ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, σε ένα μέτριο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους αλλά να μην τις μετουσιώνουν σε γκολ και να μένουν στο μηδέν.

Ads

Δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να βλέπει να τις ακυρώνεται σωστά γκολ του Τσούμπερ και τον ΠΑΟΚ να έχει τον συνολικό έλεγχο αλλά να μην το εκμεταλλεύεται ιδιαίτερα.

Σε μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ κάτι που αφήνει τις πιθανότητες στο 50%-50%.

Mε 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην εστία ο Πασχαλάκης, με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ στην άμυνα. Κούρτιτς, Σβαμπ στα χαφ, με τους Ζαμπά, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς στη μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Άκπομ.

Ads

Ίδια διάταξη και από τον Αργύρη Γιαννίκη για την ΑΕΚ. Ο Τσιντώτας στο τέρμα, με τους Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα, Μοχαμάντι στην τετράδα της άμυνας. Σιμόες, Σιμάνσκι στον άξονα, με τους Γκαρσία, Γέβτιτς, Τσούμπερ μπροστά τους και πίσω από τον Ανσαριφάρντ που ήταν σέντερ φορ.

Καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι με ρυθμό και διάθεση για ποδόσφαιρο. Μόλις στο 6ο λεπτό το πρόβλημα στον άξονα της ΑΕΚ φάνηκε, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει στην κόντρα αφού βρήκε τους χώρους αλλά το πλασέ του Κούρτιτς έξω από την περιοχή το έβγαλε ο Τσιντώτας.

Αμέσως μετά η Ένωση άγγιξε το γκολ, αλλά μετά την ωραία συνεργασία ο Τσούμπερ αντί να εκτελέσει στο τετ-α-τετ, προσπάθησε να βρει ξανά τον Γκαρσία και χάθηκε μια μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους.

Ο ρυθμός χάλασε λόγω των λαθών και ορισμένων διακοπών που υπήρξαν, αλλά μετά το μισάωρο το ματς πήρε εκ νέου «φωτιά» αφού σε διάστημα ενός λεπτού οι δύο ομάδες είχαν από μια μεγάλη φάση για να ανοίξουν το σκορ.

Πρώτα στο 34’ ο Τσούμπερ έσπασε στον Γέβτιτς που έκανε μια ωραία προσποίηση και βρέθηκε φάτσα με τον Πασχαλάκη αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο και ο τερματοφύλακας  του ΠΑΟΚ μπλόκαρε.

Στη συνέχεια και στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι χτύπησαν με γρήγορη αντεπιθεση και τον Ζίφκοβιτς να γυρίζει στον Αουγκούστο που έπιασε το πλασέ με κατεύθυνση προς την εστία, αλλά ο Μήτογλου απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκε στον ΠΑΟΚ που συνολικά στο πρώτο μέρος είχε την υπεροχή, κέρδισε αρκετές στατικές φάσεις αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί και το ημίχρονο πέρασε χωρίς σκορ (0-0).

Ένα δεκάλεπτο υπεροχής του ΠΑΟΚ δεν έφερε κάτι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με την ΑΕΚ να βγαίνει μπροστά στη συνέχεια και με τον Γέβτιτς να οργανώνει το παιχνίδι της, άγγιξε δις το γκολ.

Για την ακρίβεια στο 56’ το βρήκε με τον Τσούμπερ αλλά δεν μέτρησε καθώς ο Ελβετός ήταν οριακά εκτεθειμένος, ενώ οι δυο τους συνδυάστηκαν και στο 62’ αλλά ο Τσούμπερ έκανε κακό τελείωμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Πασχαλάκη να βγάλει το τετ-α-τετ και να κρατήσει «καθαρή» την εστία του.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε. Πολλά τα νεύρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και αλλαγές από πλευράς Λουτσέσκου, ήταν οι αιτίες για να χαλάσει το τέμπο που υπήρχε, με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι πάντως στο 76’ κατά… λάθος, όταν η σέντρα του Λύρατζη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Γιαννίκης φρέσκαρε στον άξονα την ομάδα του και την έκανε πιο στιβαρή, κρατώντας το 0-0 ως το φινάλε, που δεν δίνει πάντως σε κανέναν εκ των δύο το παραμικρό πλεονέκτημα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71’ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο (77’ Μιτρίτσα), Ζαμπά (71’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77’ Σφιντέρσκι)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (90’+2’ Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (80’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87’ Χατζισαφί)

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Τζουλούμ Μεχμέτ, Κλίβερ Φρέντρικ (Σουηδία)
4ος Διαιτητής: Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών)
VAR: Φερέιρα Βίτορ (Πορτογαλία)
AVAR: Μωυσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου)