Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών γνώρισε την ήττα στα προημιτελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, από την ανώτερη και Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (9-5), και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8.

Ads

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην άμυνα της Ισπανίας, με τους Ίβηρες να επικρατούν δίκαια και να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού.

Τώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περιοριστεί στους αγώνες για τις θέσεις 5-8, όπου ο πρώτος της αντίπαλος θα είναι το Μαυροβούνιο, το μεσημέρι της Πέμπτης (08/09, 15.00).

Οι Ισπανοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα από τους Φαμέρα και Καμπάνιας. Η Εθνική απάντησε με γκολ των Γενηδουνιά και Βλαχόπουλου, όμως οι Γρανάδος και Μουνιαριθ έδωσαν εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ισπανούς.

Ads

Το 4-2 ήταν και το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου με τον Αγκίρε να αποκρούει πέναλτι του Αργυρόπουλου με δύο δευτερόλεπτα να απομένουν.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Φαμέρα έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων για την Ισπανία. Η απάντηση ήρθε τρία λεπτά πριν το τέλος του οκταλέπτου με τον Δερβίση να σκοράρει στον παραπάνω βάζοντας τέλος σε οκτώ λεπτά δίχως γκολ.

Το 5-3 ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Περόνε σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου έκανε το 6-3, ενώ λίγο πριν τα μισά ο Μουνιαρίθ έκανε το 7-3 δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα τεσσάρων γκολ στους Ισπανούς. Ο Κάκαρης μείωσε για την Εθνική σε 7-4, σκορ με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στην τέταρτη και τελευταία περίοδο.

Στην πρώτη επίθεση του τέταρτου οκταλέπτου ο Ταχούλ ανέβασε τη διαφορά ξανά στα τέσσερα γκολ, με τον Βλαχόπουλο να απαντά αμέσως κάνοντας το 8-5. Το μόνο που άλλαξε στη συνέχεια του αγώνα ήταν το τελικό σκορ με τον Γκρανάδος να διαμορφώνει το τελικό 9-5.

Ισπανία – Ελλάδα 9-5

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-1, 2-1, 2-1

Ισπανία (Νταβίντ Μαρτιν Λοθάνο): Αγκίρε, Μουνιάριθ 2, Γκρανάδος 2, Σαναχούγια, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Φαμέρα 2, Καμπάνιας 1, Ταχούλ 1, Περόνε 1, Μπαρόσο, Μπούστος, Λόριο

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Λιμαράκης

Τα ζευγάρια των προημιτελικών (06/09)

  • Ουγγαρία – Μαυροβούνιο 11-8
  • Ιταλία – Γαλλία 16-8
  • Ισπανία – Ελλάδα 9-5
  • Κροατία – Γεωργία 21.30 

Αγώνες κατάταξης 5-8 (08/09)

15.00 Μαυροβούνιο – Ελλάδα
16.30 Κροατία – Γεωργία / Γαλλία

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • 19.00 Ουγγαρία – Ισπανία
  • 21.30 Ιταλία/ Κροατία ή Γεωργία