Την απόφασή του να υποβληθούν άμεσα σε εκτενή και αναλυτικό οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο όλες οι ανώνυμες αθλητικές εταιρείες (μπάσκετ και ποδοσφαίρου) γνωστοποίησε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά και την ενημέρωση που έλαβε ο ίδιος από τις αρμόδιες φοροελεγκτικές Αρχές, ότι οι έλεγχοι στα οικονομικά στοιχεία που δηλώνουν προς την εφορία τόσο οι ΠΑΕ όσο και οι ΚΑΕ είναι πλημμελέστατοι.

«Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Επί πολλά χρόνια, για να μη σας πω επί δεκαετίες, υπήρχε μία κατάσταση που ενώ ένας οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είχε μία ανώνυμη εταιρία και βρίσκονταν συνεχώς με την δαμόκλειο σπάθη των ελεγκτικών μηχανισμών, στις ΠΑΕ δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο», δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

«Επικρατεί απόλυτο χάος, ασυδοσία και παρανομία. Σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ενδέχεται να έχουμε γι’ αυτό το λόγο νομοθετική πρωτοβουλία για τα επείγοντα ζητήματα της διαφάνειας και των οικονομικών των ΠΑΕ. Η κατάσταση είναι χαοτική», σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ads