Η Super League 2, η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, γνωστή στο ευρύ κοινό ως Β΄Εθνική, ξεκινάει επιτέλους, έστω και αν δεν έχει λύσει όλα τα προβλήματά της, ακόμη και αν κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μπορεί να προκύψει στην πορεία της σεζόν.

Ads

Δεν είναι κάτι νέο οι συνεχόμενες αναβολές, βέβαια φέτος «τράβηξε» πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες χρονιές η όλη ιστορία, καθώς τα προβλήματα ήταν τεράστια σε όλους τους τομείς. Έτσι όπως δομήθηκε ωστόσο το νέο πρωτάθλημα, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο.

Συνολικά είχαμε έξι αναβολές μέχρι να φτάσουμε στις 6 Νοεμβρίου, για να αρχίσει επιτέλους η Β΄Εθνική, κάτι όχι και τόσο ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Η τελευταία αναβολή σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη σέντρα, αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε την Ζάκυνθο και της έδωσε δικαίωμα συμμετοχής.

Ads

Κατόπιν τούτου είχαμε νέα κλήρωση του πρωταθλήματος την προηγούμενη Δευτέρα και στη συνέχεια Ζάκυνθος και Καβάλα υπέβαλαν αίτημα στη διοργανώτρια για αναβολή των πρώτων αγωνιστικών τους, λόγω ελλιπούς προετοιμασίας.

Τελικά αρνητική ήταν η απάντηση της Σούπερ Λίγκας 2 στο αίτημα που έκανε η Καβάλα και η Ζάκυνθος για αναβολή των αναμετρήσεων με Απόλλωνα Πόντου και Καλλιθέα.

Αυτή ήταν η απόφαση στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι με αποτέλεσμα, όλα πια να δείχνουν ότι θα διεξαχθεί κανονικά η πρεμιέρα της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λίγκας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε όπως πραγματοποιηθεί η 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2, ως αυτή έχει ορισθεί».

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Βόρειος όμιλος (1ος)

image

Ρεπό: ΑΕΛ

Νότιος όμιλος (2ος)

image

Ρεπό: ΟΦ Ιεράπετρας

Τρόπος διεξαγωγής

Να θυμίσουμε κάτι βασικό, το οποίο βέβαια μάλλον είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους: Φέτος με τη διάλυση της Football League, στη Super League 2 έχουμε ρεκόρ ομάδων, συνολικά 34! Για 36 έκανε λόγο το αρχικό πλάνο(!), αλλά και οι 34 οι οποίες τελικά προέκυψαν είναι κάτι σαν… θαύμα.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, τις δυο πρώτες αγωνιστικές περιόδους μετά την ίδρυσή της (2019), η δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου διεξήχθη με τη συμμετοχή 12 ομάδων σε έναν όμιλο και τη διεξαγωγή αγώνων κατάταξης play off και play out για την τελική κατάταξη και τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού.

Φέτος όμως με τη νέα αναδιάρθρωση, η Football League (3η κατηγορία) συγχωνεύτηκε στη Super League 2, ενώ αποφασίστηκε και η συμμετοχή B’ ομάδων, των τεσσάρων ΠΑΕ της κορυφαίας κατηγορίας, των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που δεν έχουν βέβαια δικαίωμα ανόδου στην πρώτη κατηγορία.

Έτσι από τη φετινή σεζόν το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο, ή Α και Β αν προτιμάτε) με τη συμμετοχή 32 ομάδων, με την προοπτική όμως, έως την περίοδο 2024-25 να μειωθούν σταδιακά σε 18 οι ομάδες, σε έναν όμιλο.

Παρότι λοιπόν, το πρωτάθλημα της Super League 2 έχει πλέον 34 ομάδες, το δικαίωμα ανόδου στην πρώτη κατηγορία έχει ΜΟΝΟ μία ομάδα!

Δηλαδή θα παίξουν 34, για να ανέβει ένας στη μεγάλη κατηγορία και ένας ακόμη θα παίξει στα μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League.

Για να το πούμε απλά: Οι δύο πρωταθλητές, από Βόρειο και Νότιο όμιλο, ΔΕΝ θα ανέβουν αυτομάτως στα «σαλόνια», αλλά θα παίξουν μεταξύ τους μπαράζ!

Αν μη τι άλλο μια απόφαση-παρωδία, πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο πιθανότατα, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια στιγμή και προκειμένου από τη σεζόν 2024-25 η Super League 2 να έχει 18 συλλόγους, θα πέσουν από κάθε όμιλο πέντε -συνολικά, δηλαδή 10 ομάδες.

Με 34 ομάδες πλέον στη δεύτερη κατηγορία θα έχουμε σε κάθε αγωνιστική συνολικά 16 παιχνίδια, οκτώ από κάθε όμιλο (και ένα ρεπό σε κάθε αγωνιστική). Θα διεξαχθούν 34 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο κάθε ομίλου, όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας και στη συνέχεια θα έχουμε το μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών για άνοδο. Ο χαμένος θα έχει μία ακόμη ευκαιρία σε νέο μπαράζ με τον 13ο της Super League.

Θα πρέπει να τονίσουμε το εξής: Το αρχικό πλάνο ήταν το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας να έχει 36 ομάδες.

– οι 4 Β’ ομάδες των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ
– η 14η της Super League 1 της προηγούμενης περιόδου (ΑΕΛ)
– οι 11 ομάδες της Super League 2 της προηγούμενης περιόδου, εκτός του πρωταθλητή Ιωνικού
– οι 8 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου της Football League
– οι 2 πρώτοι των δύο ομίλων μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής

Όπως προαναφέραμε όμως, δεν μπορούσαν να πληρούν τις προϋποθέσεις όλες οι παραπάνω ομάδες, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα αδιανόητο μπάχαλο. Το κενό της τάδε ομάδας καλούνταν να αναπληρώσει μία άλλη, που επίσης όμως δεν κάλυπτε τα κριτήρια συμμετοχής, οπότε φτάσαμε στις πέντε αναβολές, Νοέμβρη για τη σέντρα και στις 34 τελικά ομάδες, αφού μάλλον δεν υπάρχουν και άλλες, που να μπορούν να δώσουν το μισό εκατομμύριο ευρώ της συμμετοχής στη Super League 2.

Ο λόγος προφανώς και είναι οικονομικός, και έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από το υπουργείο και τον Λευτέρη Αυγενάκη, που αντιμετώπισε συνολικά με απόλυτη προχειρότητα και χωρίς σχέδιο την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος.

Η αύξηση του ποσού για «μίνιμουμ» μετοχικό κεφάλαιο και εγγυητική σε 350.000 ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα, έχει ως στόχο να αυξήσει τις πιθανότητες να μην υπάρξουν στη (νέα) κατηγορία ομάδες που θα «σκάσουν».

Να είναι εφικτή δηλαδή η βιωσιμότητά τους και να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες να «βαρέσουν κανόνι», σε ελεύθερα ελληνικά στο μέλλον, με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους (παίκτες, προπονητές κτλ). Τα κριτήρια συμμετοχής δυσκόλεψαν τα δεδομένα κατακόρυφα, αφού για να το πούμε απλά, μόνο η συμμετοχή στη Super League 2 «κοστίζει» πια 500.000 ευρώ.

Πολύ φυσιολογικά λοιπόν, πολλές ομάδες, που είτε μέσω της αναδιάρθωσης είτε μέσω της κατάταξης είτε μέσω των προσκλήσεων από την ΕΠΟ θα μπορούσαν να βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Για να καλυφθούν τα κενά λοιπόν, που δημιουργήθηκαν με την αποχώρηση ομάδων, οι οποίες είτε δεν μπορούσαν είτε δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, ώστε να αγωνιστούν στη δεύτερη κατηγορία, η ΕΠΟ άρχισε να στέλνει προσκλήσεις.

Στις 14 Αυγούστου συγκεκριμένα, η ΕΠΟ κάλεσε τις τέσσερις ομάδες της Γ’ Εθνικής, οι οποίες τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση της βαθμολογίας των ομίλων των μπαράζ ανόδου (Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Αχέρων Καναλακίου, Πανιώνιος, Ζάκυνθος), να αναπληρώσουν τις κενές θέσεις.

Από αυτές τις ομάδες ήταν θετικές οι Πανιώνιος και Ζάκυνθος, στις οποίες όμως δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό. Έτσι προέκυψαν ο Αστέρας Βλαχιώτη και ο Απόλλων Πόντου, που τερμάτισαν στις δύο προτελευταίες θέσεις των ομίλων της Football League.

Οι όμιλοι

Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός Β’ -όπως προέκυψε μετά από κλήρωση- θα τοποθετηθεί φέτος στο Βορρά. Του χρόνου τη θέση του θα πάρει ο Παναθηναϊκός Β’ και το 2023/24 η ΑΕΚ Β’ θα παίζει στον Βορρά και οι «αιώνιοι» στον Νότο. Αυτό είναι το πλάνο. Στα γεωγραφικά αξιοσημείωτα του καταρτισμού των ομίλων είναι και ότι ο ΑΕ Καραϊσκάκης «κατέβηκε» στον Νότο.

Χάρτης

Σε ότι έχει να κάνει με τον χάρτη, η Μακεδονία είναι «πρωταθλήτρια» στον αριθμό των ομάδων που «κατεβάζει» με οκτώ. Ακολουθούν Αττική και Θεσσαλία, που έχουν από έξι και η Κρήτη με πέντε.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Μακεδονία θα δούμε τον ΠΑΟΚ Β’, τον Ηρακλή, τη Βέροια, τον Πανσερραϊκό, τον Απόλλωνα Πόντου, τον Πιερικό, την Καβάλα και τον Αλμωπό Αριδαίας.

Από την Αττική έχουμε την ΑΕΚ Β’, τον Ολυμπιακό Β’, τον Παναθηναϊκό Β’, την Καλλιθέα, το Αιγάλεω και την Κηφισιά.

Από τη Θεσσαλία την ΑΕΛ, τον Απόλλωνα Λάρισας, τα Τρίκαλα, τον Ολυμπιακό Βόλου, τη Νίκη Βόλου και την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ η Κρήτη «εκπροσωπείται» από τα Χανιά, τον Εργοτέλη, την Επισκοπή, τον Ηρόδοτο και τον ΟΦ Ιεράπετρας.

Τα Δωδεκάνησα από την πλευρά τους «έπεσαν» από τις τρεις ομάδες στις δύο (Διαγόρας Ρόδου, Ρόδος) και βλέπουμε, όσες διατήρησε και η Πελοπόννησος, όπου παραμένει μεν με την Καλαμάτα, αλλά υπάρχει πλέον και ο Αστέρας Βλαχιώτη, ενώ στην Ήπειρο είναι την ΑΕ Καραϊσκάκης και τον Θεσπρωτό.

Αντίθετα η Θράκη έμεινε με μία συμμετοχή, εκείνη της Ξάνθης, όσες έχει και η Στερεά Ελλάδα με τον Λεβαδειακό.

Με την συμμετοχή της Ζακύνθου θα έχουν εκπροσώπηση και τα Ιόνια νησιά.

Φαβορί

Ρίχνοντας μια απλή ματιά κανείς στους δύο ομίλους, μπορεί να διαπιστώσει το εξής: Σε αμφότερους υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Βάσει των μπάτζετ τους, καθώς μιλάμε για τους πιο μεγάλους προϋπολογισμούς σε ολόκληρη την κατηγορία, βάσει των ρόστερ τους, βάσει των στοιχηματικών τους αποδόσεων αν θέλετε, που «παίζουν» εκεί έξω. Μιλάμε φυσικά για την Ξάνθη, τον Λεβαδειακό και την ΑΕΛ.

Αουτσάιντερ

Στον Νότιο απόλυτο φαβορί είναι ο Λεβαδειακός, με Χανιά και Καλαμάτα (έχει ενισχυθεί σημαντικά) κυρίως να δείχνουν ικανές να τον «κυνηγήσουν» και ίσως Καλλιθέα και Εργοτέλη.

Αλλά στον Βορρά αναμένεται πραγματικός «χαμός», διότι απλά υπάρχουν καλύτερες ομάδες. Δεν έχουμε μόνο την Ξάνθη και την ΑΕΛ, αλλά και τις Βέροια και Αναγέννηση Καρδίτσας, που το λένε και το φωνάζουν -ειδικά η πρώτη- πως μπορούν και θέλουν να παλέψουν για την άνοδο.

Συν ότι υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, όπως ο ιστορικός Ηρακλής, η Νίκη Βόλου και ο Πανσερραϊκός, ικανές για «ζημιές» και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Έχουμε τον ΠΑΟΚ Β’ και τον Ολυμπιακό Β’, που στις «μικρές» κατηγορίες τα πάνε περίφημα.

Ειδικά για τον ΠΑΟΚ, οι πιτσιρικάδες του «δικεφάλου του Βορρά» είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα στις μικρές ηλικίες εδώ και τέσσερα χρόνια. Για την ακρίβεια αναδείχθηκαν πρωταθλητές το 2018, το 2019, το 2020 και το 2021 στο πρωτάθλημα της Super League 1 Κ19. Και μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να μην έχουν δικαίωμα ανόδου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στον πάγκο βρίσκεται ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος μετά την… υποβάθμισή του από την πρώτη ομάδα, σίγουρα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο να δείξει τι αξίζει στη διοίκηση.

Το πλήρες πρόγραμμα της Super League 2 της περιόδου 2021-22

Βόρειος όμιλος (1ος)

1η – 18η

  • Απόλλων Λάρισας – Τρίκαλα
  • Ολυμπιακός Β – ΠΑΟΚ Β
  • Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου
  • Τρίγλια – Νίκη Βόλου
  • Βέροια – Αλμωπός Αριδαίας
  • Απόλλων Πόντου – Καβάλα
  • Αν. Καρδίτσας – Θεσπρωτός
  • Πιερικός – Ξάνθη
  • Ρεπό: ΑΕΛ

2η – 19η

  • Θεσπρωτός – Πιερικός
  • Καβάλα – Αν. Καρδίτσας
  • Αλμωπός Αριδαίας – Απόλλων Πόντου
  • Νίκη Βόλου – Βέροια
  • Ολυμπιακός Βόλου – Τρίγλια
  • ΠΑΟΚ Β – Πανσερραϊκός
  • Τρίκαλα – Ολυμπιακός Β
  • ΑΕΛ – Απόλλων Λάρισας
  • Ρεπό: Ξάνθη

3η – 20η

  • Ολυμπιακός Β – ΑΕΛ
  • Πανσερραϊκός – Τρίκαλα
  • Τρίγλια – ΠΑΟΚ Β
  • Βέροια – Ολυμπιακός Βόλου
  • Απόλλων Πόντου – Νίκη Βόλου
  • Αν. Καρδίτσας – Αλμωπός Αριδαίας
  • Πιερικός – Καβάλα
  • Ξάνθη – Θεσπρωτός
  • Ρεπό: Απόλλων Λάρισας

4η – 21η

  • Καβάλα – Ξάνθη
  • Αλμωπός Αριδαίας – Πιερικός
  • Νίκη Βόλου – Αν. Καρδίτσας
  • Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Πόντου
  • ΠΑΟΚ Β – Βέροια
  • Τρίκαλα – Τρίγλια
  • ΑΕΛ – Πανσερραϊκός
  • Απόλλων Λάρισας – Ολυμπιακός Β
  • Ρεπό: Θεσπρωτός

5η – 22η

  • Πανσερραϊκός – Απόλλων Λάρισας
  • Τρίγλια – ΑΕΛ
  • Βέροια – Τρίκαλα
  • Απόλλων Πόντου – ΠΑΟΚ Β
  • Αν. Καρδίτσας – Ολυμπιακός Βόλου
  • Πιερικός – Νίκη Βόλου
  • Ξάνθη – Αλμωπός Αριδαίας
  • Θεσπρωτός – Καβάλα
  • Ρεπό: Ολυμπιακός Β

6η – 23η

  • Αλμωπός Αριδαίας – Θεσπρωτός
  • Νίκη Βόλου – Ξάνθη
  • Ολυμπιακός Βόλου – Πιερικός
  • ΠΑΟΚ Β – Αν. Καρδίτσας
  • Τρίκαλα – Απόλλων Πόντου
  • ΑΕΛ – Βέροια
  • Απόλλων Λάρισας – Τρίγλια
  • Ολυμπιακός Β – Πανσερραϊκός
  • Ρεπό: Καβάλα

7η – 24η

  • Τρίγλια – Ολυμπιακός Β
  • Βέροια – Απόλλων Λάρισας
  • Απόλλων Πόντου – ΑΕΛ
  • Αν. Καρδίτσας – Τρίκαλα
  • Πιερικός – ΠΑΟΚ Β
  • Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου
  • Θεσπρωτός – Νίκη Βόλου
  • Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας
  • Ρεπό: Πανσερραϊκός

8η – 25η

  • Νίκη Βόλου – Καβάλα
  • Ολυμπιακός Βόλου – Θεσπρωτός
  • ΠΑΟΚ Β – Ξάνθη
  • Τρίκαλα – Πιερικός
  • ΑΕΛ – Αν. Καρδίτσας
  • Απόλλων Λάρισας – Απόλλων Πόντου
  • Ολυμπιακός Β – Βέροια
  • Πανσερραϊκός – Τρίγλια
  • Ρεπό: Αλμωπός Αριδαίας

9η – 26η

  • Βέροια – Πανσερραϊκός
  • Απόλλων Πόντου – Ολυμπιακός Β
  • Αν. Καρδίτσας – Απόλλων Λάρισας
  • Πιερικός – ΑΕΛ
  • Ξάνθη – Τρίκαλα
  • Θεσπρωτός – ΠΑΟΚ Β
  • Καβάλα – Ολυμπιακός Βόλου
  • Αλμωπός Αριδαίας – Νίκη Βόλου
  • Ρεπό: Τρίγλια

10η – 27η

  • Ολυμπιακός Βόλου – Αλμωπός Αριδαίας
  • ΠΑΟΚ Β – Καβάλα
  • Τρίκαλα – Θεσπρωτός
  • ΑΕΛ – Ξάνθη
  • Απόλλων Λάρισας – Πιερικός
  • Ολυμπιακός Β – Αν. Καρδίτσας
  • Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου
  • Τρίγλια – Βέροια
  • Ρεπό: Νίκη Βόλου

11η – 28η

  • Απόλλων Πόντου – Τρίγλια
  • Αν. Καρδίτσας – Πανσερραϊκός
  • Πιερικός – Ολυμπιακός Β
  • Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας
  • Θεσπρωτός – ΑΕΛ
  • Καβάλα – Τρίκαλα
  • Αλμωπός Αριδαίας – ΠΑΟΚ Β
  • Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου
  • Ρεπό: Βέροια

12η – 29η

  • ΠΑΟΚ Β – Νίκη Βόλου
  • Τρίκαλα – Αλμωπός Αριδαίας
  • ΑΕΛ – Καβάλα
  • Απόλλων Λάρισας – Θεσπρωτός
  • Ολυμπιακός Β – Ξάνθη
  • Πανσερραϊκός – Πιερικός
  • Τρίγλια – Αν. Καρδίτσας
  • Βέροια – Απόλλων Πόντου
  • Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου

13η – 30η

  • Αν. Καρδίτσας – Βέροια
  • Πιερικός – Τρίγλια
  • Ξάνθη – Πανσερραϊκός
  • Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Β
  • Καβάλα – Απόλλων Λάρισας
  • Αλμωπός Αριδαίας – ΑΕΛ
  • Νίκη Βόλου – Τρίκαλα
  • Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ Β
  • Ρεπό: Απόλλων Πόντου

14η – 31η

  • Τρίκαλα – Ολυμπιακός Βόλου
  • ΑΕΛ – Νίκη Βόλου
  • Απόλλων Λάρισας – Αλμωπός Αριδαίας
  • Ολυμπιακός Β – Καβάλα
  • Πανσερραϊκός – Θεσπρωτός
  • Τρίγλια – Ξάνθη
  • Βέροια – Πιερικός
  • Απόλλων Πόντου – Αν. Καρδίτσας
  • Ρεπό: ΠΑΟΚ Β

15η – 32η

  • Πιερικός – Απόλλων Πόντου
  • Ξάνθη – Βέροια
  • Θεσπρωτός – Τρίγλια
  • Καβάλα – Πανσερραϊκός
  • Αλμωπός Αριδαίας – Ολυμπιακός Β
  • Νίκη Βόλου – Απόλλων Λάρισας
  • Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΛ
  • ΠΑΟΚ Β – Τρίκαλα
  • Ρεπό: Αν. Καρδίτσας

16η – 33η

  • ΑΕΛ – ΠΑΟΚ Β
  • Απόλλων Λάρισας – Ολυμπιακός Βόλου
  • Ολυμπιακός Β – Νίκη Βόλου
  • Πανσερραϊκός – Αλμωπός Αριδαίας
  • Τρίγλια – Καβάλα
  • Βέροια – Θεσπρωτός
  • Απόλλων Πόντου – Ξάνθη
  • Αν. Καρδίτσας – Πιερικός
  • Ρεπό: Τρίκαλα

17η – 34η

  • Ξάνθη – Αν. Καρδίτσας
  • Θεσπρωτός – Απόλλων Πόντου
  • Καβάλα – Βέροια
  • Αλμωπός Αριδαίας – Τρίγλια
  • Νίκη Βόλου – Πανσερραϊκός
  • Ολυμπιακός Βόλου – Ολυμπιακός Β
  • ΠΑΟΚ Β – Απόλλων Λάρισας
  • Τρίκαλα – ΑΕΛ
  • Ρεπό: Πιερικός

Νότιος όμιλος (2ος)

1η – 18η

  • Καλλιθέα – Ζάκυνθος
  • Αιγάλεω – Χανιά
  • Ηρόδοτος – Διαγόρας
  • Λεβαδειακός – Αστέρας Βλαχιώτη
  • Ρόδος – Εργοτέλης
  • Επισκοπή – Καραϊσκάκης Άρτας
  • Κηφισιά – Παναθηναϊκός Β’
  • ΑΕΚ Β’ – Καλαμάτα
  • Ρεπό: ΟΦ Ιεράπετρας

2η – 19η

  • Παναθηναϊκός Β’ – ΑΕΚ Β’
  • Καραϊσκάκης Άρτας – Κηφισιάς
  • Εργοτέλης – Επισκοπή
  • Αστέρας Βλαχιώτη – Ρόδος
  • Διαγόρας – Λεβαδειακός
  • Χανιά – Ηρόδοτος
  • Ζάκυνθος – Αιγάλεω
  • ΟΦ Ιεράπετρας – Καλλιθέα
  • Ρεπό: Καλαμάτα

3η – 20η

  • Αιγάλεω – ΟΦ Ιεράπετρας
  • Ηρόδοτος – Ζάκυνθος
  • Λεβαδειακός – Χανιά
  • Ρόδος – Διαγόρας
  • Επισκοπή – Αστέρας Βλαχιώτη
  • Κηφισιάς – Εργοτέλης
  • ΑΕΚ Β’ – Καραϊσκάκης Άρτας
  • Καλαμάτα – Παναθηναϊκός Β’
  • Ρεπό: Καλλιθέα

4η – 21η

  • Καραϊσκάκης Άρτας – Καλαμάτα
  • Εργοτέλης – ΑΕΚ Β’
  • Αστέρας Βλαχιώτη – Κηφισιάς
  • Διαγόρας – Επισκοπή
  • Χανιά – Ρόδος
  • Ζάκυνθος – Λεβαδειακός
  • ΟΦ Ιεράπετρας – Ηρόδοτος
  • Καλλιθέα – Αιγάλεω
  • Ρεπό: Παναθηναϊκός Β’

5η – 22η

  • Ηρόδοτος – Καλλιθέα
  • Λεβαδειακός – ΟΦ Ιεράπετρας
  • Ρόδος – Ζάκυνθος
  • Επισκοπή-Χανιά
  • Κηφισιά-Διαγόρας
  • ΑΕΚ Β’ – Αστέρας Βλαχιώτη
  • Καλαμάτα – Εργοτέλης
  • Παναθηναϊκός Β’ – Καραϊσκάκης Άρτας
  • Ρεπό: Αιγάλεω

6η – 23η

  • Εργοτέλης – Παναθηναϊκός Β’
  • Αστέρας Βλαχιώτη – Καλαμάτα
  • Διαγόρας – ΑΕΚ Β’
  • Χανιά – Κηφισιά
  • Ζάκυνθος – Επισκοπή
  • ΟΦ Ιεράπετρας – Ρόδος
  • Καλλιθέα – Λεβαδειακός
  • Αιγάλεω – Ηρόδοτος
  • Ρεπό: Καραϊσκάκης Άρτας

7η – 24η

  • Λεβαδειακός – Αιγάλεω
  • Ρόδος – Καλλιθέα
  • Επισκοπή – ΟΦ Ιεράπετρας
  • Κηφισιάς – Ζάκυνθος
  • ΑΕΚ Β’ – Χανιά
  • Καλαμάτα – Διαγόρας
  • Παναθηναϊκός Β’ – Αστέρας Βλαχιώτη
  • Καραϊσκάκης Άρτας – Εργοτέλης
  • Ρεπό: Ηρόδοτος

8η – 25η

  • Αστέρας Βλαχιώτη – Καραϊσκάκης Άρτας
  • Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’
  • Χανιά – Καλαμάτα
  • Ζάκυνθος – ΑΕΚ Β’
  • ΟΦ Ιεράπετρας – Κηφισιά
  • Καλλιθέα – Επισκοπή
  • Αιγάλεω – Ρόδος
  • Ηρόδοτος – Λεβαδειακός
  • Ρεπό: Εργοτέλης

9η – 26η

  • Ρόδος – Ηρόδοτος
  • Επισκοπή – Αιγάλεω
  • Κηφισιάς – Καλλιθέα
  • ΑΕΚ Β’ – ΟΦ Ιεράπετρας
  • Καλαμάτα – Ζάκυνθος
  • Παναθηναϊκός Β’ – Χανιά
  • Καραϊσκάκης Άρτας – Διαγόρας
  • Εργοτέλης – Αστέρας Βλαχιώτη
  • Ρεπό: Λεβαδειακός

10η – 27η

  • Διαγόρας – Εργοτέλης
  • Χανιά – Καραϊσκάκης Άρτας
  • Ζάκυνθος – Παναθηναϊκός Β’
  • ΟΦ Ιεράπετρας – Καλαμάτα
  • Καλλιθέα – ΑΕΚ Β’
  • Αιγάλεω – Κηφισιά
  • Ηροδότος – Επισκοπή
  • Λεβαδειακός – Ρόδος
  • Ρεπό: Αστέρας Βλαχιώτη

11η – 28η

  • Επισκοπή – Λεβαδειακός
  • Κηφισιά – Ηρόδοτος
  • ΑΕΚ Β’ – Αιγάλεω
  • Καλαμάτα – Καλλιθέα
  • Παναθηναϊκός Β’ – ΟΦ Ιεράπετρας
  • Καραϊσκάκης Άρτας – Ζάκυνθος
  • Εργοτέλης – Χανιά
  • Αστέρας Βλαχιώτη – Διαγόρας
  • Ρεπό: Ρόδος

12η – 29η

  • Χανιά – Αστέρας Βλαχιώτη
  • Ζάκυνθος – Εργοτέλης
  • ΟΦ Ιεράπετρας – Καραϊσκάκης Άρτας
  • Καλλιθέα – Παναθηναϊκός Β’
  • Αιγάλεω – Καλαμάτα
  • Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β’
  • Λεβαδειακός – Κηφισιά
  • Ρόδος – Επισκοπή
  • Ρεπό: Διαγόρας

13η – 30η

  • Κηφισιά – Ρόδος
  • ΑΕΚ Β’ – Λεβαδειακός
  • Καλαμάτα – Ηρόδοτος
  • Παναθηναϊκός Β’ – Αιγάλεω
  • Καραϊσκάκης Άρτας – Καλλιθέα
  • Εαργοτέλης – ΟΦ Ιεράπετρας
  • Αστέρας Βλαχιώτη – Ζάκυνθος
  • Διαγόρας – Χανιά
  • Ρεπό: Επισκοπή

14η – 31η

  • Ζάκυνθος – Διαγόρας
  • ΟΦ Ιεράπετρας – Αστέρας Βλαχιώτη
  • Καλλιθέα – Εργοτέλης
  • Αιγάλεω – Καραϊσκάκης Άρτυας
  • Ηρόδοτος – Παναθηναϊκός Β’
  • Ηρόδοτος – Παναθηναϊκός Β’
  • Λεβαδειακός – Καλαμάτα
  • Ρόδος – ΑΕΚ Β’
  • Επισκοπή – Κηφισιά
  • Ρεπό: Χανιά

15η – 32η

  • ΑΕΚ Β’ – Επισκοπή
  • Καλαμάτα – Ρόδος
  • Παναθηναϊκός Β’ – Λεβαδειακός
  • Καραϊσκάκης Άρτας – Ηρόδοτος
  • Εργοτέλης – Αιγάλεω
  • Αστέρας Βλαχιώτη – Καλλιθέα
  • Διαγόρας – ΟΦ Ιεράπετρας
  • Χανιά – Ζάκυνθος
  • Ρεπό: Κηφισιά

16η – 33η

  • ΟΦ Ιεράπετρας – Χανιά
  • Καλλιθέα – Δαιαγόρας
  • Αιγάλεω – Αστέρας Βλαχιώτη
  • Ηρόδοτος – Εργοτέλης
  • Λεβαδειακός – Καραϊσκάκης Άρτας
  • Ρόδος – Παναθηναϊκός Β’
  • Επισκοπή – Καλαμάτα
  • Κηφισιά – ΑΕΚ Β’
  • Ρεπό: Ζάκυνθος

17η – 34η

  • Καλαμάτα – Κηφισιά
  • Παναθηναϊκός Β’ – Επισκοπή
  • Καραϊσκάκης Άρτας – Ρόδος
  • Εργοτέλης – Λεβαδειακός
  • Αστέρας Βλαχιώτη – Ηρόδοτος
  • Διαγόρας – Αιγάλεω
  • Χανιά – Καλλιθέα
  • Ζάκυνθος – ΟΦ Ιεράπετρας
  • Ρεπό: ΑΕΚ Β’