Ότι έχτισε με την νίκη του ο ΠΑΟΚ στην Κοπεγχάγη πριν 15 βράδια, το γκρέμισε σήμερα στην Τούμπα, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Europa Conference League, αφού η Δανοί τον πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα, νικώντας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Ads

Η ήττα αυτή έριξε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση, ισόβαθμο με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και το ματς των δύο ομάδων στις 25 Νοεμβρίου θα κρίνει κατά πολύ την ευρωπαϊκή συνέχεια ή μη της ομάδας του Λουτσέσκου στην τρίτη τη τάξει Ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει εκτός.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με ένα πιο συντηρητικό σχήμα και με αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Ρουμάνος επανέφερε τον Κρέσπο στο αρχικό σχήμα, ως δεξί μπακ αντί του Τέιλορ και έβαλε και τον Μιχάι αντί του Βαρέλα ενώ επανήλθε στην ενδεκάδα και ο Κούρτιτς.

Οι γηπεδούχοι και με τον κόσμο, περισσότεροι από 17.000 βρέθηκαν στην Τούμπα, να τους παρασέρνει, ξεκίνησαν να πιέζουν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και να ψάχνουν ένα γρήγορο γκολ.

Ads

Το βρήκε μάλιστα με τον Ζίβκοβιτς στο 8′ όταν ο Μπίσεσβαρ βγήκε ωραία από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα προς τον Σβιντέρσκι, αυτός δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά με τη μπάλα να φτάνει στον Σέρβο εξτρέμ όμως ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ (1-0) για τον ΠΑΟΚ.

Το γκολ των γηπεδούχων ήταν σαν να επηρέασε τους παίκτες του Λουτσέσκου που οπισθοχώρησαν, έδωσαν χώρο στην Κοπεγχάγη η οποία πήρε τη μπάλα στα πόδια της και άρχισε να απειλεί την εστία του ΠΑΟΚ με στόχο το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 14′ η άμυνα των γηπεδούχων έκανε διπλό λάθος με τον Λέραγκερ να κλέβει τη μπάλα, την έδωσε στον Μπιέλ ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι σούταρε λίγο έξω.

Έπρεπε να περάσει ένα τέταρτο για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κρατήσει ξανά τη μπάλα στα πόδια του, να ισορροπήσει το ματς και να προσπαθήσει να φέρει πίεση μπροστά από την εστία των Δανών.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, όμως η επόμενη επίσκεψη της Κοπεγχάγης στα καρέ του Πασχαλάκη έφερε και την ισοφάριση. Στο 34’, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν υπομονετικά την μπάλα και ο Άνκερσεν σκόραρε από πλάγια θέση για το 1-1, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Έλληνα τερματοφύλακα.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε όμως στον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να εκτελεί ένα φάουλ από τα αριστερά, τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, τον Σβαμπ να μην μπορεί να κάνει επαφή και τον Μπόιλεσεν να της αλλάζει πορεία και να την στέλνει το δοκάρι.

Οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος με την Κοπεγχάγη να έχει την υπεροχή και την τύχη με το μέρος της και να βρίσκει το γκολ της ανατροπής.

Σε μια βαθιά μπαλιά του Γιόνσον στο 50΄,η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βιεϊρίνια που έτρεχε προς τα πίσω και έφτασε στον Ντικς, αυτός πάσαρε με την μια στον Μπιέλ, που μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Πασχαλάκη για να σημειώσει το 1-2 και να δώσει προβάδισμα στους Δανούς.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 57′, όταν ο Σφιντέρσκι είδε την προσπάθειά του προ κενής εστίας να σταματά σε αμυντικό, ενώ στο 68′, ο Μπίσεσβαρ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 72′, οι Ζίβκοβιτς, Άκπομ και Ελ Καντουρί απέτυχαν κατά σειρά να σκοράρουν, με την πίεση των γηπεδούχων να μην αποφέρει καρπούς. Μάλιστα στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μιχαηλίδης επειδή κουτούλησε αντίπαλο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Κρέσπο (62′ Τέιλορ), Σβαμπ (86′ Μουργκ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86′ Κούτσιας), Ελ Καντουρί, Σβιντέρσκι (71′ Άκπομ)

Κοπεγχάγη (Γιές Θόρουπ): Γιόνσον, Άνκερσεν (74′ Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Κρίστιανσεν, Ντικς, Στάγκε, Λέραγκερ, Μπιέλ (86′ Άλουνσουν), Βίντ (86′ Χόιλουντ), Μπέβινγκ (62′ Γιοχάνενσον

Διαιτητής: Πάβελ Ρατσκόφσκι (Πολωνία)
Βοηθοί: Ράντοσλαβ Σιέκα, Ανταμ Κούπσικ (Πολωνία)
4ος Διαιτητής: Πιότρ Λάσικ (Πολωνία)