Η FIFA ξεκίνησε τις πειθαρχικές διαδικασίες για το δάγκωμα του Λουίς Σουάρες στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στο παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Ιταλία. Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Λιβερπουλ κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού έως και για δύο χρόνια.

Ads

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Λουίς Σουάρες δάγκωσε τον Κιελίνι στον ώμο και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος υποκρινόμενος πως είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο. Ο διαιτητής δεν είδε τη φάση, με αποτέλεσμα ο παίχτης να μην τιμωρηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο η FIFA έχει την εξουσία να λάβει αποφάσεις για «σοβαρές παραβάσεις που έχουν διαφύγει από την προσοχή των διαιτητών».

Η απόφαση της FIFA αναμένεται να δημοσιευτεί πριν από το Σάββατο, όταν η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει την Κολομβία στους «16» στο Στάδιο Μαρακανά. Για την ιστορία ο αγώνας κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σουάρες δάγκωσε τον Κιελίνι έληξε με νικήτρια την Ουρουγουάη, η οποία προκρίθηκε και στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Ο Σουάρες υποστήριξε πως ήταν εκνευρισμένος καθώς νωρίτερα είχε δεχτεί χτύπημα στο πρόσωπο από τον Κιελίνι. Υπενθυμίζεται πως ο Σουάρες έχει δαγκώσει και στο παρελθόν αντίπαλο παίχτη και ιδιαίτερα, πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς σε αγώνα της Λίβερπουλ με την Τσέλσι.