Θετικό σε κορoναϊό βρέθηκε δείγμα μέλους του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ξάνθης.

Ads

Μετά από την εξέλιξη αυτή η ομάδα μπήκε σε απομόνωση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται «στον αέρα» το προγραμματισμένο για το Σάββατο παιχνίδι με τη Λαμία. Αργότερα, ωστόσο, με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Ξάνθη διευκρινίζει πως το μέλος της ομάδας που βρέθηκε θετικό στο τεστ για τον κοροναϊό, δεν ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας στη Λαμία και τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

«Ο ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε άτομο που είναι εκτός αποστολής. Ήδη τα μέλη της ομάδας που απαρτίζουν την αποστολή, υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο διεξαγωγής του αγώνα».

Ads

Η διαδικασία προβλέπει να γίνουν τεστ σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και αν βγουν αρνητικά το ματς θα γίνει τη Δευτέρα. Αν εντοπιστεί και νέο κρούσμα θα αναβληθεί οριστικά και η ομάδα της Ξάνθης θα τεθεί σε πενθήμερη καραντίνα, στο ξενοδοχείο του Βόλου, όπου έχει καταλύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr η ομάδα της Ξάνθης πραγματοποίησε προληπτικα τεστ μεσοβδόμαδα όπου το αποτέλεσμα ήταν άκυρο με αποτέλεσμανα γίνει επαναληπτικό τεστ και να βρεθεί θετικός ο παίκτης της ομάδας.