Τέσσερις οπαδοί της Τσέλσι καταδικάστηκαν για ρατσιστική βία και τιμωρήθηκαν σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματικά πρόστιμα.

Ads

Τον Φεβρουάριο του 2015 η Πάρι Σεν Ζερμέν υποδέχτηκε την Τσέλσι στο πλαίσιο του Champions League. Σε ένα τρένο, που μετέφερε του οπαδούς της αγγλικής ομάδας στο γήπεδο, οι τέσσερις οπαδοί έσπρωξαν και εμπόδισαν έναν μαύρο Γάλλο να μπει στο βαγόνι και τραγουδούσαν «είμαστε ρατσιστές και μας αρέσει». Η πράξη τους είχε καταγραφεί σε βίντεο και είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

«Νιώθω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Έγινε αυτό που ήταν σωστό. Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου και όλους όσους βοήθησαν» δήλωσε ο Σουλεϊμάν Συλλά, θύμα της ρατσιστικής επίθεσης των τεσσάρων οπαδών της Τσέλσι. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αποδόθηκε δικαιοσύνη. Σε αυτή τη χώρα, οι ρατσιστικές συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται» υποστηρίζει ο δικηγόρος Τζιμ Μισέλ-Γκάμπριελ.

Οι δύο από τους τέσσερις που παρέστησαν στη δίκη, ζήτησαν συγνώμη από το θύμα. Οι ποινές φυλάκισης ξεκινούν από 6 και φτάνουν μέχρι και τους 12 μήνες. Οι τέσσερις καταδικασθέντες συνολικά θα πληρώσουν 10.000 ευρώ.