Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 18ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του, νικώντας στον τελικό τον Άρη με σκορ 68-59. Παράλληλα, έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε για 6η σερί φορά το τρόπαιο στον θεσμό, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Ads

Μετά την ωριαία καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα και τις απειλές για τη μη διεξαγωγή του τελικού, ο πρώτος μπασκετικός τίτλος ανήκει στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και με καθαρό μυαλό και νεύρο κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του Άρη σε πολλά λάθη. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς οι παίκτες του Παναθηναϊκού,  Τζείμς Φελντέιν (18 π.) και Νικ Καλάθης (15 π.).

Τα δεκάπλεπτα του αγώνα: 10-18, 29-27, 50-37, 68-59

Επεισόδια και ένταση πριν την απονομή
 
Λίγο πριν την απονομή του Κυπέλλου, οπαδοί και των δύο ομάδων ξεκίνησαν ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων στις κερκίδες, κάνωντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο Nick Galis Hall. Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν, με αποτέλεσμα να ξαναδημιουργηθεί ένταση με τους οπαδούς του Άρη.
 
Με συνοπτικη διαδικασία έγινε τελικά η απονομή του τίτλου στους πράσινους, και μαζί με τους οπαδούς τους στο παρκέ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν τον τίτλο.

image

image

image

image

image

image

image

image

Τα στατιστικά του αγώνα για τις δύο ομάδες

image

image