Διακόπηκε οριστικά η λειτουργία του κολυμβητηρίου στο Ζάππειο, όπου προπονούνται αθλητές των ολυμπιακών ομάδων, λόγω της επιδείνωσης του καιρού, αλλά και της… έλλειψης πετρελαίου.
 

Ads

Η επιδείνωση του καιρού και η έλλειψη πετρελαίου για τη λειτουργία του ανάγκασε τη διοίκηση του κολυμβητηρίου, την ευθύνη του οποίου έχει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, να βάλει λουκέτο στην εγκατάσταση.
 
Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της έλλειψης πετρελαίου λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν έχει βρεθεί λύση.
 
Μέχρι στιγμής, χάρη και στις ήπιες θερμοκρασίες που επικρατούσαν, το κολυμβητήριο λειτουργούσε αφού το νερό της πισίνας ζεσταίνονταν με το πετρέλαιο που υπήρχε από πέρυσι. Από τη στιγμή όμως που τα περυσινά αποθέματα εξαντλήθηκαν οι υπεύθυνοι του κολυμβητηρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναστολή της λειτουργίας του.
 
Στο Ζάππειο προπονούνται οι εθνικές ομάδες πόλο, ο Παναθηναϊκός και η Χίος και βέβαια αρκετοί κολυμβητές ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Σπύρος Γιαννιώτης και Μαριάννα Λυμπερτά.