ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League, με τους Θεσσαλονικείς να εξαργυρώνουν το «ξέσπασμα» του β΄ημιχρόνου, φθάνοντας σε μία άνετη νίκη με 5-0.

Ads

Προερχόμενος από μια οδυνηρή ήττα στο Φάληρο, ο ΠΑΟΚ έψαχνε αντίδραση απέναντι στον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Τούμπας. Μόνο που κλήθηκε να μετρήσει τις δυνάμεις του, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πλάνο σε πρόσωπα και σύνθεση δεδομένου πως ο Πάμπλο Γκαρσία κινήθηκε στη λογική του rotation προκειμένου να δώσει «ανάσες» σε κομβικούς παίκτες.

Η απουσία δημιουργικών ποδοσφαιριστών όπως ο Βιεϊρίνια, ο Ελ Καντουρί, ο Ουάρντα αποτυπώθηκε και στο γήπεδο, με τους Θεσσαλονικείς να κινούνται κατά τη διάρκεια του α΄ημιχρόνου σε ένα χαμηλό τέμπο στην ανάπτυξη, με τους Μουργκ – Αντρίγια να εναλλάσσονται πίσω από τον φορ.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε θεωρητικά τα ηνία του ματς με το ξεκίνημα, ωστόσο ο Παναιτωλικός δεν ένιωσε καμία ιδιαίτερη απειλή με το σφιχτό 4-3-3 του Τραϊανού Δέλλα να ανταποκρίνεται άψογα στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ads

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πρώτη «καθαρή» ευκαιρία του Δικεφάλου σημειώθηκε στο 26′ , ωστόσο, Σφιντέρσκι και Αουγκούστο δεν μπόρεσαν να την μετουσιώσουν σε γκολ.

Έχοντας απέναντί τους έναν ΠΑΟΚ ασύνδετο και με αποστάσεις στις γραμμές του, οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να κινηθούν στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου, να πιέσουν ψηλά κατά διαστήματα, ωστόσο, έμελλε να το πληρώσουν ακριβά.

Στο 39′ οι γηπεδούχοι «έσπασαν» εξαιρετικά την πίεση του Παναιτωλικού ψηλά, ο Μουργκ βγήκε στον χώρο μετά από κάθετη του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, απέφυγε τον Μαλή και πλάσαρε για το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου για τις δύο ομάδες.

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο Πάμπλο Γκαρσία έφερε ισορροπία στα χαφ του, αποσύροντας τον «κιτρινισμένο» Αουγκούστο για να ρίξει τον Ελ Καντουρί, με το ματς να εξελίσσεται σε «αυστριακή» υπόθεση.

Στο 50′ o Ροντρίγκο επιχείρησε τη σέντρα και ο Σβαμπ με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας, έγραψε το 2-0 που επί της ουσίας έφερε την κατάρρευση του Παναιτωλικού!

Πιο απελευθερωμένος και ορεξάτος ο Δικέφαλος, «χτύπησε» και πάλι στο 57΄ με το χρυσό παιδί της ομάδας Χρήστο Τζόλη, να γράφει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 3-0, την ώρα που ο Παναιτωλικός έμοιαζε να παραδίνεται στον αντίπαλό του και τον Τραϊανό Δέλλα να προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται από τον πάγκο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους φιλοξενούμενους στο 61΄μετά την ασυνεννοησία Κνετ – Αρσούρα, που έφερε τον Ελ Καντουρί στην περιοχή και τον Σφιντέρσκι σε θέση βολής για το 4-0.

Οι δυο τους έμελλε να συνεργαστούν άψογα στο 90΄για το τελικό 5-0, με τον Σφιντέρσκι να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην επανεμφάνισή του ως βασικός.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο Ίνγκασον Βαρέλα Περέιρα, Ντόουγκλας (46’ Ελ Καντουρί) Σβαμπ (78’ Θ. Τσιγγάρας), Τζόλης (65’ Λάμπρου) Μουργκ (78’ Νινούα) Α. Ζίφκοβιτς (65’ Ουάρντα), Σβιντέρσκι

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης Τσότσαλιτς Μαλής Περέιρα, Αρσούρα (62’ Μάζουρεκ) Α. Τσιγγάρας Ταχάρ (62’ Λιάβας, 77’ λ. τρ. Ντάλσιο), Μπαρμπόσα (67’ Μανθάτης) Αριγίμπι Ντίας (67’ Βέργος)

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών), Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Γρατσάνης Ευάγγελος (Τρικάλων)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)

Δείτε όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα