Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, σε ανακοίνωσή του για τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ στον αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, έκανε λόγο για «απαράδεκτα γεγονότα» και διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως  «η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων της βίας και της διαφθοράς αφορά ολόκληρη την κοινωνία και είναι υπεράνω συλλόγων και οπαδικών προτιμήσεων».

Ads

Ο κ. Κοντονής τόνισε πως με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο «το Κράτος θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα επιβάλλοντας διοικητικές ποινές και πρόστιμα, παράλληλα με τον πειθαρχικό έλεγχο που θα ασκούν οι διοργανώτριες αρχές».

Παράλληλα σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ανέφερε πως «όποιοι επικαλούνται τη νομιμότητα και καλούν την Κυβέρνηση να επέμβει, σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα πρέπει πρώτα αυτοί να είναι συνεπείς με τους Νόμους, σεβόμενοι τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντονή: «Τα όσα συνέβησαν, για μία ακόμη φορά, σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτα και αμαυρώνουν το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», τη βαθύτερη ουσία του αθλητισμού. Με την ψήφιση του νέου Νομοσχεδίου, που ρυθμίζει θέματα του επαγγελματικού αθλητισμού, το Κράτος θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα επιβάλλοντας διοικητικές ποινές και πρόστιμα, παράλληλα με τον πειθαρχικό έλεγχο που θα ασκούν οι διοργανώτριες αρχές.

Ads

Όποιοι επικαλούνται τη νομιμότητα και καλούν την Κυβέρνηση να επέμβει, σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα πρέπει πρώτα αυτοί να είναι συνεπείς με τους Νόμους, σεβόμενοι τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων. Θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων της βίας και της διαφθοράς αφορά ολόκληρη την κοινωνία και είναι υπεράνω συλλόγων και οπαδικών προτιμήσεων».

Σημειώνεται πως μετά τη διακοπή του αγώνα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρουσίασε τον εαυτό του ως «επενδυτή που βάζει τα λεφτά του» στο χώρο του μπάσκετ και ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού και του Σταύρου Κοντονή ώστε να τιμωρηθεί «παραδειγματικά» ο «τιποτένιος και ελεεινός» Βασίλης Σπανούλης γιατί έπιασε τα αυτιά του μετά από τρίποντο κάνοντας νόημα προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού πως δεν τους ακούει. Η κίνηση του υπήρξε η αφορμή για την ένταση που ακολούθησε, με τους οπαδούς των πρασίνων να πετάνε αντικείμενα και στη συνέχεια να εισβάλουν εντός αγωνιστικού χώρου. Στη δημοσιότητα δόθηκε από τους ερυθρόλευκους και βίντεο από την πρωτοφανή φραστική επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Η απάντηση Γιαννακόπουλου

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Σταύρο Κοντονή. «Καλά θα κάνει ο κύριος Κοντονής να μάθει πρώτα τι ισχύει και τι δεν ισχύει προτού τοποθετείται δημόσια, διότι εκτίθεται. Εγώ συμμορφώθηκα με τους νόμους και τους κανονισμούς παραδίδοντας την προεδρία, αλλά και τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός… Εκεί τέλειωσε οριστικά η τιμωρία μου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.