Μετά την Άρσεναλ και την Νιούκαστλ που ξεκίνησαν με εκτός έδρας νίκες, σήμερα είχαν σειρά η Λέστερ και η Έβερτον. Έτσι στα πρώτα έξι ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στην Αγγλία, είχαμε τέσσερα διπλά και δύο νίκες των γηπεδούχων.

Ads

Με εξαιρετική εμφάνιση, η Έβερτον έφυγε με το διπλό (0-1) από την έδρα της Τότεναμ και έσπασε αρνητική παράδοση 8 ετών κόντρα στους Λονδρέζους!
Με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος η ομάδα του Αντσελότι έδειξε τις άγριες διαθέσεις της.

Παράλληλα, τα «ζαχαρωτά» έβαλαν τέλος στην αρνητική παράδοση που είχαν κόντρα στους Λονδρέζους, τους οποίους νίκησαν για πρώτη φορά από το 2012, ενώ εκτός έδρας είχαν να τους κερδίσουν από το 2008! Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο διπλό τους σε έδρα ομάδας του Big-6 από το 2013!

Το μοναδικό τέρμα για την Έβερτον ο Κάλβερτ-Λιούιν με κεφαλιά στο 55’, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μπόλικες ευκαιρίες για πιο άνετη νίκη. Ντεμπούτο έκαναν οι νεοφερμένοι χαφ Χάμες Ροντρίγκες, Ντουκουρέ και Άλαν.

Ads

Φλύαρη και άνοστη η ομάδα του Μουρίνιο, που ηττήθηκε σε πρεμιέρα πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα!

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και το γκολ στο βίντεο που ακολουθεί

Ευρεία νίκη για τη Λέστερ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το 3-0 επί της Γουέστ Μπρομ.

Η ομάδα του Ρότζερς επικράτησε 3-0 της Γουέστ Μπρομ (που φέτος επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία) εκτός έδρας και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο στο φετινό πρωτάθλημα, επιβάλλοντας τους κανόνες της στο δεύτερο μέρος.

Ο Καστάιν έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στο 57’ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και το σκορ ήταν ρευστό μέχρι το 73ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Βάρντι «καθάρισε» το ματς με ωραία εκτέλεση πέναλτι, ενώ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο δέκα λεπτά αργότερα.

Το πρώτο το κέρδισε ο ίδιος, ενώ το δεύτερο δόθηκε έπειτα από ανατροπή του Ο’ Σι πάνω στον Τζάστιον. σε ένα σημείο στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν πετάξει λευκή πετσέτα ουσιαστικά.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και όλα τα γκολ στο βίντεο που ακολουθεί

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12/9

Φούλαμ-Άρσεναλ 0-3
(8′ Λακαζέτ, 49′ Μαγκαλιάες, 57′ Ομπαμεγιάνγκ)

Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 1-0
(13′ Ζαχά)

Λίβερπουλ-Λιντς 4-3
(4’ πεν., 33’, 88’ πεν., Σαλάχ, 20’ Φαν Ντάικ – 12’ Χάρισον, 30’ Μπάμφορντ, 66’ Κλιχ)

Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ 0-2
(56’ Γουίλσον, 87’ Χέντρικ)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουν. (αναβλήθηκε)
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα (αναβλήθηκε)

Κυριακή 13/9

Γουέστ Μπρομ-Λέστερ 0-3
(57′ Καστάιν, 73′, 83′ πεν. Βάρντι)

Τότεναμ-Έβερτον 0-1
(55′ Κάλβερτ-Λιούιν)

Δευτέρα 14/9

Σέφιλντ Γιουν.-Γουλβς (20:00)
Μπράιτον-Τσέλσι (22:15)