Ακόμη μία απώλεια για τον Απόλλωνα Σμύρνης, αυτή τη φορά παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 0-0 στον Παναιτωλικό, για την 23η αγωνιστική της Super League 1.

Ads

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα για την Ελαφρά Ταξιαρχία, η οποία είναι στην τελευταία θέση με 10 βαθμούς στο-3 από τον Ατρόμητο, ενώ από την άλλη, στη 10η θέση με 22 βαθμούς βρίσκεται ο Παναιτωλικός, που ασφαλώς είναι λίγο πιο άνετος παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό σε δύσκολη έδρα.

Αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν έστω ένα γκολ στο παιχνίδι, ενώ ο Απόλλωνας είχε και δύο δοκάρια. Η Ελαφρά Ταξιαρχία που “καιγόταν” πίεσε παραπάνω στο β’ μέρος, χωρίς όμως αποτέλεσμα και έμεινε για ένατο σερί ματς χωρίς γκολ.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Απόλλωνα ο Φέστα, έχοντας τον Βέρχουλστ στην εστία και τους Ντεντάκη, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Βιτλή στην άμυνα. Σλίβκα, Τσίμπσαχ στα χαφ, Τσιλούλης, Μαρτίνες, Παμλίδης στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Σίγνκεβιτς στην επίθεση.

Ads

Ίδια διάταξη και από τον Αναστασίου για τον Παναιτωλικό. Στο τέρμα ο Ανέστης, οι Μαλής, Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης στην άμυνα και οι Αντούνες, Φλόρες στο κέντρο. Ντίας, Μεντόσα, Νταγκό πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρέλη.

Με διάθεση να ελέγχει τον ρυθμό μπήκε στον αγώνα ο Απόλλων και το κατάφερε, κρατώντας τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο με τους φιλοξενούμενους να ψάχνονται στην κόντρα.

Η πρώτη και πολύ μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τον Απόλλωνα στο 19ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Σίγκνεβιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με τον Παναιτωλικό να ισορροπεί και στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου να παίρνει μέτρα στο γήπεδο αγγίζοντας δις το προβάδισμα αλλά ο Ντίας σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες (41’, 44’).

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος μπήκε και στο δεύτερο ο Παναιτωλικός, δημιουργώντας μεγάλες φάσεις με Νταγκό και Καρέλη, αλλά να μην της εκμεταλλεύεται, με τους ποδοσφαιριστές του να αποδεικνύονται φλύαροι.

Μετά το πέρας μιας ώρας ο Απόλλων άρχισε να ανακτά εκ νέου τον έλεγχο και να παίρνει μέτρα, αγγίζοντας δις το γκολ. Στο 62’ οι Σίγκνεβιτς, Παμλίδης δεν κατάφεραν να σκοράρουν ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαρτίνες είχε δοκάρι.

Το ματς έγινε «ροντέο», η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τον Απόλλωνα να έχει άλλες τρεις μεγάλες ευκαιρίες ως το φινάλε για να πάρει το ματς αλλά μία ο Ντάουντα και δύο ο Τσιλούλης, με τη δεύτερη να είναι από θέση τετ-α-τετ, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ανέστη και οι γηπεδούχοι να μένουν τελικά στο μηδέν και να χάνουν κι άλλο έδαφος στη μάχη της παραμονής.

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ Ντεντάκης, Βιτλής (46′ Μπαξεβανίδης), Ντομίνγκες, Ρόγκνε , Τσίμπσαχ (63′ Κάστρο), Σλίβκα, Μαρτίνες, Τσιλούλης (83′ Γιαννιώτας), Παμλίδης (67′ Ντάουντα), Σίγκνεβιτς (83′ Ιωαννίδης)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης, Αντούνες, Φλόρες, Ντίας (73′ Μπαρμπόσα), Μεντόσα (86′ Λούι), Νταγκό (63′ Βέργος), Καρέλης (86′ Βργκοτς)

Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας), Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
VAR: Ούγκο Μιγκέλ (Πορτογαλίας)
AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)