Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε για άλλη μια φορά στο Top 10 (νο2) της αγωνιστικής στο NBA, προκαλώντας το θαυμασμό με τις ικανότητές του και κυρίως με ένα τρομερό κάρφωμα.

Ads

Ο διεθνής Έλληνας παίκτης, που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του στο αμερικανικό πρωτάθλημα, κάρφωσε μπροστά στο Ντομάντας Σαμπόνις, γιο του θρυλικού Λιθουανό παίκτη Άρβιτας Σαμπόνις.

«Ο Greek Freak (όπως αποκαλούν τον Αντετοκούνμπο για τις απίστευτες ικανότητές του) σηκώθηκε από την κορυφή της Ακρόπολης για να καρφώσει πάνω στον Ντομάντας Σαμπόνις», σχολίασε το κανάλι του NBA στο YouTube.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι υποψήφιος για το All Star Game του NBA, τον αγώνα που συγκεντρώνονται οι καλύτεροι παίκτες του αμερικανικού πρωταθλήματος. Για να συμμετάσχει ο Έλληνας διεθνής στο All Star μπορείτε να ψηφίσετε και εσείς είτε μέσω της ειδικής σελίδας vote.nba.com, είτε γράφοντας το όνομά του με λατινικούς χαρακτήρες «Giannis Antetokounmpo» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενο από το hashtag #NBAVote

Αυτό εξάλλου μας προτρέπει να κάνουμε και η ομάδα του «Μιλγουόκι Μπακς» που ανέβασε στο Twitter ένα μήνυμα στα ελληνικά: «Κάντε Retweet για να γίνει ο Γιάννης ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε All Star Game του ΝΒΑ. Giannis Antetokounmpo».

Ads

Το Sports Illustrated υποκλίνεται στο ταλέντο του

Η αλματώδης εξέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε έναν από τους πολυτιμότερους all around παίκτες και σε μία αναντικατάστατη μονάδα των Μιλγουόκι Μπακς, υποχρέωσε το κορυφαίο αθλητικό περιοδικό, Sports Illustrated, να… υποκλιθεί στο ταλέντο του, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πλέι μέικερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Σε μία ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στο Μιλγουόκι, ο «Greek Freak» θα έχει την τιμητική του, καθώς θα βρίσκεται στο εξώφυλλο, με τον δημοσιογράφο Λι Τζένκινς να ξεδιπλώνει στο αφιέρωμα πτυχές από τον πολυτάλαντο «Giannis».

image

«Οι Μπακς έχουν παραδώσει τα ηνία στον ύψους 2.10 πλέι-μέικερ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθιστώντας τον πλέον όχι μόνο στον ψηλότερο πλέι μέικερ στην ιστορία του ΝΒΑ, αλλά και ως τον πιο ενδιαφέροντα στα χρονικά του πρωταθλήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος για να συνεχίσει αποκαλύπτοντας σχόλια του Αντετοκούνμπο: «Κάποιες φορές εκνευρίζομαι, με πιάνει τρέλα αν δεν πάει κάτι καλά, οπότε μένω παραπάνω μετά το τέλος των αγώνων και κάνω προπόνηση, δοκιμάζοντας σουτ, ώστε να διώξω μακριά τον θυμό μου».

Ωστόσο, τεράστιο ενδιαφέρον έχει και μία αφηγηματική ιστορία του Έλληνα διεθνή, ο οποίος αποκαλύπτει την αντίδρασή του όταν ο προπονητής των «ελαφιών», Τζέισον Κιντ, τον κράτησε για πρώτη φορά στον πάγκο: «Σκέφτηκα: “Για να δούμε, τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος στην καριέρα του, τέλος πάντων”. Είδα πως ήταν κορυφαίος ρούκι της χρονιάς, έχει πάρει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, έχει πάρει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με τις ΗΠΑ, είναι 2ος στις ασίστ και 5ος στα εύστοχα τρίποντα… Τότε σκέφτηκα “Χριστέ μου, πώς μπορώ να τον ανταγωνιστώ; Καλύτερα να το βουλώσω”».