Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε στα Γκραν Σλαμ η Μαρία Σαράποβα. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια που έμεινε εκτός κορτ για μεγάλο χρονικό διάστημα (σ.σ. 15 μήνες), λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών (meldonium), προκρίθηκε στον Β` γύρο του US Open, που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη, αποκλείοντας στην πρεμιέρα την Σιμόνα Χάλεπ.

Ads

Η Σαράποβα επικράτησε 6-4, 4-6, 6-3 της Ρουμάνας, που βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και απέδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μετά από ετήσια απουσία από Γκραν Σλαμ.

«Οταν έμαθα ότι θα έχω κάρτα ελεύθερης συμμετοχής, χάρηκα πολύ, καθώς έχω να παίξω στην συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2014. Δεν κατάφερα να προπονηθώ στο κεντρικό κορτ και αυτό που δημιούργησε πρόβλημα. Οταν έμαθα την κλήρωση κατάλαβα ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Ηξερα ότι πολλοί θα μιλούν γι αυτήν την αναμέτρηση. Ηξερα τι έπρεπε να κάνω για να αντιμετωπίσω την Σιμόνα. Είναι άλλο πράγμα να ξερεις τι πρέπει να κάνεις και άλλο να το επιτυγχάνεις. Από το ταμπλό, είμαι η παίκτρια με τους λιγότερους αγώνες. Παρόλα αυτά, άρπαξα την ευκαιρία, έπαιξα καλά και απέκλεισα το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης», δήλωσε λίγο μετά την αναμέτρηση η Ρωσίδα και πρόσθεσε: «Εχουμε περάσει πολλά με την ομάδα μου. Το τένις είναι ατομικό άθλημα, αλλά από τότε που επέστρεψα ήμουν αποφασισμένη να παίξω για όλους εκείνους που με στήριξαν. Και γι΄ αυτό η σημερινή νίκη έχει ειδικό βάρος. Τώρα, θέλω να ξεκουρασθώ για λίγο και να συγκεντρωθώ για τον επόμενο αγώνα. Δεν ήξερα εάν θα μπορέσω να παίξω. Στις 12 Αυγούστου έκανα μαγνητική στο αριστερό χέρι και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Ηλθα στην Νέα Υόρκη για να ζητήσω την γνώμη ενός ειδικού και πίστευα ότι δεν μπορέσω να συμμετάσχω. Σκεπτόμενη όλα αυτά, η σημερινή νίκη μοιάζει απίστευτη»…