Τι και αν έμεινε πίσω στο σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτι και με παίκτη λιγότερο. Τι και αν έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και με όλα τα δεδομένα εναντίον του. Ο Πανθρακικός αποδείχτηκε “παλικάρι” στη Λιβαδεια και παρά το ότι αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και να δείξει ότι δεν προτίθεται να τα παρατήσει και θα παλέψει μέχρι τέλους για την σωτηρία του.

Ads

Στους 24 βαθμούς είναι πλέον η ομάδα του Άκη Μάντζιου και στους 14 αυτή του Γιάννη Χατζηνικολάου, που παραμένει βέβαια σε δεινή θέση, όμως έδειξε ότι έχει παλμό και θα παλέψει όσο έχει ελπίδες. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 54′ με πέναλτι του Μάντζιου, το οποίο κέρδισε ο Μπεν από τον Τσιάρα. Βέβαια, το ριπλέι δεν δικαιώνει τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, ο οποίος άφησε και τον Πανθρακικό με δέκα παίκτες.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι παίκτες των φιλοξενούμενων ανέβαζαν την απόδοσή τους, πίστευαν ότι μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και τα κατάφεραν στο 87′ με σουτ του Ηλιάδη, το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Τσιντώτας. Χλιαρά γιουχαΐσματα ακούστηκαν στο φινάλε από τους φιλάθλους του Λεβαδειακού, που δεν περίμεναν τέτοια δραματική εξέλιξη στο ματς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Μιχαήλ Δόσης
Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Ads

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης (69′ Γιάχιτς), Τριποτσέρης, Μεντί, Τσουρίκοφ, Μαχαμάτ, Ατζαγκούν (62′ Ντομοβτσίσκι), Μάγκας (66′ Μουλόπουλος), Μπεν, Μερεμπασβίλι, Μάντζιος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης (90′ Γαβριηλίδης), Τσιάρας, Χρήστου, Μουδούρογλου (58′ Χαβίτο), Χασομέρης, Ίγκορ (94′ Νικόλτσης).

Γκολ: 54′ Μάντζιος (πεν.), 87′ Ηλιάδης

Κάρτες: 28΄Τσιάρας, 52′ Χρήστου, 64′ Μερεμπασβίλι, 77′ Μουλόπουλος, 79′ Χασομέρης /Κόκκινη: 53′ Τσιάρας

Η ανασκόπηση του αγώνα

Με διάθεση να επιβάλει τους κανόνες του από το ξεκίνημα μπήκε στο παιχνίδι ο Λεβαδειακός. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία από την αρχή και είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Κάτι η αστοχία τους όμως, κάτι οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Αθανασιάδη, κράτησαν το ισόπαλο σκορ στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Πανθρακικού στον αντίποδα κοίταξαν κατά κύριο λόγο τα μετόπισθεν και αν έβρισκαν χώρους σε κάποια αντεπίθεση, θα προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του (θεατή) Τσιντώτα.

Στο 2′ ο Μπεν και στο 10′ ο Ατζαγκούν είδαν τα σουτ τους να μην βρίσκουν στόχο, για να φτάσουμε στο 31′ και στην εντυπωσιακή απόκρουση του Αθανασιάδη στην κεφαλιά του Μπεν. Τέσσερα λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Μερεμπασβίλι να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Έλληνα τερματοφύλακα. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ήταν αυτή του 43′ με τον Μερεμπασβίλι, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Χρήστου και κατέληξε κόρνερ.

Η πρώτη σοβαρή επίσκεψη του Πανθρακικού στα καρέ των Βοιωτών ήρθαν στο 51′, με το σουτ του Χασομέρη να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσιντώτα, για να έρθει ένα λεπτό μετά το αμφισβητούμενο πέναλτι του Τσιάρα στον Μπεν, αντικρίζοντας και την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή Σιδηρόπουλου. Από τα 11 βήματα ο Μάντζιος ευστόχησε και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Πλέον, τα πράγματα έγιναν σαφώς πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους.

Από ‘κει και πέρα, ο Λεβαδειακός έκανε περισσότερο συντήρηση του υπέρ του σκορ και του αριθμητικού του πλεονεκτήματος. Εντέλει, το πλήρωσε και με το παραπάνω. Στο 63′ το σουτ του Χασομέρη ήταν άστοχο, ενώ στο 82′ δεν εκμεταλλεύτηκε το τραγικό γύρισμα του Γιάχιτς και είδε τον Τσιντώτα να πέφτει στα πόδια του και να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 87’, όταν ο Ηλιάδης είδε το σουτ του μέσα από την περιοχή να καταλήγει στα δίχτυα και να χαρίζει έναν υπερπολύτιμο πόντο στην ομάδα του.

Η φάση του αγώνα

Στο 82′ ο Γιάχιτς έκανε τραγικό γύρισμα προς τα πίσω, ο Χασομέρης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια, όμως ο Τσιντώτας βγήκε έγκαιρα και του έκλεισε το οπτικό πεδίο. Μια φάση από το πουθενά για τον Πανθρακικό που πέρασε ανεκμετάλλευτη, αν και ήρθε η ισοφάριση λίγα λεπτά μετά.

Ο διαιτητής

Ελέγχεται για την φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Μπεν από τον Τσιάρα, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Είναι αρκετά υπερβολική η απόφαση του Σιδηρόπουλου να σφυρίξει την εσχάτη των ποινών, αφήνοντας και με δέκα παίκτες τους Θρακιώτες στην συγκεκριμένη φάση, αλλάζοντας πλήρως τις ισορροπίες του αγώνα. Θα μπορούσε να δώσει δεύτερη κίτρινη στον Μερεμπασβίλι αργότερα, όταν προσπάθησε να κερδίσει πέναλτι, κάνοντας “βουτιά”.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού, ο Αθανασιάδης. Στο πρώτο μέρος έκανε δυο εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ όποτε χρειαζόταν να επέμβει, ήταν σταθερός και ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του. Εδώ και χρόνια γίνεται καλή δουλειά στους τερματοφύλακες στην ομάδα της Κομοτηνής και ο 23χρονος φαίνεται πως έχει καλά προσόντα. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Μας άρεσε

Ο τρόπος που αντέδρασε ο Πανθρακικός μετά το αυστηρό πέναλτι στον Μπεν και την αποβολή του Τσιάρα. Για 40 λεπτά οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να παίζουν με παίκτη λιγότερο, ευρισκόμενοι και πίσω στο σκορ, όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν.

Δεν μας άρεσε

Η χαλάρωση του Λεβαδειακού και η νοοτροπία του μετά το 1-0. Λες και τελείωσε εκεί το ματς, σα να μην έπαιζε και με παίκτη παραπάνω. Τελικά, το πλήρωσε, δεχόμενος την ισοφάριση προς το τέλος και χάνοντας δυο βαθμούς που έμοιαζαν σίγουροι.

Sport 24