Ο πρώτος διεμφυλικός αθλητής που συμμετέχει στην Ολυμπιακή ομάδα ανδρών των ΗΠΑ είναι ο πρωταγωνιστής της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών.

Ads

Πρόκειται για τον Κρις Μόζιερ που ήταν αθλήτρια στο δίαθλο και ξεκίνησε την μετάβασή της το 2010 και το 2015 εντάχθηκε στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ.

«Ότι έχω κάνει τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, από τότε που άρχισα την μετάβαση, έχει να κάνει με το μήνυμα «απλά κάντο», δήλωσε ο Μόζιερρ και συμπλήρωσε: «Δεν ήξερα αν θα αγωνιστώ με τους άνδρες, απλά το έκανα. Κάθε επιτυχία που είχα από τότε, μου έδειξε ότι όλα είναι δυνατά. Με το να μην σταματάω τον εαυτό μου, να μην του βάζω όρια, τα κατάφερα. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία έμαθα πολλά για μένα και μου έδωσε την ευκαιρία να προωθήσω τη συζήτηση για την ένταξη των τρανς στον αθλητισμό».

Η διαφήμιση είναι ενταγμένη στην εκστρατεία «Unlimited» της εταιρείας και δείχνει τον Μόζιερ να αθλείται.

image

Ads

Ο αφηγητής εξηγεί ποιος είναι ο Κρις Μόζιερ και ο αθλητής απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμασία του για να ενταχθεί στην ομάδα ανδρών, ενώ υπάρχουν και στιγμιότυπα από τα αποδυτήρια.

image

«Το να είσαι ο πρώτος τρανς άνθρωπος στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ ήταν ένα όνειρο για μένα, που έγινε πραγματικότητα. Είναι μία καταπληκτική ευκαιρία για τον κόσμο να ταυτιστεί με την επιτυχία ενός τρανς άντρα στον αθλητισμό», δήλωσε ο αθλητής.