Μετά τον Άρη και την ΑΕΚ ο ρέκορντμαν Αστέρας Τρίπολης «έλαμψε» υποδεχόμενος και τον ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε 2-1, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Με αυτό το τρίποντο κλείδωσαν τα play-off οι Αρκάδες, παλεύουν δε στα ίσα και για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ένα αποτέλεσμα με το οποίο αφενός μεν ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ εννιά συνεχόμενων παιχνιδιών του χωρίς ήττα και από την άλλη τον ανέβασε στην 5η θέση με 41 βαθμούς (όσους και ο 6ος Παναθηναϊκός), στο -3 από τους Άρη και ΑΕΚ και στο -5 από τον «δικέφαλο του Βορρά».

Ο αγώνας ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό με τις δύο ομάδες να απειλούν με τους Κρμέντσικ και Μουνάφο στο 2′ και 3′, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ωστόσο, όπως είναι λογικό προσπάθησαν να ηρεμήσουν το παιχνίδι και να μεταφέρουν επί χόρτου τα τακτικά «θέλω» των προπονητών τους.

Ads

Ο Αστέρας ήταν εκείνος που έδειχνε πιο απειλητικός στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Σίτο να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών του.

Όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε σύντομα να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αρχίσει να φτάνει στην εστία του Τσιφτσή. Στο 21′ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ τέρμα του Κρμέντσικ (ο Ευαγγέλου κατέδειξε την παράβαση με τη βοήθεια του VAR), ενώ στο 35′ είδε τον δραστήριο Ουάρντα να στέλνει με μακρινό σουτ την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Εντέλει, κόντρα στη ροή που είχε το ματς, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 37′ χάρη στη εξαιρετική πάσα του Κρεσπί και το ιδανικό τελείωμα με το αριστερό του καλύτερού τους παίκτη Σίτο. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, παρά τις προσπάθειες του «δικεφάλου του Βορρά» να απαντήσει άμεσα.

Ο Γκαρσία έβλεπε ότι οι Ουάρντα και Κρμέντσικ ήθελαν περισσότεροι βοήθεια από τα άκρα της ομάδας τους και γι’ αυτό πέρασε στην αρχή του δεύτερου μέρους τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τζόλη στις θέσεις των Μουργκ και Λάμπρου, αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε κυρίως από την αριστερή πλευρά που αγωνιζόταν ο νεαρός Έλληνας εξτρέμ. Ωστόσο, πριν προλάβει να απειλήσει αισθητά δέχτηκε το δεύτερο γκολ.

Στο 54′ ο Τσιφτσής βρήκε με δυνατό γέμισμα βρήκε τον Μπαράλες, ο οποίος με κεφαλιά έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Λουίς Φερνάντεθ, που με ωραίο αριστερό σουτ διαμόρφωσε το 2-0 για τους Αρκάδες.

Πιεζόμενος από το εις βάρος του σκορ ο ΠΑΟΚ έριξε όλα του τα όπλα εντός αγωνιστικού χώρου και «φόρτωσε» την αντίπαλη περιοχή. Στην προσπάθειά του αυτή βοηθήθηκε ιδιαίτερα από τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος όμως το μόνο που κατάφερε από πλευράς του ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 84′ με πολύ ωραία προσπάθεια.

Δεν άλλαξε τίποτα ως το τέλος, με τους Αρκάδες να καταφέρνουν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να φτάνουν στη σπουδαία αυτή νίκη.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Καστάνο, Σουάρεθ, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφ, Κρεσπί (67’ Τιλίκα,), Λουίς Φερνάντεθ (67’ Ιγκλέσιας), Σίτο (83’ Καπίγια, 90’+2’ Ριέρα), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (63’ Μπάμπα), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί (63’ Καγκάβα), Μουργκ (46’ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Ουάρντα (83’ Σβιντέρσκι), Λάμπρου (46’ Τζόλης), Κρμέντσικ

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου), Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)
4ος Διαιτητής: Κοτσάνης Κωνσταντίνος (Δράμας)
VAR: Πάουλους Βαν Μπόεκελ
AVAR: Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας)

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης