Όσο ζει ελπίζει για την εξάδα ο Βόλος, που επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και ανέβηκε ξανά στην 7η θέση και στο -4 από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ads

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 14′ από τον Δουβίκα με πέναλτι, με την καταρρακτώδη βροχή να μετατρέπει σε λασπομαχία το δεύτερο ημίχρονο.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε στις δύο ομάδες να δημιουργήσουν σπουδαίες φάσεις δίχως να καταφύγουν σε γιόμες. Εντέλει, ένα τραγικό λάθος του Εραμούσπε στο 12’ έφερε τον Βόλο μια ανάσα από το 1-0.

Ο Αργεντινός αμυντικός έχασε τη μπάλα από τον Μπαρτόλο και αναγκάστηκε να τον ανατρέψει εντός περιοχής για να τον σταματήσει, με τον Δουβίκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ανοίγει το σκορ (0-1) στο 14’.

Ads

Οι Ηπειρώτες ανέβασαν τις γραμμές του ψάχνοντας την ισοφάριση όμως είδαν τις κεφαλιές των Κάργα (18’) και Πίρσμαν (19’) να περνούν άουτ. Στο 35’, οι Βολιώτες άγγιξαν το δεύτερο γκολ, όμως ο Δουβίκας έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη αφού «άδειασε» τον Σιόντη.

Άλλη φάση δεν υπήρξε, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια διατηρώντας με σχετική άνεση το υπέρ τους 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η βροχή άρχισε να δυναμώνει και να δυσκολεύει την αποστολή των 22 ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν με σέντρες, ειδικά οι γηπεδούχοι.

Δύο κεφαλιές του Λιάσου πήγαν άουτ (54’, 65’), ενώ όσο περνούσε η ώρα βλέπαμε όλο και περισσότερη ένταση, με αποτέλεσμα να βγουν επτά κίτρινες κάρτες στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς εξελίχθηκε μονομαχία μες την λάσπη, με τους Ηπειρώτες να αποτυγχάνουν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και να μην αποφεύγουν την τέταρτη φετινή εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα. Οι Βολιώτες από την άλλη προσπέρασαν τον Ατρόμητο στην 7η θέση.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (87΄Νάουμετς), Παντελάκης, Εραμούσπε (46΄Λιάσος), Πίρσμαν, Ελευθεριάδης (Μπρένερ), Κάργας, Σιόντης (71΄Μιλιντσεάνου), Καρτάλης, Παμλίδης (46΄Λέο), Κρίζμαν

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (56΄Ντεντάκης), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Ριένστρα, Ρενάτο Σάντος (56΄Περέα), Μαρτίνεθ (66΄Κιάκος), Μπαρτόλο (78΄Σάντσες), Δουβίκας

Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας), Αναστασάκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
VAR: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (Μακεδονίας)
AVAR: Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας)

Δείτε το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς