Με την ισοπαλία 1-1 στο «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, έπεσε η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και φυσικά παραμένουν χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ οι φιλοξενούμενοι για δεύτερη σερί αγωνιστική βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν το βαθμό.

Με 11 βαθμούς και στην 11η θέση αποχαιρετά τη φετινή χρονιά ο ΠΑΣ, με έναν λιγότερο και στην προτελευταία η Λαμία, που δεν κατάφερε σε ακόμη ένα παιχνίδι να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Η βαθμολογία

image

Ads

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Σάββας Παντελίδης, με τον Σαράνοφ στην εστία, τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο και Γκοράνοφ στην άμυνα, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, Ντε Βινσέντι και Νούνιες στη μεσαία γραμμή, πίσω από τους Γιακουμάκη και Μανούσο.

Με 4-3-3 κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος, με τον Σούλη κάτω από τα δοκάρια, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πήλιο στην άμυνα, τους Λιάσο, Καραχάλιο και Ριένστρα τριάδα στο κέντρο μια τους Παμλίδη, Μορέιρα και Ροσέρο στην επιθετική γραμμή.
Η Λαμία μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει ρήγματα στην πολύ καλά στημένη άμυνα του ΠΑΣ. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην ομάδα του Θανάση Στάικου, αλλά το σουτ του Πήλιου πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Σαράνοφ.

Στο 13’ ο Γιακουμάκης έκανε ένα όμορφο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει την εστία του Σούλη. Η ομάδα των Ιωαννίνων έχασε λόγω τραυματισμού τον Ροσέρο στο 15’, με τον Σταματελόπουλο να περνά στη θέση του.

Στη συνέχεια ο ΠΑΣ ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 29ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Παντελάκης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα και πήγαν στην ανάπαυλα χωρίς να υπάρχει σκορ.

Το δεύτερος μέρος ξεκίνησε χωρίς ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 56΄ ο Καραχάλιος επιχείρησε ένα μακρινό συρτό σουτ, με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει σταθερά. Στο 63’ήταν η σειρά του Τζανδάρη να δοκιμάσει το πόδι του, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Στο 66’ η Λαμία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του ΠΑΣ. Ο Γκοράνοφ έκανε την σέντρα, οι αμυντικοί της ομάδας των Ιωαννιών δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, με τον Μπεχαράνο να μπαίνει στην πορεία της και να νικά στον Σούλη για το 1-0.

Σχεδόν άμεση ήταν απάντηση του ΠΑΣ. Στο 74’ ο Σόρια εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Παντελάκης πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Κορνέζο να μπαίνει στη φάση και στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, σημειώνοντας το 1-1.

Ένα λεπτό μετά την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης, το σύνολο του Θανάση Στάικου έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή. Ο Παντελάκης βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Σταματελόπουλο, ο οποίος ξεπέρασε σε σπριντ τον Αντέτζο και βρέθηκε τετ α τετ με τον Σαράνοφ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Σέρβου τερματοφύλακα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν κάποια σημαντική ευκαιρία, με το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ – Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ – Τζανδάρης, Μπεχαράνο (88’ Βασιλακάκης) – Γιακουμάκης, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (65’ Σλίβκα)– Μανούσος (84’ Μπάμπης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης – Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος – Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος (72’ Τζίμας) – Παμλίδης, Μορέιρα, Ροσέρο (17’ λ. τρ. Σταματελόπουλος 6) (86’ Μπάλαν)

Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας), Χριστοδούλου Γεώργιος (Ημαθίας)
4ος Διαιτητής: Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)