Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αλλά κατέβαλε την αντίσταση της Βέροιας στο Φάληρο, φτάνοντας στο τελικό 3-0 με πέναλτι του Μήτρογλου (33′) και δύο γκολ στο φινάλε από τους Μπενίτες (88′) και Κασάμι (90+2′).

Ads

Το αήττητο (3 νίκες σε ε ματς) της Βέροιας έσπασε ο Ολυμπιακός στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, επικρατώντας με σκορ 3-0 των φιλοξενούμενων για την 4η αγωνιστική της Super League.

Το ματς δεν ήταν τόσο εύκολο όσο μαρτυράει η διαφορά των τριών τερμάτων, με την Βέροια να στέκεται αρκετά καλά στο Φάληρο την περισσότερη ώρα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 33ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μήτρογλου.

Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο και όταν τα έπαιξαν όλα για όλα στο τέλος ψάχνοντας την ισοφάριση, δέχθηκαν δύο γκολ από τους Μπενίτες και Κασάμι στο 88′ και το 90+2′ αντίστοιχα.

Ads

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Βασίλειος Καμπούρης (ΕΠΣ Εύβοιας)
 
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης (57′ Γιαννούλης), Αυλωνίτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ, Ντουρμάζ (67′ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (76′ Μπενίτες).
Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές (54′ Όστοϊτς), Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης (74′ Μπαργκάν), Μπατιόν, Καλτσάς, Κάμπορα, Ντιμίτρου, Γεωργιάδης (61′ Κατίδης).
 
Γκολ: 33′ πεν. Μήτρογλου, 88′ Μπενίτες, 90+2′ Κασάμι / –
Κάρτες: 24′ Κασάμι, 81′ Ελαμπντελαουί, 82′ Ρομπέρτο / 23′ Αμαραντίδης

Ανασκόπηση

Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην ελληνική πραγματικότητα καθώς τον περίμενε το εμπόδιο της Βέροιας για την 4η αγωνιστική της Super League. Με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να είναι σε πολύ κατάσταση, όντας πρωτοπόροι στην βαθμολογία με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα (με 61% – 39% κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο), δίχως πάντως να έχουν καλό ρυθμό επιθετικά. Η Βέροια από την πλευρά της δεν είχε σκοπό να παίξει αντιποδόσφαιρο και έδειχνε απειλητική στην κόντρα όποτε έβρισκε χώρους.

Μόλις στο 5ο λεπτό το αριστερό σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη, με τον Έλληνα διεθνή στράικερ να βρίσκει εντέλει δίχτυα στο 33′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι σε ανατροπή του Ντουρμάζ από τον Αμαραντίδη. Αμφισβητούμενη φάση, με τον Καλογερόπουλο να έχει ανοικτό οπτικό πεδίο και να υποδεικνύει με σιγουριά την εσχάτη των ποινών. Πριν και μετά την εκτέλεση του πέναλτι υπήρξε ένταση μεταξύ Μήτρογλου και Ντομίνγκες, καθώς ο Αργεντίνος εκνευρίστηκε με τον συμπαίκτη του για το γεγονός πως δεν τον άφησε να αναλάβει αυτός το χτύπημα.

Στο 35′ Κασάμι και Φουστέρ έπαιξαν εξαιρετικά το “1-2” αλλά ο Ελβετός φάτσα με το γκολ προτίμησε να πασάρει στον Μήτρογλου (ήταν σε θέση οφσάιντ) που είδε τον Ραούλ Μπράβο να διώχνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Με το σκορ στο 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στο Φάληρο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ορθώς δεν μέτρησε γκολ του Μήτρογλου που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ στην σέντρα του Κασάμι. Η Βέροια εξακολουθούσε να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούσε – όχι πάντα με επιτυχία – να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει πονοκεφάλους στον Ρομπέρτο.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ήθελε ένα δεύτερο τέρμα στο ματς, όμως του έλειπε η φρεσκάδα και ο ρυθμός. Στο 68′ ο Μήτρογλου είδε ξανά να του ακυρώνεται γκολ καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ σε μια οριακή φάση.

Από κάθετη του Φουστέρ ο Έλληνας διεθνής στράικερ είχε μια ακόμη ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά του Ολυμπιακού, αλλά είδε τον Καντιμοίρη να του λέει “όχι” στο 73′. Ο γκολκίπερ της Βέροιας αρνήθηκε το γκολ και στον Μπενίτες επτά λεπτά αργότερα, ενώ ο Κατίδης είδε την κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι στο 83′ να περνάει ψηλά άουτ.

Με ένα παλικαρίσιο γκολ ο Μπενίτες κλείδωσε την νίκη για τον Ολυμπιακό δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Ο Κασάμι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε το τρίτο γκολ των “ερυθρολεύκων”. Το τελικό σφύριγμα του Καλογερόπουλου σφράγισε τις προσπάθειες όσων αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με σκορ 3-0.

Η φάση του αγώνα

Η εξαιρετική επέμβαση του Καντιμοίρη στο 73′. Ο γκολκίπερ της Βέροιας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το αριστερό σουτ του Μήτρογλου, που βρέθηκε σε πλεονεκτική στην θέση μέσα στην περιοχή αλλά δεν ευτύχησε να σκοράρει.

Ο διαιτητής

Είχε λάθη η διαιτησία του Καλογερόπουλου και τον βοηθών. Τόσο στον πειθαρχικό έλεγχο, όσο και σε φάσεις στην ροή της αναμέτρησης, ο ρέφερι και οι επόπτες του είχαν κακές υποδείξεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δεν έπιασε τα στάνταρ της απόδοσης που είχε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και πάλι έκανε τα πάντα στην μεσαία γραμμή. Έκοψε, οργάνωσε και σκόραρε το τρίτο και τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού. Ο λόγος φυσικά για τον Παϊτίμ Κασάμι.

Μας άρεσε

Ο Ντουμίτρου των φιλοξενούμενων. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο Ιταλός κυνηγός της Βέροιας, ανάγκασε τον Ελαμπντελαουί να είναι συνέχεια στην τσίτα. Γρήγορος, με καλή τεχνική και πολύ επικίνδυνος όταν βρει χώρους.

Δεν μας άρεσε

Προσπάθησε, πήρε πρωτοβουλίες αλλά δεν είχε ουσία του παιχνίδι του Τζίμι Ντουρμάζ. Ξέρει να χειρίζεται καλά την μπάλα, βλέπει γήπεδο και πάει στο “ένας εναντίον ενός”, αλλά απέναντι στην Βέροια η μοναδική στιγμή που ξεχώρισε ήταν η φάση που κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 δια ποδός Μήτρογλου.

Sport24.gr