Την αγωνιστική κρίση δεν γνωρίζουμε αν την πέρασε οριστικά, αλλά η ΑΕΚ χάρη σε ένα καταιγιστικό διάστημα έντεκα λεπτών επικράτησε 4-2 του Βόλου στο ΟΑΚΑ και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ads

Προφανώς είναι το φαβορί για την πρόκριση στους 4 αλλά το σκορ και η γενικότερη αστάθεια στην απόδοση της τον τελευταίο καιρό, δίνει κάποιες ελπίδες στην ομάδα του Βόλου που σίγουρα θα τις εξαντλήσει στον επαναληπτικό.

Ο Βόλος φρόντισε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του. Η απόκρουση του Τσιντώτα στο πλασέ από πλάγια θέση του Περέα μετά από κερδισμένη μονομαχία με τον Μιτάι, ήταν η προειδοποιητική βολή στο 2’. Στο 14’ από λάθος του άλλου ακραίου μπακ, του Νταντσένκο, ο Μπαρτόλο σέρβιρε στον Δουβίκα που με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).

Η ΑΕΚ έμοιαζε πελαγωμένη αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στο να «χτίσει» το παιχνίδι της από πίσω, ενώ ταυτόχρονα κάθε επίσκεψη του Βόλου στα καρέ της «μύριζε» γκολ. Μάλιστα στο 21’ ο Τσιγκρίνσκι κόντραρε το πλασέ του Μπαρτόλο που ήταν έτοιμος για το 0-2.

Ads

Όλα αυτά όμως μέχρι το 25’, όταν και ξέσπασε «κιτρινόμαυρη μπόρα». Μέσα σε έντεκα λεπτά η «Ένωση» πέτυχε τέσσερα γκολ ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα. Από την κάθετη του Λιβάι στον Μάνταλο στο 25΄ήρθε η ισοφάριση (1-1).

Στο 29’ ο Κρίστισιτς με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Τάνκοβιτς που με μία κίνηση έκανε το 2-1.

Ο Σουηδός πέτυχε το γκολ του αγώνα (3-1) στο 32’ με φοβερό σουτ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 36’ ο Ολιβέιρα μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Λιβάι από τον Τσοκάνη, σημειώνοντας έτσι το 4-1.

Ο Χιμένεθ αντικατέστησε για το δεύτερο ημίχρονο τον αρνητικό και ίσως ανέτοιμο Νταντσένκο με τον Λόπες να καλύπτει τη θέση του δεξιού μπακ (!), ενώ η «Ένωση» δεν έδειξε διάθεση να «καθίσει» στο 4-1 του ημιχρόνου.

Ο Βόλος, πάντως, στην πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στο δεύτερο μέρος έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς στο 57’, όταν ο Φεράρι «άδειασε» τον Τάνκοβιτς και με γύρισμα στη μικρή περιοχή «σέρβιρε» στον Μήτογλου το 4-2.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το πέμπτο γκολ για να αποκαταστήσουν το προβάδισμα τριών γκολ, αλλά ο Κλέιμαν σταμάτησε τις προσπάθειες των Γκαρσία (65’) και Ανσαριφάρντ (75’).

Ο Χιμένεθ θέλοντας να «κλειδώσει» το ματς πέρασε τον Σιμόες αντί του Μάνταλου, αλλά η ΑΕΚ έχασε μέτρα στο γήπεδο και ο Βόλος απείλησε πολλές φορές με κορυφαίες στιγμές το φάουλ του Νίνη και το οριζόντιο δοκάρι του Δουβίκα στο ίδιο λεπτό (86’).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Νταντσένκο (46’ Λόπες), Μιτάι (81’ Ραντόνια), Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος (81’ Σιμόες), Λιβάι Γκαρσία, Ολιβέιρα (70’ Ανσαριφάρντ), Τάνκοβιτς (70’ Αλμπάνης)

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριένστρα, Τσοκάνης (91’ Σάντσες), Μαρτίνες (53’ Μίλοκ), Δουβίκας, Μπαρτόλο (77’ Κρητικός), Νίνης, Περέα

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής), Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας)
4ος Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)
VAR: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
AVAR: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)

Δείτε όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα