Έχει τον τρόπο του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ακόμη και σε μέρες που δεν είναι καλός, παίρνει το αποτέλεσμα. Έτσι και σήμερα στο «Γ. ΚαραΙσκάκης» στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της Super League 1, επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ.

Ads

Ο Εμβιλά σκόραρε στο 84ο λεπτό, δίνοντας τη λύση και τη νίκη στους πιο κυνικούς ερυθρόλευκους, απέναντι στην πιο ψυχωμένη και με μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά δίχως ουσία  Ένωση, η οποία βραχυκύκλωσε στο μεγαλύτερο διάστημα τους γηπεδούχους.

Ωστόσο το αποτέλεσμα μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις και ο πρωταθλητής Ελλάδος έφτασε στον στόχο τους, προστατεύοντας το +9 από τον ΠΑΟΚ, ενώ ξέφυγαν στο +17 από τους «κιτρινόμαυρους».

Ένα ακόμη όφελος για τον Ολυμπιακό είναι το γεγονός ότι πάει με ψυχολογία στη «μάχη» της Πέμπτης απέναντι στην Αταλάντα για τα playo-ffs του Europa League.

Ads

Με 4-3-3 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός έχοντας από την αρχή πιο ενισχυμένο κέντρο σε σχέση με τα πρόσφατα ντέρμπι. Ο Βατσλίκ ήταν στο τέρμα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Ρέαμπτσουκ η τετράδα στην άμυνα. Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά η τριάδα στο κέντρο, με τους Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά να είναι στα άκρα, με τον δεύτερο να συγκλίνει αρκετά, ενώ ο Τικίνιο ήταν στην κορυφή.

Το σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε ο Γιαννίκης. Ο Τσιντώτας ήταν στο τέρμα, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί η τετράδα στην άμυνα. Σιμόες και Σιμάνσκι οι δύο χαφ, με τους Γκαρσία, Τσούμπερ και Άμραμπατ να είναι η μεσοεπιθετική τριάδα η οποία πλαισίωνε τον Ανσαριφάρντ.

Ο ρυθμός ήταν καλός στο ξεκίνημα. Η εκκίνηση θύμισε το ματς στο ΟΑΚΑ, με τον Αγκιμπού Καμαρά να πιάνει «τζούφιο» σουτ αυτήν τη φορά από το ημικύκλιο, ενώ ούτε η εξέλιξη ήταν ίδια. Η ΑΕΚ είχε τρεξίματα, πίεζε ψηλά και δεν ήταν φοβισμένη, σε ένα διάστημα στο οποίο, πάντως, είναι σταθερά καλή επί Γιαννίκη.

Είχε κοντά τις γραμμές της και πήγαινε αποφασιστικά στην μπάλα. Στο 6’, μάλιστα, έχασε την πρώτη καλή στιγμή και την καλύτερή της στο πρώτο μέρος. Ο Άμραμπατ σέντραρε γλυκά για τον Τσούμπερ, αλλά η κεφαλιά του από θέση βολής ήταν κακή και η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία.

Ακολούθησαν δύο καλές φάσεις (η μια ήταν μεγάλη) για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αφυπνίστηκε κάπως με την ευκαιρία της ΑΕΚ. Η ωραία ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων» έφερε τον άστοχο σουτ του Μπουχαλάκη από κάπως πλάγια θέση και στο 11’ την καλύτερη φάση του α’ μέρους. Η μπαλιά-τρύπα του Έλληνα μέσου, έφερε τον Μαντί Καμαρά σε θέση βολής, η μπάλα κόντραρε στο σουτ του και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ακολούθησε ένα κενό διάστημα σε φάσεις, στο οποίο πάντως το παιχνίδι κύλησε πιο κοντά στα «θέλω» της Ένωσης, καθώς δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να βρει διαδρόμους.

Στο 25’ ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ωραία σέντρα του Καμαρά, αλλά ήταν οφσάιντ και παρέμεινε το 0-0. Παρά την κατοχή της μπάλας, η οποία πήγε στο 65%-35% μετά το πρώτο μισό, ο Ολυμπιακός δεν είχε την υπεροχή.

Με το εκτός περιοχής σουτ ο Άμραμπατ βρήκε τον Βατσλίκ σε ετοιμότητα, ενώ η καλύτερη στιγμή προς το τέλος του ημιχρόνου άνηκε στην Ένωση, με υποψία φάσης. Ο Λαλά απομάκρυνε προ του Τσούμπερ, έπειτα από κεφαλιά του Ανσαριφάρντ.

Ο Μαρτίνς έδειξε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από τον Ολυμπιακός και προσπαθώντας να τον κάνει πιο επιθετικό έβαλε Ονιεκούρου αντί Μαντί Καμαρά. Στο 52’, ο Λαλά «σέρβιρε» για τον Τικίνιο, ο οποίος με εκτός ισορροπίας κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα.

Στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για την ομάδα του Πειραιά. Η “μάχη” της μεσαίας γραμμής χάθηκε και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν αυτοί που βγήκαν στην επίθεση. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν χώρους και έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή του Βατσλίκ.

Άσκησαν μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να έχει προκληθεί έντονος εκνευρισμός στους Πειραιώτες. Η ΑΕΚ εκδήλωνε τις επιθέσεις της από τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού με τον Λαλά να περνάει δύσκολες στιγμές και την άμυνα να πελαγοδρομεί.

Από το 80′ και μετά την είσοδο των Καρβάλιο, Ελ Αραμπί η εικόνα του ματς άλλαξε. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επικίνδυνος και ποιοτικός. Ο Γάλλος ανέλαβε τις στατικές φάσεις και από μία τέτοια στο 84′ ο Εμβιλά νίκησε τον Τσιντώτα, έκανε το 1-0 και χάρισε στον Ολυμπιακό μία σημαντική νίκη με την οποία διατήρησε το +9 από τον ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46′ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80′ Καρβάλιο), Αγκιμπού Καμαρά (90′ Μπα), Μασούρας (67′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (80′ Αραμπί)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι (88′ Σάκχοφ), Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (81′ Γέβτιτς)

Διαιτητής: Γκρίνφιλντ Όρελ (Ισραήλ)
Βοηθοί: Γιαρκόνι Ίνταν, Γκολντστάιν Άβι (Ισραήλ)
4ος Διαιτητής: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
VAR: Άντλερ Ζιβ (Ισραήλ)
AVAR: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου)

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα