Τόσο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, όσο και ο πρόεδρος του Άρη, Θοδωρής Καρυπίδης, κατήγγειλαν τη σημερινή (5/2) κλήρωση των προημιτελικών του ελληνικού κυπέλου ποδοσφαίρου, κάνοντας λόγο για «κρύα και ζεστά μπαλάκια», ώστε να κληρωθούν Ολυμπιακός και Άρης μεταξύ τους, με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνου Γαβριηλίδη, να απαντούν στους ισχυρισμούς.

Ads

Αναλυτικότερα, έπειτα από την κλήρωση, η οποία έβγαλε τα ζευγάρια, ΠΑΟΚ-Λαμία, Ολυμπιακός – Αρης, ΑΕΚ- Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, ο κ. Καραπαπάς, πραγματοποίησε «έφοδο», στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδί αναζητώντας τον Μάνο Γαβριηλίδη.

Μάλιστα, όταν τον βρήκε φέρεται να του είπε μεταξύ άλλων: «Είχατε κρύα και ζεστά μπαλάκια. Εχετε ξεφτιλιστεί. Γελάει όλη η Ελλάδα μαζί σας. Φαίνεται πως δεν έχετε όρια. Από χθες όλη η Ελλάδα ήξερε πως ο Ολυμπιακός θα κληρωθεί με τον Άρη και οι άλλοι με τα φιλαράκια τους».

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Καρυπίδης, υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να παραβρεθούν 8 άτομα στην κλήρωση τηρώντας τις αποστάσεις και τα πρωτόκολλα. Όταν μάλιστα υπάρχουν υποψίες από πριν για το αδιάβλητο της διαδικασίας. Κατάφεραν να δικαιώσουν τους καχύποπτους και να μην μπορεί κανείς να τους πιστεύει τώρα ότι κι αν λένε, κάποτε τα μπαλάκια ήταν κρύα τώρα είναι ζεστά».

Ads

Με τη σειρά του, ο Μάνος Γαβριηλίδης, απάντησε στον κ. Καρυπίδη δηλώνοντας:

«Οι κληρώσεις φέτος και στις προηγούμενες φάσεις δεν είχαν κόσμο.

Έτσι λέει ο νόμος, έτσι λέει η ΚΥΑ, απαγορεύονται οι παράγοντες αλλά και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα να είναι εδώ, αν ο καθένας σχολιάζει ανάλογα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης τότε είναι δικό του πρόβλημα.

Είναι η 3η κλήρωση που γίνεται χωρίς κόσμο, η δεύτερη για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Εγώ κινήθηκα βάση νόμου, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ποιος θα μπει μέσα στον χώρο. Ήταν παρόντες οι υπάλληλοι της ΕΠΟ, ο φάκελος με τις οκτώ ομάδες άνοιξαν μπροστά στην κάμερα και μπαίνουν μέσα στην κληρωτίδα απευθείας.

Πως να νοθεύσω την κλήρωση; Υπάρχουν 8 όμοια μπαλάκια και τραβάω κάθε μπαλάκι χωρίς να ξέρω τι έχει μέσα το κάθε μπαλάκι. Εγώ παίρνω όρκο πως όλα έγιναν όπως έπρεπε».

Τέλος, ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξαιρετικά δύσκολη κοινωνικά εποχή που διανύουμε ευνοεί τον λαϊκισμό και τη γραφικότητα, ώστε πολλές φορές να εξελίσσονται σε γελοιότητα . Σήμερα όμως, με την (προ)κατασκευασμένη προσπάθεια των γνωστών κέντρων που απεργάζονται συστηματικά τη διάλυση κάθε έννοιας τάξης στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, να αμφισβητήσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της κλήρωσης της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος -επαναφέροντας στη μνήμη μας τις αλήστου μνήμης εποχές και τις αξέχαστες μεθόδους της παράγκας-, ξεπεράστηκε κάθε όριο», υποστηρίζοντας ότι, δεν τίθεται κανένα ζήτημα οποιασήποτε παρατυπίας, επισημάινοντας ότι:

«Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος διεξήχθη σήμερα, 5 Φεβρουαρίου 2021, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οργανώθηκαν και διεξήχθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και -κυρίως- αυτές με συμμετοχή των ΠΑΕ της Super League 1».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξαιρετικά δύσκολη κοινωνικά εποχή που διανύουμε ευνοεί τον λαϊκισμό και τη γραφικότητα, ώστε πολλές φορές να εξελίσσονται σε γελοιότητα. Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι η επικρατούσα ευρύτερα ατιμωρησία ενθαρρύνει εκδηλώσεις και δηλώσεις που δηλητηριάζουν καθημερινά το Ποδόσφαιρο.

Σήμερα όμως, με την (προ)κατασκευασμένη προσπάθεια των γνωστών κέντρων που απεργάζονται συστηματικά τη διάλυση κάθε έννοιας τάξης στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, να αμφισβητήσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της κλήρωσης της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος -επαναφέροντας στη μνήμη μας τις αλήστου μνήμης εποχές και τις αξέχαστες μεθόδους της παράγκας-, ξεπεράστηκε κάθε όριο.
Προκειμένου να αποκατασταθεί για πολλοστή φορά η αλήθεια, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σημειώνει τα εξής:

Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος διεξήχθη σήμερα, 5 Φεβρουαρίου 2021, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οργανώθηκαν και διεξήχθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και -κυρίως- αυτές με συμμετοχή των ΠΑΕ της Super League 1, σε εφαρμογή των διατάξεων της από 29.01.2021 Κ.Υ.Α. (άρθρο 1), που αφορά στις δημόσιες συναθροίσεις.

Οι οκτώ (8) συμμετέχουσες ΠΑΕ είχαν ενημερωθεί για τον τρόπο διεξαγωγής της σημερινής κλήρωσης με το υπ’ αριθμόν 2150 έγγραφο της Ε.Π.Ο. από την 3η Φεβρουαρίου 2021. Καμία δεν επανήλθε με την όποια “‘ένσταση” σχετικά με τη διαδικασία, την οποία εξάλλου είχαν παρακολουθήσει και αποδεχθεί στις 5 Ιανουαρίου 2021, όταν διεξήχθη αντιστοίχως η κλήρωση της φάσης των 16 της διοργάνωσης.

Όλες οι κληρώσεις των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος καλύπτονται σε απευθείας μετάδοση, μέσω live streaming, από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. και διεξάγονται με την χρήση ειδικών κλήρων, οι οποίοι περιέχονται σε σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος αποσφραγίζεται σε δημόσια θέα πριν την έναρξη της κλήρωσης.

Κατόπιν τούτων, καλούμε τις σύγχρονες “Πυθίες” και όσους τυχερούς διαθέτουν κληρονομικά ή εκ φύσεως το μοναδικό και ανεκτίμητο χάρισμα να προβλέπουν το μέλλον, αντί να ταλαιπωρούν και να δυσφημούν το Ποδόσφαιρο, να το αφήσουν να προοδεύσει και να στραφούν σε άλλους χώρους, όπου θα μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πολύ πιο αποδοτικό μέλλον».