Πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι θα περίμεναν αρκετοί τονίζει πως είναι το παιχνίδι με την Ελλάδα για τη Γερμανία ο Φέλιξ Μάγκαθ.

Ads

Ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος εργάζεται στη Βόλφσμπουργκ και έχει συνεργαστεί με Έλληνες  ποδοσφαιριστές στο παρελθόν, με δηλώσεις του στη Welt.de έδειξε να εκτιμά πολύ την εθνική μας ομάδα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αμύνεται.

Έτσι ενόψει του παιχνιδιού της Παρασκευής (22/6) υπογράμμισε πως η Ελλάδα δέχεται πολύ δύσκολα γκολ, ενώ σχεδόν πάντα βρίσκει τον τρόπο και πετυχαίνει ένα. Αναλυτικά είπε:

“Αν η ομάδα δεν είναι συγκεντρωμένη και πειθαρχημένη θα έλεγα πως ο προημιτελικός κόντρα στην Ελλάδα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα στο τουρνουά. Μπορώ να υποσχεθώ πως οι Έλληνες θα έχουν πολύ πίσω τις γραμμές τους την Παρασκευή στο Γκντάνσκ, ίσως πιο πίσω απ’ ό,τι συνήθως”.

Ads

“Αν έμαθαν κάτι από τον Ότο Ρεχάγκελ αυτό είναι να αμύνονται. Είναι εξαιρετικοί σε αυτό σήμερα. Η οργάνωση που έχουν και το πάθος τους είναι απίστευτα και το αποδεικνύουν τα στατιστικά. Δέχτηκαν μόλις πέντε γκολ σε δέκα αγώνες για τα προκριματικά.

Αυτό τους καθιστά πολύ δύσκολους αντίπαλους. Στις αντεπιθέσεις τους είναι, επίσης, πολύ αποτελεσματικοί και σχεδόν πάντα πετυχαίνουν ένα γκολ”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς θα πρέπει να παραταχθεί η Γερμανία:“Κόντρα σε έναν αντίπαλο που αμύνεται έτσι η Γερμανία δε χρειάζεται δύο εξάρια, τους Σάμι Κεντίρα και Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ και κανέναν θηριώδη επιθετικό, όπως ο Μάριο Γκόμες, ακόμα κι αν είναι παγκόσμιας κλάσης. Αντιθέτως, χρειάζεται επιθετικογενείς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να ντριπλάρουν και να πασάρουν,όπως ο Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος έχει την ικανότητα να παίξει σε μικρούς χώρους”.

“Διαθέτουμε παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά που ως τώρα βρίσκονταν στον πάγκο, οι Μίροσλαφ Κλόζε, Αντρέ Σούρλε ή ο Μάριο Γκέτσε. Το παιχνίδι θα κερδηθεί χαμηλά. Οι Έλληνες έχουν κάποιους από τους καλύτερους κεντρικούς του τουρνουά αμυντικούς στον αέρα και παίζοντας με σέντρες δε θα έχουμε τύχη”.

Πηγή: sport 24