Μεγαλύτερες περικοπές στον προϋπολογισμό του Παναθηναϊκού ζήτησε από τη διοίκηση ο Γιάννης Αλαφούζος, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο προπονητής των «πρασίνων» ενημερώθηκε για την απόφαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να πέσει κι άλλο ο προϋπολογισμός, από τα 5 στα 3 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα. Με πιο απλά λόγια: Από το υπάρχον ρόστερ έχουν ήδη αποχωρήσει οι Τσάβες, Κουτρουμπής, Σιλά, ενώ είναι θέμα χρόνου να γίνει το ίδιο και με τους Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Μολέδο. Επίσης, οι «πράσινοι» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ, αλλά και ομάδες του εξωτερικού, για την πώληση του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Πρακτικά, η απόφαση του Αλαφούζου σημαίνει ότι οι αποχωρήσεις αυτές δεν θα φτάσουν για να πέσει κατά 2 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να φύγουν κι άλλοι βασικοί παίκτες, οπότε σε τέτοια περίπτωση ο Παναθηναϊκός στο υπόλοιπο της περιόδου θα πρέπει να στηριχτεί σε παίκτες από την ομάδα Νέων.

Η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή της, εκκρεμούν οι αποφάσεις για τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί, άρα εγκυμονεί ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, οπότε είναι λογικό η νέα αυτή εξέλιξη να έχει αναστατώσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Ads

Ο Παναθηναϊκός, μεταξύ των άλλων αγώνων του δεύτερου γύρου, έχει να δώσει ακόμη κι όλα τα ντέρμπι (με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ, ενώ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης»).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν πάντως σαφέστατος σε δηλώσεις του στο «Nova sports»: «Διαφωνώ, δεν το θεωρώ πλάνο σωτηρίας, αλλά διάλυσης της ομάδας. Στο τέλος της ημέρας αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν είμαι εγώ, ο κ. Διαμαντόπουλος. Υπάρχει ο μεγαλομέτοχος, οι σύμβουλοί τους. Όπως τις έπαιρναν μέχρι τώρα, είναι στιγμή να πάρουν άλλη μια».

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα είναι στον πάγκο της ομάδας το Σάββατο, ο Μ. Ουζουνίδης είπε: «Θα το δούμε. Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού, γιατί να μην είμαι». Στην ερώτηση για το αν μπορεί να εξωθηθεί σε παραίτηση απάντησε πως «έχουν πάρει πολλές αποφάσεις, ας πάρουν άλλη μια».

Ερωτηθής πώς γίνεται ο Γ. Αλαφούζος να έχει ανακοινώσει αποχώρηση και να παίρνει αποφάσεις, ο προπονητής του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Μα, είναι ο μεγαλομέτοχος. Πιστεύει κανείς ότι όποια απόφαση έχει παρθεί μέχρι τώρα ήταν εν αγνοία του Γιάννη Αλαφούζου; Καμία. Είτε ποιοι παίκτες πρέπει να έρθουν. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλομέτοχο, έχει διοίκηση. Έχετε δει εσείς καμία επιχείρηση που αποφασίζει ο εργαζόμενος;».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν πιθανή αποχώρησή του θα σήμαινε διάλυση του αγωνιστικού τμήματος, απάντησε πως «ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος για να διαλυθεί. Για μένα αυτό είναι πλάνο διάλυσης, δεν σημαίνει ότι θα διαλυθεί. Πρέπει και αγωνιστικά, ξέραμε ότι θα έρθουν δύσκολες στιγμές. Είχαμε συμφωνήσει για ένα πλάνο ώστε το καλοκαίρι να ξεκινήσει κάτι άλλο. Πάει να γίνει αυτή τη στιγμή. Αν βρείτε άλλη ομάδα που έχει ρίξει τόσο πολύ το μπάτζετ. Φτάσαμε σε σημείο να μας ζητηθεί και να αποχωρήσει τραυματίας ποδοσφαιριστής».