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Σαράνοφ με τους Μαζουλουξή, Αντέτζο, Προβυδάκη και Μαρτίνεθ στην τετράδα της άμυνας. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν Νούνιες και Μπεχαράνο, με τους Μπανγκουρά και Ρόμανιτς στις δύο πτέρυγες. Ο Καραμάνος αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τσούκαλο.

Από την άλλη, ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-5-1 και με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Στο τέρμα ήταν ο Βάτερμαν, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Μαρινάκη, Σελίμοβιτς, Πασαλίδη και Μπαλογιάννη. Στις θέσεις των χαφ ξεκίνησαν οι Ντε Γκούζμαν, Γκαγέγκος και Τοράλ, με τους Τσιλιανίδη και Λάμπρου στα άκρα. Στην αιχμή του δόρατος αγωνίστηκε ο Ντουρμισάι.

Ads

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ρυθμό με την πρώτη τελική να ανήκει στον ΟΦΗ. Στο 8ο λεπτό ο Τοράλ έκανε το σουτ, με τον Σαράνοβ να μπλοκάρει. Οι δύο ομάδες έπαιζαν κυρίως στο κέντρο, με τη Λαμία να απειλεί στο 23ο λεπτό, με το σουτ του Μπανγκουρά εκτός περιοχής.

Στο 27ο λεπτό οι Κρητικοί είχαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Τοράλ έψαξε με όμορφο τρόπο τον Λάμπρου στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας. Εκείνος έκανε αμέσως το σουτ στην κίνηση με το δεξί, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 33ο λεπτό ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα. Ο Γκαγέγκος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και με την παρέμβαση του Τσιλιανίδη κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Αρχικά δόθηκε φάουλ στον Τσιλιανίδη πάνω στον Μαρτίνεθ, αλλά αφού η φάση εξετάστηκε στο VAR το γκολ μέτρησε.

Στη συνέχεια η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 40ο λεπτό ο Νούνιες έκανε ένα δυνατό σουτ στα όρια της περιοχής, με τον Βάτερμαν να διώχνει σε κόρνερ. Η ομάδα του Γρηγορίου δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι το 1-0 υπέρ των Κρητικών έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η γηπεδούχος μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος και στο 50ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μαρτίνεθ να περνάει λίγο άουτ. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να ισορροπήσει. Μάλιστα στο 61ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντουρμισάι βγήκε απέναντι από τον Σαράνοβ, πλάσαρε, με τον κίπερ της Λαμίας να διώχνει σε κόρνερ.

Από εκεί και ύστερα ο ΟΦΗ κατάφερε να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και έσπασε την πίεση που ασκούσαν οι γηπεδούχοι. Οι Κρητικοί έλεγχαν με τη Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει με ένα εντελώς άστοχο σουτ του Νούνιες στο 73′.

Στο 82ο λεπτό ο ΟΦΗ πέτυχε δεύτερο γκολ. Ο Λάμπρου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τοράλ πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Σαράνοβ, ο Καμάου πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Λαμία μπήκε ισοφάρισε. Σε αντεπίθεση της ο Αραμπούλι από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στον Μανούσο και εκείνος έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι επέμεναν και κατάφεραν να κάνουν και την ανατροπή. Έπειτα από λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ με τον Καμάου, ο Μανούσος βγήκε απέναντι στον Βάτερμαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Προβυδάκης, Μαρτίνεθ (78′ Σαραμαντάς), Μπεχαράνο (46′ Τζανδάρης), Νούνιες, Μπανγκουρά, Ρόμανιτς (63′ Αραμπούλι), Τσούκαλος (63′ Μανούσος), Καραμάνος (72′ Μανουσάκης)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Γκαγέγκος, Τοράλ (90′ Φελίπε Λουίζ), Ντε Γκούζμαν, Μπαλογιάννης, Τσιλιανίδης (74′ Καμάου), Λάμπρου, Ντουρμισάι (74′ Φαν Ντάινεν)

Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας), Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)