Την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισαν σήμερα, μετά την διεξαγωγή των πρώτων τεσσάρων (αύριο οι άλλοι 4), από τους οκτώ επαναληπτικούς  αγώνες της φάσης των 16, οι Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός και Ολυμπιακός.

Ads

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα

Αναγέννηση Καρδίτσας-Άγιος Νικόλας 5-0
(18′ πεν. Πολίτης, 54′ Αθανασιάδης, 62′, 70′ Πλέγας, 68′ Κοτσώνης)

Ιστορική στιγμή και ημέρα η σημερινή για την Αναγέννηση Καρδίτσας, που με μια εξαιρετική και γεμάτη εμφάνιση, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Άγιο Νικόλαο, επικρατώντας με το εμφατικό 5-0 στην Καρδίτσα, και σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 στην Κρήτη, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ads

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Γκόλιας, Κουτρομάνος, Κοτσώνης, Σταμόπουλος (77’ Γκουγκούδης), Λαγός (46’ Μπάλλας), Πολίτης (77’ Θεολόγης), Πλέγας, Αθανασιάδης (65’ Μπενγκόα), Μανιός, Βιντάλ (64’ Γκίνη)

Άγιος Νικόλαος (Σουργιάς): Μπένκο, Δολαψάκης, Πιθαρούλης, Τσανάι, Κατσαρός, Πλουσής (70’ Τζιλάι), Κίτος, Μηνάς (82’ Πάγια), Παπαδόπουλος (78’ Μαυρής), Νοκάι, Φουκαράκης

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 3-1
(23′ αυτ. Γκοτζαμανίδης, 82′, 90’+1′ Άκπομ – 60′ Όγκμποε)

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι με την εικόνα που παρουσίασε απέναντι σε μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Η ΑΕΛ έφερε τον «δικέφαλο» στα όριά του, φλέρταρε με την πρόκριση κι αν το πλασέ του απίθανου Όγκμποε στο 68′ ήταν εύστοχο, η ιστορία του ματς θα είχε γραφτεί διαφορετικά.

Ο Τσούμπα Άκπομ τα έκανε όλα για τον ΠΑΟΚ, καθώς μέσα σε 14 λεπτά πέτυχε δύο γκολ γράφοντας το τελικό 3-1 και πήρε ισάριθμες κίτρινες κάρτες, χαρίζοντας περιπετειώδη πρόκριση στον «δικέφαλο του Βορρά».

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ (67’ Κούρτιτς), Τσιγγάρας (77’ Άκπομ), Μουργκ (67’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι

ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86’ Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (46’ Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89’ Κούστα), Γλυνός (86’ Μαυριάς), Όγκμποε

Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου 1-0
(90+1΄Βέργος)

Την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε 1-0 υποδεχόμενος τη Νίκη Βόλου, επαναλαμβάνοντας έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, με τους Βολιώτες ωστόσο να δημιουργούν τις πιο κλασικές -βλέποντας μάλιστα τον Μιράντα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 90’+1′.

Σκόρερ για την ομάδα του Αγρινίου ο Βέργος στο 90’+4′, με τον Έλληνα φορ να εκμεταλλεύεται το μεγάλο λάθος του Αλιατίδη.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Λούι (83′ Αποστολάκης), Μαλής, Κορνέλιους, Περέιρα (56′ Βέργος), Φλόρες, Αντούνες – Ντουάρτε (83′ Χρ. Μπελεβώνης), Μεντόσα, Χουχούμης (65′ Τσιγγάρας), Καρέλης (83′ Μπαρμπόσα)

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Ανδρέου (74′ Βλαχομήτρος), Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Κάσσος, Τσουκαλάς (84′ Μέτσε), Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (74′ Μιράντα), Τζοβάρας, Γκαρσία, Ροχάνο (89′ Τζιώρας)

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-0
(25΄, 43΄Τικίνιο)

Ο Ολυμπιακός με τον Τικίνιο απόλυτο πρωταγωνιστή και σκόρερ, πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 του Λεβαδειακού, ανατρέποντας το 3-2 του πρώτου αγώνα, και πήραν το εισιτήριο για τους «8».

Δύο τέρματα για τον Βραζιλιάνο φορ, που σκόραρε μετά από τα τέλη του Νοέμβρη (25/11) κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, με τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να δείχνουν καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι εμφανέστατη.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα (82′ Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (82′ Εμβιλά), Μαντί Καμαρά (87′ Σουρλής), Ονιεκούρου (62’ Ροντρίγκες), Βρουσάι, Βαλμπουενά (62’ Αγκιμπού), Τικίνιο

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας, Τσάπρας, Νίλι (82′ Αλμπάνης), Πολέτο (82′ Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (63’ Λινάρδος)

Το αυριανό (Πέμπτη 23/12) πρόγραμμα

  • 15.00: ΟΦΗ – Άρης (1-3)
  • 17.00: Ιωνικός – Λαμία (0-2)
  • 17.00: Βόλος – Παναθηναϊκός (1-2)
  • 19.00: Κηφισιά – ΑΕΚ (0-4)