Μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό στην αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League 1, αφού επικράτησε στο Ηράκλειο του ΟΦΗ με 2-1, αποτέλεσμα που τον φέρνει έστω και προσωρινά στη 2η θέση της κατάταξης, σδ ισοβαθμία με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, έχοντας βέβαια ένα ματς περισσότερο.

Ads

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας του Αγρινίου στο πρωτάθλημα, ενώ ο Καρέλης σημείωσε το τρίτο φετινό του γκολ

Πιστός στην τριάδα στην άμυνα, ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε 5-4-1, με τον Στέφενς στην εστία, τους Μαρινάκη-Μπαλογιάννη στα άκρα της άμυνας και τους Διαμαντή, Βούρο και Πασαλίδη στα στόπερ.

Στον άξονα επιλέχθηκαν οι Στάικος και Ντιουσέ, με Μπουζούκη και Θοράρινσον στα άκρα και μοναδικό προωθημένο τον Ντίκο.

Ads

Ο Γιάννης Αναστασίου από την άλλη κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την εστία, με Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους και Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα.

Τριάδα στα χαφ οι Ντίας, Μλάντεν και Ντουάρτε, με τους Σενγκέλια και Μόρσεϊ στα άκρα της επίθεσης, δίπλα στον Καρέλη.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και είχαν το πρώτο σουτ με τον Ντουάρτε στο 4’ (μπλόκαρε εύκολα ο Στέφενς). Στο 10’, ο ίδιος παίκτης δοκίμασε τον Ολλανδό από πλάγια θέση, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να του λέει «όχι», όπως και στον Καρέλη, που πήρε το… ριμπάουντ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όταν το σουτ του Ντίας από το ύψος της περιοχής βρήκε στον Καρέλη, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, για το 0-1.

Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε στους Κρητικούς να ανεβάσουν ρυθμούς, ωστόσο ενώ είχαν την κατοχή της μπάλας, τους έλειπε η ουσία. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε εντέλει στο 35’, με τον Ντίκο να ηττάται σε τετ α τετ από τον Ανέστη.

Ο Αφρικανός επιθετικός είχε ένα άστοχο σουτ στο 38’, με τον Μπαλογιάννη να δίνει τη λύση από το… πουθενά στο 42ο λεπτό. Η μπάλα απομακρύνθηκε μετά από κόρνερ, όμως ο Έλληνας μπακ έπιασε ένα τρομερό βολέ με το αριστερό και την έστειλε «συστημένη» στο βάθος της εστίας του Ανέστη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να διατηρούν την κατοχή της μπάλας. Η πρώτη καλή στιγμή άργησε, αλλά ήταν να μη… γίνει η αρχή. Στο 61’, ο Ντίκο έκλεψε μετά από λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού αλλά έχασε την ισορροπία του και δεν τελείωσε τη φάση καλά, με τον Μπαλογιάννη να έχει δευτερόλεπτα αργότερα σουτ που σταμάτησε στην αγκαλιά του Ανέστη.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με άστοχο σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 63’, ενώ ο Ανέστης είπε ένα ακόμη «όχι» στον Θοράρινσον, ένα λεπτό αργότερα.

Το ματς ηρέμησε μετά από το εν λόγω… καυτό τρίλεπτο, όμως στο 76’ είχαμε γκολ. Ο Κολοβός, που είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα, έπιασε ένα υπέροχο πλασέ από μακρινή απόσταση και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στέφενς, που άγγιξε την μπάλα αλλά απέτυχε να την απομακρύνει, με αποτέλεσμα οι Αγρινιώτες να προηγηθούν ξανά (2-1).

Τα τελευταία λεπτά βρήκαν τους Κρητικούς να πιέζουν δίχως να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους παίκτες του Αναστασίου να πανηγυρίζουν και εκείνους του Νιόπλια να προσγειώνονται απότομα μετά τη νίκη στον Βόλο.

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Στέφενς, Μαρινάκης (68’ Καμάου), Πασαλίδης (57’ Γιοχού), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντιουσέ, Θοράρινσον (78’ Αποστολάκης), Στάικος, Μπουζούκης (78’ Θεοδοσουλάκης), Ντίκο

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (78’ Μάρτενσον), Ντίας (81’ Φλόρες), Ντουάρτε, Μόρσεϊ (68’ Νταγκό), Σενγκέλια (68’ Κολοβός), Καρέλης (78’ Πέδρο)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος, Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)