Μεγάλο κάζο και οδυνηρή εντός έδρας ήττα για ΑΕΚ, 1-0 από το Βόλο, στην κατάμεστη  από διψασμένους φίλους της Ριζούπολη, για τη 2η αγωνιστική  της Super League 1.

Ads

Η «Ένωση» δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της στο νέο πρωτάθλημα, κυρίως όμως να κρατήσει ψηλά την πίστη και τον ενθουσιασμό των οπαδών της, που με το νέο προπονητή, τις μεταγραφές και πάνω απ’ όλα την επιστροφή στη Ν. Φιλαδέλφεια, στην «Αγία Σοφία» το γήπεδο που περίμεναν τόσα χρόνια.

Η ομάδα του Βόλου αφού προηγήθηκε στην αρχή του αγώνα με γκολ του πρώην κιτρινόμαυρου Μίλος Ντέλετιτς, είχε σε καταπληκτική ημέρα τον γκολκίπερ Κλέιμαν και σωστή αμυντική συμπεριφορά που μπλόκαρε τους ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα.

Έτσι η ΑΕΚ έμεινε με τους τρεις βαθμούς της πρεμιέρας, με τον Βόλο να ανεβαίνει στους τέσσερις.

Ads

Με τους 11 της πρεμιέρας στη Λαμία παρέταξε εκ νέου την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Συγκεκριμένα, σε σύστημα 3-5-2 (που μετατρεπόταν σε 3-4-2-1) ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην τριάδα των στόπερ ο Τζαβέλλας έπαιρνε το βάθος, έχοντας δεξιά του τον Βίντα και αριστερά τον Χατζισαφί.

Όλη την αριστερή πλευρά είχε ο Τσούμπερ, ενώ τη δεξιά συνέχισε ο Άμραμπατ. Εξάρι ήταν ο Σιμάνσκι, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τούς Γιόνσον και Πινέδα. Κοντά στον προωθημένο Αραούχο κινούταν ο Μάνταλος.

Μία αλλαγή για τον Βόλο σε σχέση με το παιχνίδι με τον Αστέρα, με τον Κώστα Μπράτσο να επιλέγει τον Μεταξά αντί του Ματίγια. Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Κλέιμαν ήταν στην εστία, με τους Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλη και Λούνα να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στα χαφ οι Μεταξάς και Τσοκάνης, με τους Ντέλετιτς, Πάολο Φερνάντες και Βίκτορ Φερνάντεθ να κινούνται πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Εξαιρετικός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Κάτι στο οποίο συνέβαλαν και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι εξαρχής «στόχευσαν» τη δεξιά πλευρά, του Άμραμπατ. Η ομάδα της Μαγνησίας έβγαλε γρήγορες αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή τους στον Φερνάντεθ.

Στο 4′ ο βραχύσωμος άσος συνέκλινε κι έπιασε σουτ που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς, ενώ στο 7′ μετά τη σέντρα του ο Ντέλετιτς δεν έπιασε καλά το ψαλιδάκι. Στην εξέλιξη της φάσης ο πορτιέρε των «κιτρινόμαυρων» είπε «όχι» και στο μακρινό τελείωμα του Μεταξά. Στο ίδιο λεπτό, η ΑΕΚ είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με τον Άλχο να παρεμβαίνει καταλυτικά σε ενέργεια του Αραούχο.

Ακόμα μια επικίνδυνη αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Φερνάντεθ είχε ως κέρδος το κόρνερ για τον Βόλο. Στο 19′, λοιπόν, από την εκτέλεσή του, η μπάλα έφτασε στον Ντέλετιτς, ο οποίος αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς με ξαφνική μακρινή σουτ, που κατέληξε στην κάτω αριστερή γωνία για το 0-1. Ένα τέρμα που δεν πανηγύρισε ο άσος του Βόλου σεβόμενος το «κιτρινόμαυρο» παρελθόν του.

Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Βόλος άρχισε να οπισθοχωρεί, με την «Ένωση» να αυξάνει την πίεσή της. Ο Πινέδα ήταν αρκετά δραστήριος, τη στιγμή που ο Άμραμπατ καθυστερούσε χαρακτηριστικά την ανάπτυξη της ομάδας του προκαλώντας εκνευρισμό και στην εξέδρα.

Στο 32′ η ΑΕΚ δημιούργησε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γιόνσον πέρασε υπέροχα στον Τσούμπερ, ο οποίος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι, με τον Κλέιμαν να προβαίνει σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα του Αλμέιδα να επιμένει και να πιέζει, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ άρχισε με διπλή αλλαγή το δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, το 3-5-2 παρέμεινε μεν, με τον Γκατσίνοβιτς (επίσημο ντεμπούτο) όμως να πηγαίνει δεξιά αντί του Άμραμπατ ,ενώ ο Γκαρσία δίπλα στον Αραούχο αντί του Μάνταλου.

Η «Ένωση» μπήκε πολύ δυνατά και έκλεισε τον Βόλο, ο οποίος περίμενε πίσω από την μπάλα. Πρώτη καλή στιγμή για το σύνολο του Αλμέιδα στο 51′, με τον Γκατσίνοβιτς να συγκλίνει και να σουτάρει με το αριστερό και τον Κλέιμαν να πέφτει και μπλοκάρει.

Στο 59′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε την μπάλα και μετά το «τσαφ» του Εσκοβάλ. Εν συνεχεία, υπήρξε πτώση του Ντέλετιτς στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον κ. Παπαδόπουλο να ειδοποιείται από το VAR ότι δεν υπάρχει κάτι.

Στο 65′ πέρασε στο γήπεδο και ο Ρότα αντί του Πινέδα, με το σύστημα της ΑΕΚ να το γυρνά ουσιαστικά σε 4-4-2. Μπροστά ως δίδυμο οι Αραούχο και Λιβάι, δεξιά πολύ κοντά στην περιοχή ο Γκατσίνοβιτς, το ίδιο και ο Τσούμπερ από αριστερά, με τους Γιόνσον και Σιμάνσκι να είναι κεντρικά χαφ.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε, πίεζε, αλλά δεν. Ο Λούνα έκανε καίρια παρέμβαση στο μπάσιμο του Ρότα στο 68′, με τον Λιβάι να προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις και στην κόντρα εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του. Χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τους «κιτρινόμαυρους» να φαίνονται αγχωμένοι όσο κυλούσαν τα λεπτά.

Ο Κλέιμαν πραγματοποιούσε μεγάλο ματς, βάζοντας «στοπ» όποτε χρειαζόταν. Όπως στο 75′ στην κεφαλιά του Τζαβέλα, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 78′ η Ριζούπολη… καρδιοχτύπησε με την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, αλλά το διαγώνιο σουτ του Φαν Βέερτ έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το παιχνίδι πλέον είχε μπει στην τελική του ευθεία. Στο 80′ ο Κλέιμαν μπλόκαρε το πλασέ του Σιμάνσκι από το γύρισμα του Λιβάι, η κεφαλιά του οποίου στο 87′ πέρασε άουτ. Το τέρμα του Τσοκάνη στο 90’+3′ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, στην τελευταία ουσιαστικά στιγμή στο παιχνίδι, με το 0-1 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (46′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (82′ Αλμπάνης), Πινέδα, Τσούμπερ, Μάνταλος (46′ Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Μεταξάς (56′ Ματίγια), Τσοκάνης, Ντέλετιτς (81′ Πίρινεν), Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντεθ (71′ Ουές), Φαν Βέερτ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου), Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας)
4ος Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας)