Τη «μπουκιά απ’ το στόμα» της ΑΕΛ πήρε ο ΠΑΟΚ, καθώς ισοφάρισε ο Κούρτιτς με μία εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ και έκανε το 1-1 στο 90+5′, σε ένα ματς με συναρπαστικό φινάλε, για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ads

Στο Αλκαζάρ ο ΠΑΟΚ έψαχνε αντίδραση μετά την ήττα από τον Άρη στο ντέρμπι, σε συνδυασμό με ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος από το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Μια ΑΕΛ που κινήθηκε για την έκπληξη, θέλοντας να παίξει με τις πιθανότητες της, παρά το γεγονός πως έχει στρέψει το ενδιαφέρον της κυρίως στη «μάχη» του πρωταθλήματος.

Και γι΄αυτό προχώρησε και στη λογική του εκταταμένου ροτέισον, όπως αντίστοιχα και ο ΠΑΟΚ,ανακατεύοντας την τράπουλα στα μπακ με τον Τέιλορ αριστερά και τον Λύρατζη δεξιά, ενεργοποιώντας τον Ίνγκασον μετά από 216 ημέρες και κινούμενος για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν με δύο φορ.

Με 4-1-4-1 και έντεκα διαφορετικούς παίκτες συγκριτικά με την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή παρέταξε την ΑΕΛ ο Φυντάνης. Ο Σουλούκος ήταν στο τέρμα, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης, Θεολόγου και Μαϊδάνος η τετράδα στην άμυνα. Γαρουφαλιάς, Ταχάρ, Γιάκος, Μαυριάς και Γλυνός η πεντάδα πίσω από τον Κούστα.

Ads

Με το 4-4-1-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν τέρμα, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχάι και Τέιλορ η τετράδα στην άμυνα. Εσίτι, Σβαμπ τα δύο χαφ, ενώ Μουργκ και Ελ Καντουρί ήταν στα άκρα, ο Σφιντέρσκι πλαισίωνε τον Άκπομ.

Στην ανάγνωση του ματς, ο ΠΑΟΚ αναλώθηκε σε μια ανούσια υπεροχή στο α΄ημίχρονο, φθάνοντας ποσοστό κατοχής 75% έναντι 25% της ΑΕΛ, ωστόσο, δημιουργικά έδειξε και πάλι να χωλαίνει, επί της ουσίας, οι ελάχιστες φορές που απέδιδε ορθολογικά στο γήπεδο προέρχονταν από κινήσεις του Ελ Καντουρί να παίξει κάθετα.

Από εκεί και πέρα οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ούτε τις στατικές φάσεις του αγώνα, καταγράφοντας ως αξιοσημείωτη το φάουλ του Μουργκ στο 33΄, με την μπάλα να παίρνει ωραία φάλτσα και να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σουλούκου.

Ενδεικτικό της αδυναμίας του Δικεφάλου να κάνει αίσθηση στην περιοχή της ΑΕΛ αποτελεί η μόλις μία τελική στο στόχο, από έναν «μουδιασμένο» ΠΑΟΚ που «σπατάλησε» μοναδική ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στο σκορ με τον Τσούμπα Άκπομ που έτρεξε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά αστόχησε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των «βυσσινί» μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ενέα Μιχάι.

Με το δείκτη του σκορ στο 0-0 και με τους γηπεδούχους να «κυνηγούν» τις στιγμές του στην κόντρα επίθεση, χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο στο α΄μέρος, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Σαν σε επανάληψη από το πρώτο 45λεπτο, ο Τσούμπα Άκπομ έμελλε να αποδειχτεί ο μοιραίος του ματς και στο β΄μέρος καθώς σπατάλησε μια ακόμη ανεπανάληπτη ευκαιρία μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Σφιντέρσκι στην περιοχή, ντρίπλαρε τον αντίπαλο του αλλά αστόχησε από κοντά.

Αμέσως μετά είχαμε επέμβαση των δύο προπονητών από τους πάγκους, με τους μεν γηπεδούχους να «φρεσκάρουν» πόδια καθώς φάνηκε να χάνουν μέτρα στο γήπεδο και τους δε φιλοξενούμενους να ρίχνουν ότι πιο ποιοτικό διαθέτουν για να επέλθει η ισορροπία στα μπακ με την είσοδο του Σίντκλεϊ και την επαναφορά του Τέιλορ στα δεξιά, τον Κούρτιτς στα χαφ και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεξιά.

Η ΑΕΛ όμως φρόντισε να «χτυπήσει» στην πρώτη της ευκαιρία, εκθέτοντας τον ΠΑΟΚ, που πληγώθηκε, όπως και στα περισσότερα φετινά του παιχνίδια, με τρομερή αφέλεια στα μετόπισθεν. Στο 64΄ο Γλυνός έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τη δεξιά πλευρά, μπήκε στην περιοχή και σέντραρε, ο Παπαγεωργίου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ταχάρ με κίνησή του στο δεύτερο δοκάρι, πλάσαρε για το 1-0.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι «βυσσινί» οργανώθηκαν άμεσα στα μετόπισθεν, κινήθηκαν στη λογική των τριών στόπερ, θέλοντας να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα έπαιξε όλα γι΄όλα, ενεργοποιώντας ακόμη και τον Κούτσια.

Όλα έδειχναν ένα ακόμη κάζο και νέα ντροπιαστική ήττα για τον ΠΑΟ, αλλά η αλλαγή του Γιάσμιν Κούρτιτς έμελλε να αποδειχθεί «χρυσή» καθώς ο Σλοβένος χαφ έσωσε στο φινάλε του αγώνα ότι σώζεται με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ για το 1-1.

Προφανώς και οι δύο ομάδες διατηρούν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει Τούμπας, εκεί όπου θα κριθεί το εισιτήριο της πρόκρισης αλλά το γκολ του Κούρτιτς απαγορεύεται να «καμουφλάρει» την προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ που δείχνει να βρίσκεται στο χειρότερο του φεγγάρι αγωνιστικά.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73′ Ηλιάδης), Γιάκος (62′ Συμελίδης), Κούστα (62′ Ακούνια), Μαυρίας (62′ Παπαγεωργίου), Γλυνός (82′ Μπαντιμπαγκά)

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Ίνγκασον, Λύρατζης (63′ Σίντκλεϊ), Σβαμπ (75′ Μπίσεσβαρ), Εσίτι (63′ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί, Μουργκ (63′ Α.Ζίβκοβιτς), Σφιντέρσκι, Άκπομ (83′ Κούτσιας).

Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Βεργέτης Δημήτριος (Αργολίδας), Νιδριώτης Μιχαήλ (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)