Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 24η αγωνιστική της Super League 1, ισοπαλία που δεν εξυπηρετεί κανέναν, με τους μεν γηπεδούχους να παραμένουν μακριά από την εξάδα και να ψάχνουν ένα θαύμα πλέον (ή τη δικαίωση από το CAS), οι δε  φιλοξενούμενοι είδαν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να αυξάνεται (-11 βαθμοί).

Ads

Συνολικά καλύτερος ο Άρης αλλά για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να μετουσιώσεις τις κλασικότερες ευκαιρίες που δημιούργησε σε γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ στρέφει το βλέμμα του στη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην κερκίδα ο νέος προπονητής του Άρη, ο Αργεντινός Χερμάν Μπούργος, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί και μάλλον διαπίστωσε πως μπροστά του έχει μπόλικη δουλειά.

Με τον Ατρόμητο εντός έδρας την ερχόμενη Τετάρτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική παίζει ο Άρης και αμέσως μετά με τον Αστέρα στην Τρίπολη (26/02), ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ιωνικό την επόμενη Κυριακή (27/02).

Ads

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο υπηρεσιακός προπονητής του Αποστόλης Τερζής. Ο Κουέστα στην εστία, με τους Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα στην άμυνα. Οι Ματίγια, Σάσα στα χαφ, με τους Μαντσίνι, Εντιαγέ, Γκαρσία στη μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Καμαρά.

Ίδια διάταξη και από τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα, με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας. Οι Τσιγγάρας, Σοάρες στον άξονα, με τους Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Ζίβκοβιτς πίσω από τον Άκπομ που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης.

Καλός ρυθμός στο ξεκίνημα με τον Άρη να αγγίζει το προβάδισμα στο 3ο λεπτό με τον Πασχαλάκη πρώτα να βγάζει το τετ-α-τετ του Καμαρά και στη συνέχεια ο Εντιαγέ δεν έκανε καλό πλασέ σε κενή εστία, δίνοντας την ευκαιρία στον Μιχαηλίδη να απομακρύνει.

Ο ΠΑΟΚ «ισοφάρισε» στις μεγάλες φάσεις μετά από ένα δεκάλεπτο όταν το σουτ του Ζαμπά κόπηκε από τον Γκάνεα αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Άκπομ που έκανε κακό πλασέ μέσα από την περιοχή.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τον Άρη να απειλεί εκ νέου στο 25’ αλλά ο Πασχαλάκης με νέα τρομερή επέμβαση δεν επέτρεψε στον Ματέο Γκαρσία να παραβιάσει την εστία του. Αυτή η φάση ήταν ουσιαστικά και η τελευταία του πρώτου μέρους, αφού στη συνέχεια κυριάρχησε η δύναμη, ενώ υπήρξαν και πολλά λάθη με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα ως το σφύριγμα του Φέλιξ Μπριχ για την ανάπαυλα.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος έτσι μπήκε και στο δεύτερο ο Άρης απειλώντας στο 47’ με τον Καμαρά να παίζει το ένα-δύο με τον Ματέο και να πλασάρει άουτ. Άμεση απάντηση από τον ΠΑΟΚ αλλά το σουτ του Μπίσεσβαρ στο 56’ δεν βρήκε για λίγο εστία, με τον Άρη να παίρνει εκ νέου τα ηνία και να αγγίζει το προβάδισμα.

Ήταν το 65ο λεπτό όταν ο Σάσα βρέθηκε ολομόναχος στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού.

Τερζής και Λουτσέσκου έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο φρεσκάροντας τις ομάδες τους, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήρθε. Τα νεύρα κυριαρχούσαν, το πάθος μεγάλο από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και τα μαρκαρίσματα αρκετά, με τον ρυθμό να πέφτει αρκετά και το 0-0 να μένει φυσιολογικά ως το φινάλε.

Άρης (Αποστόλης Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Σάσα, Μαντσίνι (85′ Μάνος), Εντιαγέ (63’ Μπερτόγλιο), Γκαρσία 5 (63’ Ιτούρμπε), Καμαρά

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (76’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (81′ Κούρτιτς), Σοάρες (65’ Αουγκούστο), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65’ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (76’ Τσόλακ)

Διαιτητής: Μπριχ Φέλιξ (Γερμανία)
Βοηθοί: Μπορς Μαρκ, Λουπ Στέφαν (Γερμανία)
4ος Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
VAR: Περλ Κούντερ (Γερμανία)
AVAR: Μπουξμπάουμ Ράινχαρντ (Αν. Αττικής)

Δείτ εδώ τις καλύτερες φάσεις του ντέρμπι