Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε τις επιστολές της UEFA και της FIFA προς την ελληνική κυβέρνηση ως απόδειξη ότι δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Ads

«Όπως είχα δηλώσει και χθες, μετά και την κοινή επιστολή UEFA – FIFA που παραλάβαμε σήμερα, επιβεβαιώνεται, με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υφίσταται η παραμικρή αμφισβήτηση ή επιφύλαξη για κανένα απολύτως σημείο του πρόσφατου αθλητικού νόμου, ο οποίος βεβαίως θα εφαρμοσθεί άμεσα και προς πάσα κατεύθυνση», σημείωσε ο Στ. Κοντονής.

Το κείμενο της επιστολής FIFA και UEFA δόθηκε νωρίτερα την Παρασκευή στη δημοσιότητα και έγραφε τα εξής:

«Αγαπητέ κ. Κοντονή,

Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2.

Ads

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.

Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία».