Ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ παίρνουν μέρος σε ένα σποτ και φορούν κορδόνια στα χρώματα του ουράνιου τόξου κατά της ομοφοβίας.

Ads

 
Οι «Κανονιέρηδες», σε συνδυασμό με τη στοιχηματική εταιρία Paddy Power, την οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Stonewall και το Δίκτυο Γκέι Φιλάθλων Ποδοσφαίρου συνεργάστηκαν για την παραγωγή του εν λόγω διαφημιστικού που έχει ως στόχο την εξαφάνιση των διακρίσεων από το ποδόσφαιρο.
 
Οι παίκτες της Άρσεναλ στηρίζουν την προσπάθεια των «πολύχρωμων κορδονιών» κάτι που είχε κάνει πέρσι και η Έβερτον παρότι υπήρξαν αντιδράσεις ότι η κίνηση αποσκοπεί στη διαφήμιση.
 
Τα πολύχρωμα κορδόνια για ποδοσφαιρικά παπούτσια έχουν αποσταλεί σε όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και σε όλους τους βουλευτές και πολιτικές προσωπικότητες του κράτους.
 
Στόχος είναι να τα φορέσουν στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στο «Σαββατοκύριακο των πολύχρωμων κορδονιών». Όλοι οι συμμετέχοντες καλούν τους φιλάθλους να διαδώσουν το μήνυμα μέσω του twitter και συγκεκριμένα μέσω του #RainbowLaces.
 
Μπορεί λοιπόν ο Οξλέιντ Τσάμπερλεν να μην μπορεί ν’ αλλάξει ότι μοιάζει με χελωνονιντζάκι, ο Σάντι Καθόρλα να μην μπορεί ν’ αλλάξει το ύψος του και ο Ολιβιέ Ζιρού να μην μπορεί ν’ αλλάξει την… ομορφιά του, αλλά όλοι μαζί μπορούν ν’ αλλάξουν – όπως αναφέρουν – το παιχνίδι.