Η διοίκηση του ΟΦΗ, δίνοντας συνέχεια στη σύγκρουση με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, προχώρησε σε καταγγελία στο ΣΔΟΕ και τη διοργανώτρια αρχή της Super League για “παραβιάσεις της αθλητικής και φορολογικής νομοθεσίας” ως “έχοντες έννομο συμφέρον και για λόγους υγιούς ανταγωνισμού”.

Ads

Το σχετικό έγγραφο παρουσιάζει η εφημερίδα “Άποψη”. Στην καταγγελία που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, γίνεται λόγος για φοροδιαφυγή με τη μη καταβολή ΦΠΑ και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Μάλιστα η διοίκηση του ΟΦΗ κατηγορεί και τη νομική υπηρεσία της Super League.

“Με δεδομένο ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί σειρά ετών υποχρεώνει τους φιλάθλους της για την αγορά εισιτηρίων να καταβάλλουν διπλάσιο ποσό από το αναγραφόμενο στο σώμα  (του εισιτηρίου), για δε το ποσόν αυτό να χορηγεί απλά αθεώρητη απόδειξη, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει ζημία στο κράτος ύψους 13% (ΦΠΑ), στα ερασιτεχνικά σωμωτεία (10%), στη Super League (4%), στην ΕΠΟ (4,5%) και στα ποσοστά 15% (χρήση γηπέδου), ΦΠΑ 23% (ποσό που αφορά το κόστος χρήσης γηπέδου) και για ΕΤΕΧ-ΤΑΥΑΠ (5%)” αναφέρεται στην καταγγελία και σημειώνεται: “Την κυρίως ευθύνη φέρει η νομική υπηρεσία της Super League και η οποία για λόγους προσωπικής ‘’πολιτικής’’ δεν ήλεγξε επί σειρά ετών τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός”.

Παράλληλα με επιστολή προς τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος η ΠΑΕ ΟΦΗ ζητεί να μπει προς συζήτηση το θέμα των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Ads