Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι για τον Παναθηναϊκό στην αυλαία του 2ου γύρου του πρωταθλήματος της Super League;

Ads

Γιατί γεμάτο δεν είναι σίγουρα, έπειτα από το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής.

Από την άλλη παρόλο που οι πράσινοι είχαν κλασσικές ευκαιρίες, θα μπορούσαν κάλλιστα να ηττηθούν, αφού ο αντίπαλος ήταν συνολικά καλύτερος έχασε και αυτός «τα άχαστα», ή έπεσε πάνω στον Διούδη που έκανε μεγάλες επεμβάσεις.

Αν συνυπολογιστούν και οι απώλειες του ΠΑΟ λόγω κορωνοϊού, τότε μάλλον…. μισογεμάτο το ποτήρι.

Ads

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά του ματς εμφανίστηκε φυσιολογικά επηρεασμένος από τα χτυπήματα της πανδημίας και ασύνδετος ως ομάδα, μια και ο Μπόλονι ήταν αναγκασμένος να παρατάξει μία ενδεκάδα ανάγκης στον αγωνιστικό χώρο.

Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν ο Αστέρας Τρίπολης να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, να είναι πιο απειλητικός και να έχει τα ηνία του ματς στο πρώτο ημίωρο.

Παρά ταύτα απείλησε μόνο από στατική φάση, με ένα ψαλιδάκι του Σουάρεθ από κόρνερ του Ριέρα που πέρασε άουτ (18’) και από ένα απευθείας φάουλ του Κρέσπι στο οποίο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ στον Μπαράλες που έκανε κίνηση προς την πορεία της μπάλας και επηρέαζε τη φάση.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του μετά το 30’ και στο 38’ απόλεσε την καλύτερη υποσχόμενη ευκαιρία του ματς, με τον Πούγγουρα να καταφέρνει να αστοχήσει από το ένα μέτρο σε κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό καθώς στο 45’ ο Αϊτόρ έστρωσε ιδανικά στον Χατζηγιοβάνη που πλάσαρε άουτ από τη μικρή περιοχή.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Αστέρας έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Διούδης έσωσε την εστία του στο σουτ του Ριέρα (47’), ενώ στο 50’ ο Καρλίτος νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο.

Στο 72’ ο Φερνάντεθ έχασε ευκαιρία που δεν… χάνεται στέλνοντας τη μπάλα άουτ, σε γύρισμα του Μπαράλες από τη μικρή περιοχή και ο Διούδης στο 80’ έσωσε ξανά την εστία των πράσινων, αποκρούοντας σουτ του Καπίγια, στην τελευταία μεγάλη φάση ενός κακού ματς ειδικών συνθηκών, σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Πούγγουρας, Βέλεθ, Σένκφελντ, Ζαγαρίτης, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης (66΄Ιωαννίδης), Αϊτόρ (82΄Αθανασακόπουλος), Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος (76΄Μακέντα)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Μουνάφο (93΄Φερνάντεζ), Βαλιέντε, Σίτ(64΄Καπίγια), Ριέρα (64΄Λουίς Φερνάντεθ), Κρέσπι (87΄Τιλίκα), Μπαράλες

Διαιτητής: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
Βοηθοί: Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας), Νατσιόπουλος Δημήτριος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (Μακεδονίας)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα