Τα μεγάλα ντέρμπι είναι πάντα επίφοβα στα προγνωστικά, ανεξαρτήτως της βαθμολογικής θέσης, της φόρμας, των στόχων και της κατάστασης του κάθε αντίπαλου. Στο σημερινό των αιωνίων που έκλεισε την 6η αγωνιστική των play-off της Α΄Εθνικής, οι στόχοι  των δύο ομάδων ήταν διαφορετικοί. Οι πρωταθλητές ερυθρόλευκοι να διατηρήσουν το αήττητο, οι πράσινοι να γίνουν αυτοί που θα το σπάσουν και να κάνουν μία μεγάλη νίκη γοήτρου.

Ads

Δυστυχώς αρνητικός πρωταγωνιστής του ντέρμπυ ο διαιτητής κ. Κομίνης. Ο ρέφερι από την Θεσπρωτία ελέγχετε για φάση με τον Μπα και περίπτωση δεύτερης κίτρινης κάρτας στο 41’, πέναλτι υπέρ του Βαλμπουενά, στο… 47’, με τη χρήση και του VAR, ενώ επίσης «ελέγχεται» και για ανατροπή του Καμαρά από τον Κουρμπέλη, στο 17ο λεπτό. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της επιλογής Έλληνα διαιτητή για το ντέρμπυ των αιωνίων και όχι ξένου, όπως στο παιχνίδι στον Κλεάνθης Βικελίδης ( ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 1- 4 ) νωρίτερα.

Στο πρώτο μέρος και μέχρι τα μισά οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές, προϊόν της μαχητικότητας τους και του ασφυκτικού πρέσινγκ  που εξασκούσαν ψηλά στους κόκκινους. Ο Ολυμπιακός ζωήρεψε στη συνέχεια, δημιούργησε φάσεις στην πλευρά του ΠΑΟ, που κι αυτός είχε τις δικές του, ώσπου η μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 47΄, όταν ο Κομίνης με την υπόδειξη του VAR υπέδειξε πέναλτι, κάτι που έφερε οργή στους πράσινους, κίτρινη στο Δώνη και οργισμένη ανακοίνωση της διοίκησης μετά από λίγα λεπτά.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ : «Πόση ντροπή ακόμα θα αντέξουν οι φίλοι του Ολυμπιακού με αυτά τα απροκάλυπτα δώρα της διαιτησίας; Αν προσπαθούν με τέτοιο τρόπο να φτάσουν στο αήττητο, ας το χαίρονται πραγματικά. Η διαιτησία του αποψινού αγώνα προκαλεί το κοινό φίλαθλο αίσθημα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο διαιτητής ανακαλύπτει φάουλ σε πέσιμο του Βαλμπουενά στον Ανουάρ και μέσω VAR το μετατρέπει σε πέναλτι! Νωρίτερα ο διαιτητής και ο υπεύθυνος VAR δεν βλέπουν (;) το πάτημα του Μπα στον αστράγαλο του Ανουάρ, φάση που θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα και επομένως αποβολή του αμυνομένου (είχε ήδη μία κάρτα)».

Ads

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βαλμπουενά για να αποκρούσει ο Διούδης. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο, οι ομάδες είχαν αμφότερες τις καλές επιθετικές τους στιγμές, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά από σουτ εντός ή εκτός στόχου υπήρχε σχεδόν απόλυτη ισορροπία. Όσο περνούσε η ώρα το σενάριο του 0 – 0 φάνταζε πολύ πιθανό και τελικά έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση. Ο μαχητικός ΠΑΟ έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στη διαδικασία των play-off, ωστόσο οι κόκκινοι κρατούν το αήττητο.

Συνθέσεις
ΠΑΟ ( Γιώργος Δώνης ) Διούδη, Κολοβέτσιο, Κουρμπέλη, Σένκεφελντ, Θεοχάρη, Χατζηθεοδωρίδη, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλο ( 56΄Καμπετσής ), Μπουζούκη ( 75΄Σερπέζης ), Μακέντα ( 76΄Περέα ), Χατζηγιοβάνη ( 68΄Κολοβός ).
Ολυμπιακός ( Πέδρο Μαρτίνς ) Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα ( 46΄Σα ), Γκασπαρ, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης ( 46΄Χασάν ), Φορτούνης ( 64΄ Λοβέρα ), Βαλμπουενά ( 64΄ Μασούρας ), Αραμπί.

Διαιτητής : Γιώργος Κομίνης ( Θεσπρωτίας ).
Βοηθοί : Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής) – Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου).
Τέταρτος : Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
Διαιτητής VAR : Εμμανουήλ Σκουλάς ( Θεσσαλίας ).