Ο διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, είναι από χθες στην Ελλάδα και σε συνάντηση με το προεδρείο της ΕΠΟ ήταν σαφής: Οι εκλογές στην ΕΠΟ θα διεξαχθούν με το ισχύον εκλογικό σύστημα ( θα ψηφίσουν οι Ενώσεις δηλαδή ).

Ads

Συγκεκριμένα ανέφερε στους αξιωματούχους της ΕΠΟ ότι δεν μπορεί να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, δίχως την συναίνεση της Γενικής Συνέλευσης, δεν όρισε ακριβή ημερομηνία εκλογών και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση διορισμού νέας  Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο από FIFA  – UEFA.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συνάντησε τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον ενημέρωσε σχετικώς. 

Ο κ. Λάκοβιτς εξέφρασε την επιθυμία των  FIFA-UEFA η συγκρότηση της νέας ΚΕΔ και η επιλογή του Αρχιδιαιτητή ( ξένος πάλι κατά πάσα βεβαιότητα ), να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουλίου, μιάς και θέλουν να αποσύρουν τους εκπροσώπους τους το συντομότερο.

Ads

Σήμερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ ( ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ ), με βασικό θέμα συζήτησης την συγκρότηση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και την επιλογή του Αρχιδιαιτητή. Δεν έχει διευκρινιστεί πως θα γίνει η επαφή με τον κ. Σαββίδη, με δεδομένη την απουσία του ηγέτη του ΠΑΟΚ εκτός Ελλάδος ( πιθανή διαδικτυακή συνάντηση ).

Με βάση όλα αυτά είναι εμφανές το άδειασμα του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και σε ότι αφορά το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, αλλά και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του, αφού η UEFA μιλάει απ’ ευθείας με τον Πρωθυπουργό, μέσω του κ. Γεραπετρίτη, ενισχύοντας τις φήμες για απομάκρυνση του από το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού.