Το 14ο κύπελλο Αγγλίας για τους κανονιέρηδες από σήμερα κοσμεί την τροπαιοθήκη τους. Μετά την επικράτηση τους επί της Τσέλσι σήμερα στο άδειο Γουέμπλεϊ, εκτός από το βαρύτιμο έπαθλο, εξασφάλισαν Ευρωπαϊκό εισιτήριο, την είσοδο τους δηαλαδή στους ομίλους του Europa League.

Ads

Παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν και γύρισαν το ματς δείχνοντας ότι το ήθελαν περισσότερο από τους αντιπάλους τους.

Νωρίς μόλις στο 5΄η Τσέλσι προηγήθηκε 1- 0 με ωραίο πλασέ του Πούλισιτς, μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Ζιρού.

Στο 28΄ο Ομπαμεγιάνγκ ευστοχεί από την άσπρη βούλα και φέρνει το ματς στα ίσα  1 – 1.

Ads

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 67΄, και πάλι ο συνήθης ύποπτος σκόρερ της Άρσεναλ Ομπαμεγιάνγκ, έπειτα από ασίστ του Πεπέ, κάνει την ντρίμπλα στον Ζουμά και πλασάρει με ωραίο τρόπο τον Καμπαγιέρο γράφοντας το τελικό 2 – 1.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Μαρτίνες, Τίρνι, Λουίζ ( 88΄Παπασταθόπουλος ), Χόλντινγκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τσάκα, Θεμπάγιος, Μπεγερίν, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ ( 81΄Ενκετιά ), Πεπέ

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα ( 34΄Κρίστενσεν λ.τρ.), Ζουμά, Ρούντιγκερ ( 79΄Οντόι ), Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς ( 73΄αποβολή με δεύτερη κίτρινη ), Αλόνσο, Μάουντ ( 79΄Μπάρκλεϊ ), Ζιρού ( 79΄ Έιμπραχαμ ), Πούλισιτς ( 48΄Πέδρο λ.τρ. )