Ξεκίνησε σήμερα η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και ήδη δύο ομάδες της Super League 1 έμειναν εκτός συνέχειας, ενώ η διαιτησία στο ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα ήταν τουλάχιστον ανεκδιήγητη.

Ads

Λεβαδειακός, ΑΕΛ και Αναγέννηση Καρδίτσας προκρίθηκαν για τους 16 του θεσμού.

Τα αποτελέσματα

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 πεν. (1-1 κ.δ και παρ.)

Η ΑΕΛ άφησε έξω τον ΠΑΣ Γιάννινα από τη φάση των «16» του Κυπέλλου και συνεχίζει στο θεσμό, νικώντας στη διαδικασία με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το παιχνίδι ήταν ισόπαλο 1-1.

Ads

Με τους Κάργα και Παντελάκη να αστοχούν για τον ΠΑΣ και τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούσει το πέναλτι του Σάλιακα, ενώ το καθοριστικό γκολ για την ΑΕΛ σημείωσε ο Κολομποίνο. Έτσι ο ΠΑΣ έγινε η δεύτερη ομάδα της Super League μετά τον Αστέρα που έμεινε έξω από τη συνέχεια του θεσμού.

Ένα παιχνίδι το οποίο σημαδεύτηκε από τα δύο σοβαρότατα λάθη του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου, καθώς και τα δύο γκολ της κανονικής διάρκειας του αγώνα που ήρθαν από πέναλτι ήταν «προϊόν εφεύρεσης».

Ειδικά εκείνο για το 1-0 της ΑΕΛ, με τον βοηθό Παντελή Σπυρόπουλο να βλέπει χέρι την κεφαλιά του Γκαρντάβσκι πάνω στην γραμμή, αποβάλλοντας μάλιστα με απευθείας κόκκινη των 31χρονο Πολωνό.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεωδορόπουλος, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ηλιάδης, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Μπαντιμπαγκά (105′ Σιμελίδης), Νικολιάς (67′ Γιάκος), Κολομπίνο, Μαυρίας, Ογκμπόε (67′ Ακούνια)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος (67′ Πίρσμαν), Καραχάλιος, Σιόντης (83′ Μέντες), Γκαρντάβσκι, Μίνα (46′ Τριάδης), Περέα, Μιλιντσεάνου (46′ Σνάιτνερ)

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0
(90+7’ Νίκας)

Σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Λεβαδειακός! Με γκολ του Νίκα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη «σόκαρε» τον Αστέρα Τρίπολης και με το 1-0 που επικράτησε προκρίθηκε στη φάση των «16».

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Χάμοντ (70′ Μουτίνιο), Μεχία, Νίλι, Πολέτο (70′ Λινάρδος), Βήχος, Βρακάς, Λιάγκας, Νίκας, Τζημόπουλος (70′ Μπαχανάκ), Τσάπρας

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρθία, Τασουλής (84′ Αλβαρες), Χριστόπουλος, Ατιένθα, Βαλιέντε, Μουνάφο (45′ Ιγκλέσιας), Γκόμεζ, Αλί Μπαμπά (84′ Κανελλόπουλος), Σόνι (65′ Μπαράλες), Ριέρα (79′ Σίτο)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καλλιθέα 5-4 πεν. (0-0 κδ. και παρ.)

Σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Λεβαδειακός! Με γκολ του Νίκα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη «σόκαρε» τον Αστέρα Τρίπολης και με το 1-0 που επικράτησε προκρίθηκε στη φάση των «16».

Η Αναγέννηση επικράτησε 5-4 της Καλλιθέας στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου.

Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική πρόκριση για την ΑΣΑ από την άσπρη βούλα, καθώς είχε προηγηθεί η πρόκριση επί του Αλμωπού Αριδαίας στην 4η φάση της διοργάνωσης.

Η διαδικασία των πέναλτι

Δούμτσης γκολ 0-1
Λώττας γκολ 1-1
Σαντάνα απέκρουσε ο Γκέκας
Καρανίκας άουτ
Κοντoχρήστος απέκρουσε ο Γκέκας
Βιδάλ απέκρουσε ο Στρέζος
Τσιντώνης γκολ 1-2
Γκίνη γκολ 2-2
Ευαγγέλου γκολ 2-3
Γκόλιας 3-3
Πέτσας γκολ 3-4
Γκουγκούδης 4-4
Κωστίκας δοκάρι
Λαγός γκολ 5-4

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Γκόλιας, Λαρέα, Καρανίκας, Σταμόπουλος, Μπάλλας (60΄ Λαγός), Πλέγας (74΄ Βιδάλ), Πολίτης (60΄ Γκίνη), Μπραμπίγια, Μπιανκόνι (60΄ Κουτσιανικούλης), Αθανασιάδης

Καλλιθέα (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Κοντοχρήστος, Ρώσση (74΄ Τσιντώνης), Ευαγγέλου, Ρέντζας, Μπουλούλης, Χατζηδίμπας, Σαντάνα, Μουνιέ (74΄ Νάτσης), Δούμτσης, Μάλτσι (89΄ Ποζατζίδης)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης φάσης

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

  • 15:00: Ξάνθη – Ιωνικός
  • 15:00: Ηλιούπολη – Λαμία
  • 17:15: Πανσερραϊκός – Βόλος
  • 19:00: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
  • 21:30: Παναχαϊκή – Παναιτωλικός

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

  • 15:00: Αχέρων Καναλακίου – ΟΦΗ
  • 17:15: Τρίκαλα – Νίκη Βόλου

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου

  • 15:00: Κηφισιά – Απόλλων Σμύρνης