Ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτούμενη για τη σπουδαιότητα του ματς και του αντιπάλου, έκανε πολλά λάθη κυρίως στην άμυνα και ηττήθηκε με 3-1 από την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη, για την 3η αγωνιστική του Europa League.

Ads

Δύο γκολ από ατομικά λάθη δέχτηκαν οι Πειραιώτες που γενικότερα η ανασταλτική τους λειτουργία δεν ήταν καλή και τιμωρήθηκε από την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων, που ορισμένες φορές έπαιζαν σε τρομερά υψηλό τέμπο.

Δεν τελείωσε τίποτα βέβαια, γιατί οι Πειραιώτες σε συνδυασμό με το 2-2 του Φενέρ-Αντβέρπ  στο άλλο ματς του 4ου ομίλου, αν νικήσουν του Γερμανούς την ερχόμενη αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα πιάσουν ξανά κορυφή και θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

image

Ads

Μεγάλο ματς από τον Μπορέ, εξαιρετικοί και οι Πασιένσια, Σο, με τον Σωκράτη να είναι ο καλύτερος των γηπεδούχων και τον Ελ Αραμπί να βρίσκει το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων.

Εξαιρετικό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό στο πρώτο τέταρτο, που είχε μικρές αποστάσεις στις γραμμές του, κάτι που τον βοηθούσε στο pressing αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Αγκιμπού συχνά-πυκνά έκλεινε προς τον άξονα για να βοηθήσει, είτε παίρνοντας μπάλες είτε βοηθώντας στο μαρκάρισμα και οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούσαν υπεροπλία.

Σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων ήρθε και η πρώτη φάση για κάθε ομάδα, αφού στο 12’ ο Ελ Αραμπί δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση και ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Καμάντα είχε ίδια κατάληξη.

Από το 15λεπτο και μετά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να κρατάνε την κατοχή, να πιέζουν και να παίζουν σε υψηλό τέμπο, απειλώντας την εστία του Βατσλίκ, ο οποίος έκανε απίθανη επέμβαση για να κρατήσει το 0-0 σε εξ επαφής κεφαλιά του Μπορέ.

Αμέσως μετά ο Σισέ γλίστρησε και έπεσε, ανατρέποντας τον Μπορέ και ο διαιτητής έδειξε σωστά πέναλτι, απ’ όπου ο ίδιος παίκτης στο 26΄άνοιξε το σκορ 1-0 για την Άιντραχτ.

Το λάθος του Σισέ διαδέχτηκε αυτό του Γιάκιτς που έκανε χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του, καταλογίστηκε το πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (1-1) με σκόρερ τον Ελ Αραμπί στο μισάωρο.

Το ματς είχε αρχίσει να γίνεται «άναρχο», με τους «ερυθρόλευκους» να αγγίζουν την ανατροπή σε κατάσταση δύο εναντίον ενός, αλλά ο Ελ Αραμπί καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πασάρει (στον Μασούρα) ή να σουτάρει.

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στην ανάπαυλα, αλλά ο Ολυμπιακός την «πάτησε» στο φινάλε του πρώτου μέρους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Χιντερέγκερ στο δοκάρι, η φάση συνεχίστηκε και οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με υπέροχο συνδυασμό, με τον προωθημένο Τουρέ να γράφει το 2-1.

Η ψυχολογία είχε γείρει υπέρ των γηπεδούχων, αλλά οι παίκτες του Μαρτίνς δεν τα παράτησαν. Μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος, θέλοντας να ψάξουν την ισοφάριση και φώναξαν δις για πέναλτι, τη μία σε πέσιμο του Ελ Αραμπί (53’) και λίγο αργότερα σε προβολή του Σο στον Ρέαμπτσουκ (56’), με τον διαιτητή να μην συγκινείται και να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Η Άιντραχτ έδειχνε να ψάχνεται περισσότερο στην κόντρα και βρήκε το γκολ που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Ήταν το 59ο λεπτό με τον Πασιένσια να βρίσκει τον χώρο, να πιάνει το δυνατό σουτ που δεν απομάκρυνε καλά ο Βατσλίκ, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ακολούθησε και ο Καμάντα πήρε το ριμπάουντ για να γράψει το 3-1.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να πέφτει ψυχολογικά, αφού οι γηπεδούχοι προηγούνταν με διαφορά δύο τερμάτων, με τον Πέδρο Μαρτίνς να σκέφτεται και το ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δίνοντας ανάσες σε Ελ Αραμπί, Μαντί Καμαρά και Μασούρα.

Παράλληλα έδωσε και την ευκαιρία σε Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες με τον τελευταίο στις λιγοστές επαφές του με την μπάλα να βγάζει ποιότητα και να δείχνει, επιτέλους καλά στοιχεία. Παρόλα αυτά δεν άλλαξε κάτι.

Οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά και κρατούσαν μακριά από την περιοχή τους Πειραιώτες, οι οποίοι μπορεί να είχαν ισορροπήσει και να ήλεγχαν το ματς, αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αυτό το 3-1 να παραμείνει ως το φινάλε.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα (60’ Εντικά), Τουρέ, Χιντερέγκερ, Χασέμπε, Σο (88′ Χάουγκε), Μπορέ, Κόστιτς, Κάμαντα, Γιάκιτς – Πασιένσια

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (77’ Ανδρούτσος), Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά (60’ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά – Μασούρας (77’ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού, Ελ Αραμπί (66’ Τικίνιο)

Διαιτητής: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Λουίς Κάμπος, Πέδρο Αλμέιδα (Πορτογαλία)
4ος Διαιτητής: Χέλντερ Μαλχέιρο (Πορτογαλία)
VAR: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)
AVAR: Λουίς Γκουντίνιο (Πορτογαλία)