Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη χρονικά ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε 1-0 του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και σε συνδυασμό με το ίδιο ακριβώς σκορ του πρώτου αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης, πέρασε στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Ads

Ήρωας για την ομάδα του Πειραιά και απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Γκρέι στο 82′ και είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις στη διάρκεια του ματς. Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους, που έπαιζαν μεδέκα παίκτες από το 82΄, ο Ελ Αραμπί.

Με το καθιερωμένο 4-3-3 παρέταξε τον Άρη ο Πάρντιου. Ο Κουέστα ήταν αναμενόμενα κάτω από τα δοκάρια, Μαζικού και Πίρσμαν ήταν τα δύο πλάγια μπακ, ενώ Φαμπιάνο και Μπράμπετς σταθερά το δίδυμο στα στόπερ. Στο κέντρο οι Ντουκουρέ και Ετέμπο, ενώ ο Νταρίντα πιο μπροστά, έχοντας πιο δημιουργικό ρόλο. Μανού Γκαρθία και Ιτούρμπε στα «φτερά», με τον Γκρέι να κινείται στην κορυφή.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, αφήνοντας στην άκρη το σύστημα με τα τρία δεκάρια, με τον Χάμες να βρίσκεται στον πάγκο και τον Φορτούνη να μένει εκτός αποστολής. Ο Τζολάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Ροντινέι (δεξιά) και Βρουσάι (αριστερά) τα πλάγια μπακ, Παπασταθόπουλος και Ντόη τα δύο στόπερ. Εμβιλά και Σαμασέκου στα χαφ, με τον Μασούρα να βρίσκεται στο δεξί «φτερό» και τον Μπιέλ στο αριστερό. Ο Βαλμπουενά επέστρεψε στη δράση και είχε δημιουργικό ρόλο πίσω από τον Μπακαμπού.

Ads

Η ομάδα που μπήκε πιο αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Άρης. Είχε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του στο ξεκίνημα, βγάζοντας πιο επιθετικές διαθέσεις σε σχέση με τους φιλοξενούμενους, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 1’, με το δυνατό σουτ του Ετέμπο που έβγαλε ο Τζολάκης.

Αντιθέτως σε έναν ακόμη αγώνα το τελευταίο διάστημα, οι Πειραιώτες έκαναν άνευρη εκκίνηση. Συνέβη κόντρα στον Άρη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά δεν το πλήρωσε, έγινε και με τον Ατρόμητο, εξαίρεση μόνο ο αγώνας με τον Βόλο.

Στα πρώτα δέκα λεπτά, οι γηπεδούχοι απείλησαν και με τον Γκρέι (4’), ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και έπιασε χλιαρό σουτ, κάνοντας παράπονα για πέναλτι, στο μαρκάρισμα του Ντόη που έβαλε το χέρι στην πλάτη του. Οι δύο τους ξέρουν αν ήταν τόσο δυνατό ή όχι.

Ο Ολυμπιακός άρχισε λίγο μετά τη συμπλήρωση ενός δεκαλέπτου να ανεβάζει κάπως στροφές και η πρώτη τελική ήρθε στο 13’, με τον Μασούρα να πιάνει κεφαλιά και τον Κουέστα να μπλοκάρει εύκολα.

Η πρώτη καλή στιγμή των «ερυθρόλευκων» σημειώνεται στο 20ο λεπτό, όταν ο Βαλμπουενά έκανε βολέ και Κουέστα εντυπωσιακή επέμβαση. Επτά λεπτά μετά, η ομάδα του Μίτσελ άγγιξε το 0-1, εκδηλώνοντας ωραία αντεπίθεση με τον Μπιέλ να κάνει συρτό γύρισμα, αλλά ο Μασούρας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και ο Μαζικού έδιωξε περιπετειωδώς σχεδόν πάνω στη γραμμή προ του Μπακαμπού.

Τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ είχε ο Άρης στο 34’. Ο Γκρέι μπούκαρε από τα δεξιά, με τον Ντόη να μην καταφέρνει να τον σταματήσει, έπιασε δυνατό σουτ και ο Τζολάκης έδειξε καλά αντανακλαστικά, διατηρώντας το 0-0.

Στο 43’ ο Ολυμπιακός έβγαλε μια πολύ καλή αντεπίθεση, αλλά του έλειψε το καλό τελείωμα του Μπακαμπού. Ο Βαλμπουενά έβγαλε μπροστά τους Πειραιώτες, επέλεξε αριστερά τον Μασούρα που γύρισε για τον 31χρονο επιθετικό, ο οποίος αστόχησε, βρίσκοντας την μπάλα μάλλον με το καλάμι.

Καρμπόν με το πρώτο μέρος ήταν η εκκίνηση των δύο ομάδων στο β’ ημίχρονο. Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και ο Ολυμπιακός είχε παθητικό ρόλο, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να μην καταφέρουν να βγάλουν κάτι καλό στο πρώτο τέταρτο.

Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν -δίχως επιτυχία- να απειλήσουν μέσω στατικών φάσεων, αφού σε κανονική ροή τους έλειπε κάτι στην τελική προσπάθεια.

Στο 60′ ο Μανού Γκαρσία έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Τζολάκη να αποκρούει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πίρσμαν μπήκε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα σουτ με τον νεαρό γκολκίπερ εκ νέου να βάζει το χέρι του και να απομακρύνει τη μπάλα, πριν οι Γκρέι και Νταρίντα κάνουν την προβολή για να την σπρώξουν στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος και σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο δεν απειλούσε την εστία του Άρη και έδειχνε πως ήθελε να κρατήσει απλά το μηδέν για να πάρει την πρόκριση.

Στο 82′ έγινε μια μακρινή μπαλιά προς τον Γκρέι ο οποίος μπήκε στην περιοχή με τη μπάλα στα πόδια και τον Ντόι από πίσω του να τον κρατάει, για να μην μπορέσει να εκτελέσει. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού.

Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Τζολάκης έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε τη μπάλα και με τη βοήθεια των αμυντικών του Ολυμπιακού να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία από την επέμβαση του Έλληνα τερματοφύλακα και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα βρήκαν και γκολ στο 88′ της αναμέτρησης. Ο Σαμασέκου έκανε βαθιά μπαλιά, ο Ελ Αραμπί έγινε κάτοχος της και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κουέστα για το 0-1 του Ολυμπιακού.

Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή φάση του αγώνα καθώς στα λεπτά που έμειναν μέχρι το φινάλε, ο Άρης δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά την εστία του Ολυμπιακού.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Πίρσμαν, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Ιτούρμπε (81′ Ματέο Γκαρσία), Μανού Γκαρσία (76′ Πάλμα), Γκρέι

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρουσάι (86′ Ραμόν), Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (71′ Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (62′ Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (86′ Σισέ), Μπακαμπού (71′ Ελ Αραμπί)

Διαιτητής: Βαντ  Ίστβαν (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Άλμπερτ Ίστβαν, Τοτ Βένσελ (Ουγγαρία)
4ος Διαιτητής: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
VAR: Κούλτσαρ Κάταλιν (Ουγγαρία)
AVAR: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)