Ο Τέο Ζβάτσινγκερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, εξέφρασε την πεποίθησή του πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 δεν πρόκειται να διεξαχθεί στο Κατάρ εξαιτίας «των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών», οι οποίες το καλοκαίρι ξεπερνούν κατά πολύ τους 40 βαθμούς κελσίου.

Ads

«Πιστεύω τελικά πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Κατάρ», δήλωσε στη γερμανική Bild. Σημειώνεται πως το Κατάρ επιμένει πως το Μουντιάλ θα δημιουργηθεί χωρίς πρόβλημα, καθώς έχουν αναπτύξει σύγχρονες τεχνολογίες για κλιματιμό των γηπέδων, των προπονητικών κέντρων, αλλά και των εξεδρών. Ωστόσο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για την υγεία των παικτών και των φιλάθλων.

«Οι γιατροί λένε πως δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κάτω από αυτές τις συνθήκες», σημειώνει ο αξιωματούχος της FIFA και προσθέτει: «Μπορεί να είναι σε θέση να δημιουργούν διαφορετικό κλίμα στα στάδια, όμως το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν περιορίζεται σε αυτά», σημειώνει. Αξιωματούχοι της FIFA σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τέο Ζβάτσινγκερ, ανέφεραν πως πρόκειται για μια «προσωπική θέση» και όχι για την άποψη της αρμόδιας Επιτροπής. «Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε περαιτέρω μια προσωπική άποψη», σημείωσε ο εκπρόσωπος της FIFA.

Μετά τις δηλώσεις του Τέο Ζβάτσινγκερ, το Κατάρ απάντησε μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει αλλού το Μουντιάλ του 2022. «Το Μουντιάλ θα γίνει στο Κατάρ, το θέμα είναι πότε. Χειμώνα ή καλοκαίρι. Όποτε και να αποφασίσει η FIFA εμείς θα είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κατάρ. Υπενθυμίζεται πως ο Σεπ Μπλάτερ, πρόεδρος της FIFA, είχε δηλώσει τον Μάιο πως η επιλογή του Κατάρ για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν «λάθος», και πως ενδεχομένως θα πρέπει να εξεταστεί η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε άλλη ημερομηνία, ίσως χειμερινή.

Ads