Η Ισπανία είχε τις ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι, η Πολωνία είχε τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και το τελικό 1-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά στην υπόθεση πρόκριση απ’ τον 5ο όμιλο του Euro 2020.

Ads

Η Ισπανία απέτυχε να κάμψει την αντίσταση της Πολωνίας, παρότι είχε πολλές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και χαμένο πέναλτι με τον Ζεράρ Μορένο. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ισοφάρισε το γκολ του Άλβαρο Μοράτα και με το τελικό 1-1 οι δύο ομάδες θα παίξουν για την πρόκριση στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου στο Euro 2020.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο το σύνολο του Λουίς Ενρίκε όσο και του Πάολο Σόουζα, θα πρέπει να κερδίσουν τις Σλοβακία και Σουηδία αντίστοιχα, αφού σε περίπτωση που ηττηθούν αποχαιρετούν οριστικά την διοργάνωση.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Σουηδία 4 (1-0)
2. Σλοβακία 3 (2-2)
3. Ισπανία 2 (1-1)
4. Πολωνία 1 (2-3)

Ads

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

(Τετάρτη 23/6, 19:00)

  • Σλοβακία – Ισπανία (Σεβίλλη)
  • Σουηδία – Πολωνία (Αγία Πετρούπολη)

Ο Ζεράρ Μορένο ενίσχυσε την επίθεση των Ισπανών και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι έλειψε από το παιχνίδι κόντρα στους Σουηδούς. Ο Ισπανός επιθετικός με τα περισσότερα γκολ τη φετινή σεζόν αναστάτωνε συχνά πυκνά την άμυνα των Πολωνών, οι οποίοι επίσης έκαναν αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα.

Τρεις παίκτες άλλαξε ο Πάουλο Σόουζα σε σχέση με την ήττα κόντρα στη Σλοβακία, ένας εξ αυτών έδωσε τη θέση του στον Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν πιο γρήγορα τα πατήματά τους και έπαιξαν στο μισό γήπεδο την Πολωνία. Άργησαν να απειλήσουν ουσιαστικά, ωστόσο το δίδυμο Μορένο – Άλβαρο Μοράτα προκαλούσε ανησυχία, σε αντίθεση με τον άφαντο Ντάνι Όλμο που συμπλήρωνε την επιθετική τριπλέτα.

Στο 25ο λεπτό, η συνεργασία τους έφερε το 1-0, με δημιουργό τον Μορένο και εκτελεστή τον Μοράτα, που έφτασε τα 4 γκολ σε Euro με την Εθνική Ισπανίας, όσα και ο Νταβίδ Βίγια, με τον Φερνάντο Τόρες να βρίσκεται στην 1η θέση με 5.

Η Πολωνία αφυπνίστηκε έπειτα απ’ αυτό το τέρμα και ο Λεβαντόβσκι άρχισε να συνεργάζεται με τον Σβιντέρσκι, ψάχνοντας κενά στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 35′ ο επιθετικός του ΠΑΟΚ παραλίγο να σκοράρει για πρώτη φορά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης και πριν από το τέλος του ημιχρόνου είχε δοκάρι, με τον Λεβαντόβσκι να παίρνει το ριμπάουντ από καλή θέση και να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Η (άστοχη) απάντηση του Μορένο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς φανερό φαβορί.

Αν και οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε εξακολούθησαν να έχουν την κατοχή της μπάλας (σε ποσοστό που έφτανε το 70%), η Πολωνία ήταν αυτή που βρήκε το γκολ με τον ηγέτη της στο 54΄. Ο Κάμιλ Γιόζβιακ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λεβαντόβσκι νίκησε τον Εμερίκ Λαπόρτ στον αέρα και ισοφάρισε σε 1-1.

Η απάντηση της Ισπανίας ήταν άμεση στο 58΄, με πέναλτι που κέρδισε σε πάτημα του Γιάκουμπ Μόντερ στον Μορένο. Ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Μοράτα σούταρε πολύ άουτ, παρότι ο Σέζνι ήταν πεσμένος.

Η Ισπανία εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας και έβρισκε τρόπους να πατήσει στη μεγάλη περιοχή των Πολωνών ή ακόμα και στη μικρή. Δύο φορές ο Μοράτα απέτυχε να εκτελέσει από πολύ καλή θέση, ενώ σε άλλη περίπτωση ένα λάθος του Σέζνι παραλίγο να κοστίσει στην Πολωνία.

Η “φούρια ρόχα” έχασε ευκαιρίες με τις οποίες όφειλε να σκοράρει και τελικά το “πλήρωσε” με απώλεια ακόμα 2 βαθμών, που καθιστούν πρόωρο “τελικό” τον αγώνα τους κόντρα στη Σλοβακία. Η Πολωνία θα αποκλειόταν αν δεν έπαιρνε ένα βαθμό και τελικά τα κατάφερε και πλέον είναι “ζωντανή” κι αυτή στην υπόθεση πρόκριση.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μ. Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Κόκε (68′ Ρουίθ), Ρόδρι, Πέδρι, Μορένο (68′ Σαράμπια), Μοράτα (87′ Οϊαρθάμπαλ), Όλμο (62′ Φ. Τόρες)

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ (85′ Νταβίντοβιτς), Γιόζβιακ, Κλιχ (55′ Κοζλόβσκι), Μόντερ (85′ Λινέτι), Πούχατς, Σβιντέρσκι (68′ Φρανκόβσκι), Λεβαντόβσκι, Ζιελίνσκι

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορζάτο (Ιταλία)