Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση και κυρίως την αποτελεσματικότητα της  στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 της Κηφισιάς στο ΟΑΚΑ και πλέον βρίσκεται με «σφραγισμένο» σχεδόν το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ads

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του ημίχρονου, όμως η Κηφισιά αντιστάθηκε σθεναρά για 45 λεπτά, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος.

Η «Ένωση» που αγωνίστηκε με τελείως διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, και με τα τέρματα των Ανσαριφάρντ (52′), Σβάρνα (57′), Τάνκοβιτς (69′) και Χατζισαφί (74′) επικράτησε εύκολα 4-0 της Κηφισιάς, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1, προχωρώντας μάλιστα σε ολικό ροτέισον σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ. Στην εστία βρέθηκε ο Τσιντώτας, με τους Ρότα, Σβάρνας, Τζαβέλλας και Χατζισαφί να ξεκινούν στην τετράδα της άμυνας. Στις θέσεις των χαφ ξεκίνησαν οι Σάκχοφ και Λε Ταλέκ, με τους Γκαρσία Τάνκοβιτς να κινούνται στα άκρα και τον Γέβτιτς να αγωνίζεται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ανσαριφάρντ.

Ads

Από την άλλη, ο Νίκος Κούστας επέλεξε το σύστημα 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Μιχελής, με τους Σμπώκο, Σωτηράκο, Αρτυματά και Παυλάκη στην άμυνα. Στην τριάδα των χαφ βρέθηκαν οι Οικονομίδης, Πρίτσας και Καλλέργης. Στην κορυφή της επίθσης ξεκίνησε ο Γιαννιτσάνης, με τους Τετέι και Παπασάββα να τον πλαισιώνουν.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, η ΑΕΚ ήλεγξε πλήρως τον ρυθμό κλείνοντας στο 1/3 του γηπέδου την Κηφισιά. Η πρώτη καλή στιγμή για την «Ένωση» δεν άργησε να έρθει, όταν στο 7ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ εκμεταλλευόμενος τις κόντρες, έκανε το πλασέ από κοντά, με τον Μιχελή να βγάζει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στο 13ο λεπτό, το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη «άγγιξε» το γκολ, με τον Ρότα να επιχειρεί κάτι σαν σέντρα-σουτ από τα δεξιά και την μπάλα να σταματάει στην εσωτερική μεριά του δεξιού δοκαριού της Κηφισιάς! Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ ανέβαζε την πίεση και την έντασή της στο παιχνίδι της, «κατασκηνώνοντας» έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Η πίεση αυτή έφερε τρεις πολύ καλές στιγμές μέσα σε ένα τετράλεπτο για τους γηπεδούχους, αρχικώς με τον Ανσαριφάρντ στο 19′ και 20′ και εν συνεχεία με το μακρινό δυνατό σουτ του Σάκχοφ που έβγαλε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία ο Μιχελής στο 22′.

Η πρώτη καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 29′ με την κεφαλιά του Τετέι από την «καρδιά» της περιοχής να μπλοκάρει σταθερά ο Τσιντώτας, στη μοναδική στιγμή της Κηφισιάς που «ξεμύτισε» από το δικό της μισό. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η ΑΕΚ απείλησε ακόμα τρεις φορές με μακρινά σουτ των Γέβτιτς (34′, 41′) και Τάνκοβιτς (32′), χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν τον αντίπαλο κίπερ.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με την ίδια ενέργεια και διάθεση στην επανάληψη, ωστόσο αυτή τη φορά κατάφεραν να βρουν νωρίς το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από το γκολ.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 52΄με τον εξαιρετικό απόψε Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός φορ έπιασε μια δύσκολη γυριστή κεφαλιά μετά από φάουλ του Γέβτιτς, με την μπάλα να παίρνει μια ψηλοκρεμαστή τροχιά, «κρεμώντας» έτσι τον Μιχελή, για το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σβάρνας έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην «Ένωση». Ο 24χρονος στόπερ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έπαιξε το 1-2 με τον Ανσαριφάρντ και στην προσπάθειά του να τροφοδοτήσει τον Γκαρσία στα αριστερά κόντραρε η μπάλα σε αμυντικό με αποτέλεσμα να του στρωθεί μπροστά του για το 2-0.

Στο 63′ ο Λιβάι Γκαρσία αποχώρησε τραυματίας και μάλιστα υποβασταζόμενος με πρόβλημα στον αστράγαλο έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα. Όμως η ΑΕΚ συνέχισε σε υψηλό «τέμπο», ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 69ο λεπτό, με τον Τάνκοβιτς να προσθέτει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Μετά από έξυπνη κομπίνα της ΑΕΚ σε φάουλ, ο 26χρονος Σουηδός έγινε αποδέκτης της μπάλας σε καλό σημείο, και όντας ανενόχλητος στόπαρε με την ησυχία του και με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 74′, όταν οι παίκτες του Γιαννίκη κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή της Κηφισιάς, με τον Χατζισαφί να πιάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ για το 4-0.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε αισθητά, λόγω και των πολλών αλλαγών των δύο ομάδων.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Λε Ταλέκ (71′ Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γέβτιτς (80′ Μοχαμάντι), Γκαρσία (64′ Άμραμπατ), Τάνκοβιτς (71′ Αραούχο), Ανσαριφάρντ (80′ Κοσίδης)

Κηφισιά (Νίκος Κούστας): Μιχέλης, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61′ Τζελής), Πρίτσας (46′ Γκοριβάλ), Καλλέργης (61′ Κρητικός), Παπασάββας (82′ Παπαγγέλης), Τετέι (73′ Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης

Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Μεϊντανάς Ανδρέας (Αχαΐας), Κολλιάκος Άγγελος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)